Novinka 11 bit studios pracují na ambiciózní 3rd person akci i nové strategii

11 bit studios pracují na ambiciózní 3rd person akci i nové strategii

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Ve vývoji jsou momentálně 3 různé hry a pohání je Unreal Engine 5.

Reklama

Polské studio 11 bit letos v červnu pořádalo konferenci pro investory, celá však byla v polštině a překladu do angličtiny jsme se dočkali až nyní. Přestože hodinový stream nebyl primárně určený pro hráče, dozvěděli jsme se v něm hned několik zajímavých informací.

Jak už víme z loňské konference, 11 bit studios mají 3 interní týmy, přičemž každý z nich už vyvíjí novou hru pomocí Unreal Enginu od Epicu. Nejprve přišel na řadu Projekt 8, který je ve vývoji nejdelší dobu a vypadá to, že je také nejambicióznější, 11 bit ho přirovnávají ke Controlu od Remedy. Pracuje na něm 40 lidí, přičemž číslo by se mělo v pozdější fázi vývoje zvednout až na 70. Jde o novou IP a pro studio také nový žánr – 3rd person akce se silným příběhem. Jako první by hra měla zamířit na konzole, o potenciální PC verzi se zatím nemluvilo.

Na Projektu Dolly pracuje nejmenší ze tří týmů, který čítá pouze 20 lidí, ale počet by měl vzrůst až na 40. Opět jde o novou IP, ale tentokrát nespecifikovaný žánr, se kterým už má studio zkušenost. Tým se skládá z autorů This War of Mine a jejich hra má být založena na velmi unikátním konceptu.

11 bit studios pracují na ambiciózní 3rd person akci i nové strategii

Třetí tým je největší, čítá 60 lidí s plánem rozšířit ho až na 80. Jde o zkušené vývojáře, kteří pracovali na Frostpunku, a jejich nová hra nese označení Projekt Eleanor. Ačkoli to nikde 11 bit studios nespecifikovali, zřejmě půjde opět o strategii, neboť tvrdí, že se chtějí dostat na úroveň těch největších titulů v tomto žánru a jako příklad uvedli Civilization VI od Firaxis.

11 bit studios pracují na ambiciózní 3rd person akci i nové strategii

Všechny tři projekty prošly během dubna a května interními testy, přesunuly se tak do další fáze vývoje. A přestože jsou nejspíš všechny tři poměrně vzdálené, oznámení jednoho z nich se dočkáme už 12. srpna, jak nám naznačil teaser, o kterém jsme v červnu psali. Hra ve videu skutečně vypadá jako Frostpunk. Pokud si tedy trochu zaspekulujeme, je docela možné, že jde o Projekt Eleanor. Je to ostatně jediný projekt, u kterého není zmíněno, že by šlo o novou IP.

Nakonec už jen dodám, že 11 bit působí také jako vydavatelé, v minulosti vydali například Moonlighter nebo Children of Morta. Spolupracují hned s několika studii a od roku 2023 mají v plánu vydávat až 3 hry ročně. Zároveň potvrdili zájem o potenciální akvizice. Je vidět, že se 11 bit studios za poslední roky hodně rozrostly a postupně se chtějí začít srovnávat s těmi nejlepšími.

11 bit studios pracují na ambiciózní 3rd person akci i nové strategii
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama