Aktualizace: Šéf Tripwire po kontroverzním tweetu končí ve své funkci
Novinka Aktualizace: Šéf Tripwire po kontroverzním tweetu končí ve své funkci

Aktualizace: Šéf Tripwire po kontroverzním tweetu končí ve své funkci

Jan Urbančík

Jan Urbančík

34

Společnost zatím povede dosavadní viceprezident.

Reklama

Aktualizace:

Společnost Tripwire Interactive oznámila, že nesouhlasí s názorem Johna Gibsona, který nyní ve své funkci končí. Firmu prozatím povede dosavadní viceprezident Alan Wilson.

 

Původní článek:

Ačkoli kauzy týkající se politiky nepíšeme zrovna rádi, jsou součástí herního průmyslu a před pár dny se rozjela další. John Gibson, šéf společnosti Tripwire Interactive, která má na kontě hry jako Killing Floor, Red Orchestra či Maneater, zveřejnil na Twitteru svůj pohled na přijetí nového texaského zákona, jenž ženám zakazuje možnost potratit. Ve svém tweetu říká, že je hrdý na americký nejvyšší soud, který zákon potvrdil, a cítil potřebu říct podělit se o svůj názor, přestože se k politice většinou moc nevyjadřuje.

Nutno říct, že jde o názor velmi kontroverzní a reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Gibsona zkritizoval Cory Barlog (game director God of War z roku 2018), Mitch Dyer (scénárista, který se podílel na vývoji Star Wars: Squadrons či Gotham Knights), autor série Gears of War Cliff Bleszinski a spoustu dalších.

U kritiky to ale neskončilo, k celé situaci se vyjádřila také společnost Shipwright, která s Tripwire dlouhodobě spolupracovala. A ano, je na místě mluvit v minulém čase, studio Shipwright totiž na Twitteru vydalo prohlášení, ve kterém tvrdí, že nechtějí s Tripwire pod tímto vedením dál spolupracovat a okamžitě začínají rušit všechny existující kontrakty.

Následně přišlo také vyjádření od vývojářů hry Chivalry 2, kterou Tripwire vydává. Přístup Torn Banner Studios už ale nebyl tak agresivní a pouze konstatovali, že s názorem Gibsona nesouhlasí.

"Nesdílíme názor, který v tweetu vyjádřil prezident Tripwire, vydavatele Chivalry 2. Náš tým nesdílí tento pohled a ani jej nereflektujeme v našich hrách. Ono tvrzení stojí proti tomu, jak nahlížíme na práva žen."

Zatím není jasné, jestli se celá kauza vyvine nějak dál, ale rozhodně uškodila na pověsti celé společnosti Tripwire. Hráči už v komentářích pod příspěvkem od Gibsona dokonce začínají přemýšlet, jakým způsobem nyní Tripwire bojkotovat. Spousta z nich se rozhodla, že si všechny hry od této společnosti odinstaluje a bude ignorovat jejich nadcházející tituly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama