Aplikace Steam Link umožní streamovat vaše hry z PC do mobilu, televize či tabletu
Novinka Aplikace Steam Link umožní streamovat vaše hry z PC do mobilu, televize či tabletu

Aplikace Steam Link umožní streamovat vaše hry z PC do mobilu, televize či tabletu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

7
Platformy Windows PC Apple iOS Android Android Apple Mac

Mobilní aplikace pro iOS a Android dorazí koncem května. Později vyjde aplikace pro přehrávání filmů a videí ze Steamu.

Reklama

Studio Valve dnes oznámilo nadcházející vydání mobilní aplikace Steam Link, která vám umožní streamovat hry z vaší Steam knihovny do mobilního telefonu, tabletu či televize se systémem Android nebo iOS. Aplikace bude podporovat Steam Controller, MFI ovladače a další prvky napříč oběma systémy a bude k dispozici v týdnu počínaje 21. květnem.

Jak už to tak bývá, hladké streamování, díky němuž budete moci opravdu hrát, nebude jen tak. Je třeba, aby dané zařízení bylo připojené ke zdrojovému zařízení v podobě PC nebo Macu (které pravděpodobně musí danou hru rozeběhnout), a to prostřednictvím 5Ghz sítě nebo Ethernetu. Na Androidu navíc Steam Link aplikace odstartuje ve fázi bety. Je také třeba podotknout, že tisková zpráva neuvádí, jaké operační systémy budou v rámci PC podporovány, ale s ohledem na minulost a aktivity Valve se dá očekávat, že kromě Windows dojde i na SteamOS a další linuxové distribuce.

Později v létě bude následovat další aplikace. Nese název Steam Video, který napovídá, že díky ní si budete moci na zařízení s Androidem či iOS užívat značné množství filmů a videí, které jsou na Steamu k dostání. V tomto případě je vše řešeno prostřednictvím Wi-Fi či LTE připojení a aplikace umožní sledovat videa a filmy v režimu streamování i offline.

Bude každopádně zajímavé sledovat, jak se Valve s těmito aplikacemi zadaří a do jaké míry se Steam Link appkou doplní či nahradí samostatné zařízení Steam Link. To je už nějakou dobu na trhu a v jádru slouží podobnému účelu, tedy streamování her na Steamu z počítače třeba do televize.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama