ABZÛ a The End is Nigh jsou nyní zdarma na Epic Store
The End is Nigh Novinka ABZÛ a The End is Nigh jsou nyní zdarma na Epic Store

ABZÛ a The End is Nigh jsou nyní zdarma na Epic Store

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

Platformy Windows PC

Stahovat můžete až do 12. září, poté je vystřídá Conarium

Reklama

Ať už patříte mezi fanoušky Epic Store nebo ne, věřím, že hrou zdarma určitě nepohrdnete. Je to již více jak rok, co tento obchod od tvůrců populárního Fortnite rozděluje svojí obchodní strategií herní komunitu a prakticky okamžitě od svého uvedení přišlo s příjemným zvykem nabízet svým uživatelům hry zdarma. V minulosti jste si tak díky této štědré nabídce mohli vyzkoušet přežití v podmořském světě Subnautici, zažít středověké souboje ve For Honor či pomoci Madeline s jejími vnitřními démony v překvapivém hitu loňského roku Celest. Pokud pravidelně sledujete nabídku Epic Store, můžete pravidelně hrát zajímavé tituly a zároveň nezatěžovat svoji peněženku. Pojďme se tak podívat, co si za nejkrásnější cenovku můžeme na Epicu zahrát právě teď.

První hrou, kterou si okamžitě a zdarma můžete přidat do své knihovny, je ABZÛ. Tento audiovizuální skvost nám v roce 2016 přinesl se svým studiem Giant Squid umělecký ředitel stojící za kultovní hrou Journey Matt Nava. V této hře si budete moci odpočinout při potápění v překrásně vytvořeném oceánu a prozkoumat jeho tajemství. U nás na Zingu si hra odnesla skvělou devítku. Jan Kalný ve své recenzi napsal: "Z audiovizuálního hlediska je ABZÛ dokonalým interaktivním uměleckým dílem. Z hratelnostního hlediska sice lehce pokulhává svou lineárností a relativní krátkostí, ale dohání to vyobrazením podmořského života, se kterým můžete porůznu interagovat. Tak či onak, tohle je jedinečný zážitek, který nesmíte minout." Proto neváhejte a využijte Honzovo doporučení, protože teď vám v tom nic nebrání.

 

Druhý titul s nulovou cenovkou se jmenuje The End is Nigh. Tato 2D plošinovka otestuje nejen váš postřeh, ale také nervy, protože budete umírat - a to hodně. Za touto hrou stojí vývojář a herní designér Edmund McMillen, který má již ve svém portfóliu například hru Super Meat Boy nebo The Binding of Isaac a pokud alespoň některou z nich znáte, můžete si lehce vytvořit obrázek, jak se The End is Nigh hraje: skáčete, uhýbáte a neustále umíráte. Zaujmout vás může také překvapivě temným příběhem a originální grafikou. Počítejte však s tím, že podobně jako u Super Meat Boy bude lítat klávesnice vzduchem. Alespoň se můžete vždycky zchladit ve studených hlubinách oceánu ABZÛ.

 

Obě hry jsou dostupné do 12. září na Epic Games Store. Ve stejný den je pak vystřídá další titul, H. P. Lovecraftem inspirovaná hororová adventura Conarium. Všechny tyto hry si tak stačí do daného data přidat do vaši epické knihovny a budou navždy vaše.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama