Blacklight: Tango Down – zábava za pár šupů
Preview Blacklight Článek Blacklight: Tango Down – zábava za pár šupů

Blacklight: Tango Down – zábava za pár šupů

Roman Bičan

Roman Bičan

Chcete se vyřádit za pár dolarů v dobře vypadající multiplayerové FPS? Že to zní jako sci-fi? Počkejte si, až vyjde Blacklight: Tango Down. Zatím si o něm můžete přečíst naše preview.

Reklama

Xbox Live či Playstation Network zaplavují stovky jednoduchých a přímočarých hříček, které nemají takřka žádnou šanci oslovit masy lidí. Nicméně, občas se jako blesk z čistého nebe objeví zajímavý projekt, jenž je vyvíjen čistě pro zábavu a potěšení, od zkušených autorů. Hráči to již takto chladně neberou – po podobných titulech se můžou přímo utlouct. Nevěříte? Vzpomeňte si například na Battlefield 1943 od DICE, který celosvětově hraje za pár dolarů stovky tisíc uživatelů. Na vlně úspěchu se samozřejmě chtějí svést i další studia. Jmenovitě Zombie Inc. se svou akcí Blacklight: Tango Down. A světe div se, také to vypadá k světu.

Zlobiví obyvatelé a žoldáci

Nikoho nejspíše nepřekvapí, že hlavní premisou Blacklight je multiplayer a rovněž kooperativní mód. Počítá se vedle toho samozřejmě i se singleplayerem, který je však osekaný, s čímž se pojí jeho krátká délka. Dějiště je zasazeno do blízké budoucnosti (konkrétně kolem roku 2035), kdy se plně vyzbrojené vojenské jednotky Blacklight soustředí na důležitou misi ve městě Balik, jehož poloha se nachází někde na východě evropského kontinetu. Poklidnou operaci naruší žoldáci říkající si Order, kteří město Balik obsadí. A aby to bylo ještě zajímavější, zdejší obyvatelé se nakazí zákeřným virem. Ten způsobí, že oběti prahnou po krvi a páchají sebevražedné atentáty. Vojáci Blacklight jsou v pěkné rejži.

Kampaň se skládá ze čtyř samostatných misí. Že je to poněkud málo, nemusíme nikterak zdůrazňovat. Na druhou stranu potěší implantace kooperace až pro čtyři hráče. S kamarády se tedy budeme moci dostatečně vyřádit. Multiplayer je již jiný šálek kávy. Na dvanácti zcela unikátních mapách dostane v jednu chvíli prostor až šestnáct živých hráčů. Slíbeno je taktéž sedm herních módů a spawn systém, jenž zajistí, že se vždy objevíme na úplně jiném místě. Díky tomu se nestane, že by nějaký chytrák čekající na respawnu kosil nepřipravené pařany po desítkách.

Po vzoru titulu Borderlands, i zde se objeví možnost „namíchat“ si svou vlastní střelnou zbraň dle toho, co nám vyhovuje. Úplně každý kousek půjde upravit a tím vylepšit jeho chabé vlastnosti. Na sekundárních zbraních poladíme pouze jednu věc, na větších až šest. Změnit půjdou například kolimátory, munice, pažby, velikost zásobníků apod. Na výběr dostaneme z 9 druhů pažeb, 20 hlavní, 13 unikátních zaměřovačů a dalších 108 udělátek, které vylepší specifika zbraně. Kolik vznikne zcela odlišných kombinací? Třicet milionů! Navíc se v Blacklight neobjeví žádné volitelné třídy vojáků. Vše se odvíjí od zbraní a vylepšení.

Uvidíme neviditelné

Vzhledem k tomu, že se podíváme do budoucnosti, nesmí ve výbavě chybět ani nějaká ta moderní blbůstka. Autoři vymysleli a následně vytvořili speciální vojenskou helmu Hyper Reality Visor (dále HRV), díky níž se můžeme spojit např. s družicemi a bezpečnostními kamerami. Po zapnutí helmy uvidíme neviditelné. Z ptačího pohledu prozkoumáme mapu, uvidíme skrze zdi nepřátele a snadno nalezneme například bedny plné střeliva. Bohužel (nebo naštěstí?) se HRV poměrně rychle vybíjí, čímž jej můžeme plně využívat jen chvíli. Jeho přítomnost je však velmi důležitá.

Holá fakta mě o velikosti Blacklight: Tango Down ani tak nepřesvědčila. Tvůrci si mohou tvrdit, co chtějí. Jakmile jsem se ale podívat na trailer z E3, byly veškeré pochybnosti naprosto pryč. Za pouhých patnáct dolarů (zhruba 315 Kč!) dostaneme titul, který má obstojnou grafiku (hra běží na Unreal Engine 3), dostatek map a herních módu a taktéž kooperativní singleplayer až pro čtyři hráče. To je férové. Dnes za stejné peníze pořídíte pár let starý titul, který za moc nestojí. Blacklight: Tango Down se jako digitálně distribuovaná hra objevila včera na Xbox Live Arcade a později bude následovat také PlayStation Network a PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama