Alan Wake 2 na konzolích nabídne i výkonnostní režim
Alan Wake 2 Novinka Alan Wake 2 na konzolích nabídne i výkonnostní režim

Alan Wake 2 na konzolích nabídne i výkonnostní režim

Jan Urbančík

Jan Urbančík

24
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Hry byla od počátku stavěná pro 30 FPS, nakonec ale bude na výběr.

Reklama

Od vydání survival hororu Alan Wake 2 nás dělí přesně měsíc. Právě dnes jsme se dočkali preview od zahraničních novinářů a content creatorů, která jsou zatím velmi pozitivní. Magazín Game Informer pak vydal dvě 15minutové gameplay ukázky, na které se můžete podívat zde (Saga, Alan).

Asi největší pozornost si však vysloužila zpráva, se kterou na svém Twitteru přišel komunikační ředitel Remedy Thomas Puha. Ten totiž oznámil, že hra na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X (nikoli S) nabídne výkonnostní režim. A to i přesto, že byla původně stavěna na co nejvyšší vizuální kvalitu ve 30 FPS. Puha se vyjádřil i na to konto, že ne všechny hry s výkonnostními režimy vychází:

"Slovo optimalizovat se v poslední době používá poněkud bezmyšlenkovitě. Musíte myslet na váš cílový frame rate od úplného začátku vývoje. Jaké jsou vaše cíle projektu. Všechno je v herním vývoji volba, nemůžeme dělat všechno," uvedl na Twitteru.

Jednou z největších výzev byla podle Puhy část za Sagu, neboť oblast Pacific Northwest, kde se nachází i města Bright Falls a Watery, je bohatá na všemožný porost či stromy. Zároveň hra disponuje náročným (a velmi dobře vypadajícím) nasvícením. Path tracing ale na konzolích samozřejmě nečekejte.

Podrobnosti o režimech zatím bohužel nemáme a není jisté, zda performance režim nebude omezen například na 40 FPS. Puha každopádně napsal, že se můžeme těšit na tabulku s přesným rozlišením a cílovým frame ratem. Dodal, že Northlight engine se velmi dobře škáluje, a proto hra vypadá dobře i v nižších rozlišeních.

Alan Wake 2 vychází 27. října na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama