Baldur's Gate 3 je dlouhodobým cílem studia Beamdog
Baldur's Gate Novinka Baldur's Gate 3 je dlouhodobým cílem studia Beamdog

Baldur's Gate 3 je dlouhodobým cílem studia Beamdog

Daniel Kremser

Daniel Kremser

4

Autoři momentálně vyvíjených rozšířených edicí starších Baldur's Gate doufají, že v budoucnu dojde i na plnohodnotný třetí díl.

Reklama

Serveru GameSpy to prozradil Cameron Tofer, který studio spoluzakládal. V podstatě potvrdil, že třetí díl momentálně není ve vývoji, ale zároveň vyjádřil naději v třetí díl legendární série a rozhodně nehovořil o moc vzdálené budoucnosti. Doslova řekl, že třetí díl je dlouhodobým cílem studia.

To je bezesporu skvělá zpráva pro všechny fandy. Jde totiž vidět, že projekt ještě není ani zdaleka mrtvý a vývojáři na něj stále myslí. Na druhou stranu ale Tofer dodal, že se musí udělat ještě hodně věcí, než se vůbec začne podobný projekt připravovat.

V rozhovoru padla i zmínka o serveru Kickstarter a Tofer nevylučuje, že na třetí Baldur's Gate by mohli přispět sami hráči. Ostatně po Timu Schaferovi se podařilo starou klasiku prostřednictvím Kickstarteru oživit i Brianu Fargovi a na herní scéně se pomalu začíná rodit nový trend.

Kromě Baldur's Gate 3 se rozhovor točil i okolo připravovaných rozšířených edicí prvních dvou her. Jejich vývoj je v plném proudu a k hráčům by se měly dostat koncem letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama