Bethesda přibližuje překopaný Survival režim ve Falloutu 4
Fallout 4 Novinka Bethesda přibližuje překopaný Survival režim ve Falloutu 4

Bethesda přibližuje překopaný Survival režim ve Falloutu 4

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13

PC hráči si mohou už nyní vyzkoušet betu nového Survival módu, konzolisté si musí počkat na duben.

Reklama

PC hráči si mohou prostřednictvím Steamu konečně zkusit předělaný Survival mód ve Falloutu 4, i když jen prostřednictvím bety. Stačí ve Steam knihovně kliknout na Vlastnosti Falloutu 4, vybrat záložku Betaverze a na ní zvolit položku „beta - Survival Beta Update“. Konzolisté si budou muset počkat na finální verzi, která vyjde v dubnu. Ten samý měsíc určitě vyjde i finální verze pro PC.

Změn je dost a Bethesda potvrdila informace, které fanoušci našli před nějakou dobou v souborech hry. Už podle názvu je jasné, že Survival režim je zaměřený na větší náročnost a také autenticitu. Zapomeňte na manuální a rychlé ukládání i na většinu autosavů, nyní je možné uložit hru jen tak, že najdete postel a alespoň na hodinu se prospíte. Zapomeňte i na funkci rychlého cestování nebo spásný kompas, který v rámci této obtížnosti neukazuje pozice nepřátel (pokud nemáte Recon optiku) a omezené je i zobrazování míst ve vašem okolí.

Během boje udílíte větší poškození, ale také jste mnohem zranitelnější. Pomoci vám může nový perk Adrenaline, jenž poskytuje bonus k vámi udílenému poškození. Bonus se zvyžuje v závislosti na tom, kolik nepřátel zabijete.

Samozřejmostí jsou potom faktory v podobě hladu, žízně, vyčerpání a únavy a v Survival módu dokonce záleží na typu postele, v níž se vyspíte. Ovlivnit vás mohou i nemoce, proti nimž musíte bojovat za pomoci antibiotik. Pozor ale musíte dát při používání prostředků, které sníží radiaci v těle, protože po jejich užití se zvyšuje únava a dočasně se snižuje imunita vaší postavy.

Počítat musíte i s pomalejším léčením za pomoci Stimpaků nebo jídla a s omezenějšími možnosti nápravy zlomených končetin. S nimi se lze vypořádat jen spánkem či použitím Stimpaku.

V rámci Survival módu navíc nelze nést tolik věcí jako v běžné hře a nyní něco váží Stimpaky a munice. Pokud vaší postavě naložíte příliš těžkou bagáž, riskujete zvýšení únavy a dokonce zlomení nohou.

Ke změnám dochází i v rámci společníků. Po boji už se automaticky neoklepou ze svých zranění a pokud je necháte ležet zraněné na zemi a nevyléčíte je, vrátí se domů. Totéž platí v případě robotích společníků přidaných s DLC Automatron. Když zapomenete použít Robot Repair Kit, prostě se vrátí domů.

Poslední důležitá změna se týká lokací, které jste již vyčistili. Noví nepřátelé se v nich neobjeví tak rychle a pomalejší je i obnova výbavy, kterou na již vyklizených místech můžete najít.

Podle Bethesdy ale tyhle změny nejsou všechno, co nový Survival režim zahrnuje. Na něco si tedy musí přijít sami hráči. Jen pozor, postavy vytvořené pro Survival režim mají vlastní filtr v rámci výběru postav a nejsou kompatibilní s aktuální verzí Falloutu 4 s označením 1.4. To znamená, že pokud betu deaktivujete, nepoužívejte uložené hry se Survival nastavením.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama