Battlefield 3 - Nové informace o bojových strojích
Battlefield 3 Novinka Battlefield 3 - Nové informace o bojových strojích

Battlefield 3 - Nové informace o bojových strojích

Michal Burian

Michal Burian

18

Seznamte se se všemi důmyslnými úpravami bojových strojů a vylepšenými herními mechanismy, které zásadně ovlivní styl, jakým hru hrajete.

Reklama

V herní ukázce mapy Caspian Border můžete vidět, že nebe bude v Battlefield 3 nejen plné vrtulníků, ale nebudou chybět ani řvoucí stíhačky a bitevní tryskáči. Bez ohledu na to, jestli chcete rychle přepravit vojáky do místa na bojišti, kde to zrovna vře, nebo chcete, aby se zapojily do manévrového leteckého souboje při vysokém přetížení, nebo se chcete postavit nepřátelským tankům s použitím laserem naváděných střel – v Battlefield 3 máte vždy k dispozici létající stroje, a proto můžete akci provést ve velkém stylu.

Ve verzi multiplayer obsahuje hra více jak 20 strojů rozdělených do 12 tříd, takže si stačí vybrat svého favorita podle toho, zda chcete létat nad bitevním polem nebo bojovat na pevné zemi. Třídy strojů zahrnují např. obrněné transportéry, bojová vozidla pěchoty, hlavní bitevní tanky, vrtulníky Scout, bitevní vrtulníky, bojové stíhačky a bitevní tryskáče. Ať už si vyberete jakýkoli stroj, můžete v Battlefield 3 doladit téměř každý z těchto strojů tak, aby vyhovoval vašemu hernímu stylu, aktuální mapě a stávající situaci.

Důmyslnější, rozsáhlejší možnosti přizpůsobení bojových strojů

Možnosti přizpůsobení bojových strojů jsou v Battlefield 3 mnohem rozsáhlejší, důmyslnější a se zaměřením na přirozenou taktiku boje, než jak tomu bylo v předchozích verzích hry. Hra obsahuje více než 80 specializovaných odemykatelných vylepšení v rámci různých tříd bojových strojů, takže vzniká velký prostor pro přizpůsobení strojů vašim potřebám. Každý přizpůsobitelný stroj obsahuje v rámci třídy tři odemykatelné pozice: jednu pozici pro sekundární zbraň, jednu pozici pro technickou vychytávku a jednu pozici pro vylepšení. Tím, že hrajete se strojem určité třídy a zabíjíte s ním, získáte postupně možnost odemknout další specializace pro danou třídu vozidla.

Možnosti přizpůsobení bojových strojů jsou v Battlefield 3 důmyslná a opravdu takticky smysluplná podobně, jak bylo popsáno před týdnem v blogu o možnostech přizpůsobení zbraní. Každá z možností přizpůsobení bojového stroje, kterou si vyberete, vás vlastně perfektně připraví přímo pro konkrétní bojový úkol s tím, že naopak jiné úkoly vynecháte. Chcete se s ruskou stíhačkou vybavenou protiletadlovými střelami pustit do manévrového leteckého útoku na vzdušný nepřátelský cíl, nebo si ke stíhačce raději jako sekundární zbraň připojíte několik laserem naváděných střel vzduch-země a vydáte se pronásledovat nepřátelské tanky? Vybavíte si stíhačku infračervenými světlicemi, abyste oklamali nepřátelské rakety, nebo si raději pořídíte hasicí přístroj, a zvýšíte tak své šance na přežití v případě, že by vás někdo trefil?

Doposud nejdynamičtější válečná akce s použitím bojových strojů

Zařídili jsme, aby válčení s bojovými stroji bylo v Battlefield 3 mnohem dynamičtější než kdykoli předtím. Z tohoto důvodu jsme zavedli dva nové taktické herní koncepty ovlivňující způsob, jak může dojít k poškození bojového stroje a jak probíhá následná oprava.

Představte si, že je v Battlefield 3 váš tank zasažen zbraní RPG. Jakmile utichne první varovná střelba, máte jako velitel tanku čas vyhodnotit nebezpečnost situace – budete dále pokračovat směrem přímo na cíl bez ohledu na možné riziko, nebo odvoláte akci a zvolíte úhybný manévr? Máte-li někoho v záloze a jste kryti, můžete tuto šanci využít k obnově obrnění vozidla, stejně jako léčíte svého vojáka, když se přesune do krytu.

Battlefield 3 obsahuje tuto novou funkci, díky které dojde při lehkém poškození k obnově obrnění bojového stroje po uplynutí nastaveného času (pokud se nachází mimo dosah nepřátelské palby). To znamená, že pokud se řidič nebude po celou dobu chovat přespříliš horlivě, ale udrží si chladnou hlavu a bude reagovat na danou situaci, dokáže udržet svůj bojový stroj po delší dobu v provozuschopném stavu. Je to v podstatě náš způsob, jak dát schopným vojákům, kteří nejsou příslušníky ženistů, šanci, aby se jejich bojový stroj udržel v bitvě.

Jakmile přesáhne poškození určitou hranici, není už možné obrnění bojového stroje obnovit. Pokud dojde k silnému poškození, pak přichází děsivý adrenalinový zážitek vyřazení vozidla z boje. Tank začne zpomalovat, až už se jen pomalu šine vpřed. Oheň a kouř budou signalizovat zoufalou potřebu ruční opravy a pak je jen otázkou času, než celé vozidlo vybouchne. Ale tady přichází to skvělé, co přináší nový systém: Zbraně poškozeného vozidla zůstávají stále funkční, díky čemuž může tato vysoce riziková situace skončit jakkoliv.

"Battlefield 2 byla první hra, na které jsem ve studiu DICE pracoval jako designér, takže vytvářet bojové stroje pro její pokračování je velmi vzrušující! Myslím, že možnost vybavit si své oblíbené vozidlo v závislosti na aktuální situaci, nová dynamičnost, kterou jsme přidali do situace při poškození stroje, a možnosti oprav přinášejí hráčům mnoho zajímavých možností volby," říká Patrik „Posh“ O’Shaughnessy, vedoucí designér bojových strojů pro hru Battlefield 3.

"Při našem každodenním testování hry zde ve studiu DICE je velice často vidět na bitevním poli vyřazený tank, který se ženisté snaží opravit, zatímco jeho posádka je stále u funkčního hlavního děla a pomocných kulometů a snaží se udržet nepřátelské síly v šachu. Pokud se oprava podaří, může se tank vrátit do boje plně funkční a s celou posádkou, která jen těsně unikla katastrofě. I v případě, že se oprava nepovedla, alespoň měla posádka tanku šanci bojovat, když se vyřazený tank stal pro nepřátele lákavým cílem a vyvolal intenzivnější multiplayerovou akci."

Propracované změny ve hře

Skvěle efektní trio, jakým je vyřazení vozidla, obnova obrnění a ruční oprava na bitevním poli, se vzájemně doplňuje a zdokonaluje multiplayerovou hru. Vyřazení z boje znamená, že už není potřeba vozidlo nadále pronásledovat, protože jeho stav je tak špatný, že by už nemělo být možné ho opravit. Nástroje pro opravu nově fungují ve hře vlastně jistým způsobem jako defibrilátory, které vrátí stroj do boje, když se ocitl takříkajíc na pokraji smrti. Také možnost obnovy obrnění dává vojákům, kteří nepatří k ženistům, mnohem větší šanci na udržení svého vozidla v boji. Ještě se nestalo, aby byly poraženy dobře vycvičené čety vojáků, kteří mají v záloze ženisty udržující bojové stroje ve skvělé kondici.

Nové možnosti přizpůsobení bojových strojů a vylepšení hry jsou ve hře Battlefield 3 těmi propracovanými změnami, které vylepšují hru. Při rozhodování se nad možnostmi, které hra právě nabízí, si můžete zahrát osvědčenou hru kámen / nůžky / papír a prožijete tu nejdynamičtější a nejvzrušující online válečnou akci jako jste ještě nezažili.

Na Battleblog č. 10 se můžete těšit brzy!

Unikl vám některý z předchozích Battleblogů? Tak se na ně podívejte na českých oficiálních stránkách Battlefield 3!

Překlad: český Battlefield blog

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama