Animovaný filmeček loga Kojima Productions vypadá skvěle
Novinka Animovaný filmeček loga Kojima Productions vypadá skvěle

Animovaný filmeček loga Kojima Productions vypadá skvěle

Jan Kalný

Jan Kalný

8

A záhadně. Jak se ostatně dá u Kojimy očekávat.

Reklama

Jak už víme, hlavním maskotem Kojima Production je Ludens. Neboli Homo Ludens, ve zkratce člověk, který si hraje a vyvíjí se skrze hraní. To je samotná vize Hidea Kojimy.

„Samotný koncept je o tom využívat nejnovější technologie s cílem prozkoumávat neznámo. Jeden vědec v Nizozemí přišel s tím, že čím více si hrajeme, tím víc se vyvíjíme. A to je to, čím chci být,” prohlásil Kojima na letošním Comic-Conu v San Diegu. Což, jak jste možná pochopili, znamená, že za maskou Ludense se skrývá Kojima, alespoň podle jeho vlastních slov.

To, že se Ludens podobá jakési kombinaci rytíře a samuraje také není náhoda. Přesně to Kojima chtěl. Samotný Ludens se ale naneštěstí v Death Stranding neobjeví. Objeví se ale v samotné úvodní animaci Kojima Productions.

Jak jste si možná všimli, záhadami se nešetří.

„Nejdříve to vypadá jako že je Ludens pod vodou, jsou tam jeho otisky. Vypadá to, jako by chodil v oceánu nebo někde. Celá idea byla o tom, že jde někam, kde ještě nikdy nebyl. A pak tam máte nějakou příšeru za ním. Pořád máte věřit tomu, že je to oceán, ale ukáže se, že je to jiná planeta. A pak tam vlajku a velkou velrybu s efektem, kdy nevíte, jestli je skutečná nebo ne. Jde o to, že si ta věc s Ludensem hraje, když zasazuje vlajku. Zní to fakt nudně, když se to takhle vysvětluje.”

Kojima se naštěstí také podělil o to, že scéna z traileru Death Stranding bude ve hře. Mimo to byl samotný trailer opravdu naživo a samotná scéna šla pozastavit a fyzicky na ní chodit, což už je tak nějak Kojimova doména. Hideo Kojima se ale ještě nerozhodl, jaký engine pro hru použije. Samotný trailer sloužil spíše jako test vizuálu, což pro Kojimu není jediný aspekt a záleží na tom, aby engine nabídl to, co chce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama