Americká armáda kutí virtuální realitu s pomocí CryEngine 3
Crysis Novinka Americká armáda kutí virtuální realitu s pomocí CryEngine 3

Americká armáda kutí virtuální realitu s pomocí CryEngine 3

Michal Maliarov

Michal Maliarov

14

Nový tréninkový program Dismounted Soldier Training System má nabídnout extrémní realismus.

Reklama

Americká armáda už má vlastní videohru. Ta nese název America’s Army a je využívána k tréninku a rekrutování nových vojáků. Nyní se armáda obrací na videoherní trh ještě jednou a chce vytvořit tréninkový simulátor virtuální reality. Cena? 57 milionů dolarů.

Většina financí samozřejmě poputuje na vybavení. Kinect armádě nestačí, ale zdá se jako hodně blízká zkušenost. „Na trhu je několik druhů kamerových systémů, ale zatím žádný nedokáže sledovat čtyři lidi naráz a individuálně, což je přesně to, co v našem simulátoru děláme,“ řeklo studio Intelligent Decisions, zodpovědné za vývoj této hříčky. O střílení se pak postará něco na způsob joysticku.

Vše je postaveno na třetí generaci CryEngine, který poháněl např. Crysis 2. Cílem je vytvořit maximálně realistický simulátor až pro čtyři vojáky, kteří budou trénovat najednou. Každý dostane k dispozici oblast o deseti metrech, zatímco na záda si hodí batoh s šíleně výkonným notebookem. Na helmě pak budou mít namontovány minidispleje, které budou nahrazovat periferní videní.

Vojáci se samozřejmě mohou zhostit mnoha rolí, od amerických vojáků po civilisty a nepřátele. Simulátor bude moci zrekonstruovat jakoukoliv vojenskou akci na jakémkoliv místě na světě.

Od ledna příštího roku má být systém nainstalován na více jak 102 vojenských centrech po celém světě. Pokud jste někdy přemýšleli, kdy vyrazit za vlast, nyní je ten správný čas.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama