Multiplayerové pobláznění v DiRT 3
Speciály Colin McRae: DIRT Článek Multiplayerové pobláznění v DiRT 3

Multiplayerové pobláznění v DiRT 3

Jan Rucker

Jan Rucker

11

Závodní hra DiRT 3, která se nezastavitelně blíží ke dni vydání, uvolňuje další a další informace. Tentokrát se bude jednat o čerstvé novinky, které se týkají hry více hráčů, ovšem v dosti nečekaném provedení.

Reklama

Vzhledem k tomu, že DiRT 3 se ve všech ohledech tváří jako profesionálně zvládnutý kousek pro všechny milovníky prašných cest, tak bychom od něj očekávali stejně tak vážný multiplayerový zážitek. To by ale byla opravdu velká chyba, protože vývojáři si pro nás připravili naprosto ojedinělou show, kde se setkáme s roboty, zombíky a dokonce se zápasy capture-the-flag! Party mód je určen pro 8 hráčů online nebo pro dva ve split-screenu.

Nakažená auta

Nejlepší na tom všem je, že tyto super módy už byly od Codemasters k vyzkoušení. Velice zajímavý byl Outbreak. V tomto naprosto novém módu jde o jedno jediné, a to rychle ujíždět. Na start se postavíte proti osmi protivníkům. Když závod odstartuje, tak si hra vybere jednoho „šťastlivce“ a ten je nakažen, což poznáte podle zeleného zbarvení auta, které vás varuje, abyste se drželi v co největší vzdálenosti. Infekce se přenáší dotekem mezi vozidly, takže nakonec zbude jen poslední jezdec, který se stane vítězem.

Když máš vlajku, tak zdrhej…

Další na řadě je režim Transporter, výše zmiňovaný capture-the-flag. Vše je postaveno na jednoduchém principu, který je podobný tomu v Outbreak. Klíč k vítězství je narážet do ostatních, nejlépe ale do auta, které nese vlajku. Pokud totiž vlajku seberete, tak získáváte body jen po dobu, kdy ji máte u sebe a právě naražením o ni přicházíte a získává ji hráč, který vás o ni připravil. Jedná se tedy o velice jednoduchý princip, který vás ale dokáže neskutečně pobavit.

Do třetice všeho bláznivého

Posledním módem, který vám tu dnes představím je Invaze robotů. Bohužel pokud jste za názvem hledali něco epického, tak vás budu muset zklamat. Tentokrát se nebude jednat o žádnou taktiku nebo souhru se spojencem. Jednoduše se na trati zobrazují roboti a mrakodrapy, vaším úkolem je pak rozrážet zlé roboty a vyhnout se mrakodrapům. Nejedná se tedy o tolik promyšlené dílko, jako ostatní módy, ale určitě dokáže příjemně pobavit.

Po dlouhé jízdě trocha oddechu

Důležité je chápat tyto speciální režimy jako speciální doplněk pro zpestření hry s kamarádem nebo s ostatními na internetu. Dá se sice mluvit o hodně uhozeném nápadu, jak udržet pařmeny u hry, ale myslíme si, že by to mohlo velice dobře fungovat a hlavně velice dobře pobavit.

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama