Jaká je zápletka hororu Daylight?
Daylight Novinka Jaká je zápletka hororu Daylight?

Jaká je zápletka hororu Daylight?

Jan Kalný

Jan Kalný

11

Hororový počin od Zombie Studios si na nás chystá spoustu děsivých momentů. Ale o co ve světě Daylight vlastně jde?

Reklama

Jedna kapitola příběhu probíhá v letech 1939-1948. Turistická loď byla zapálena a převrhla se poblíž pobřeží New Kipling s více než tisícovkou utopených pasažérů. Těla se vyplavila na břeh Mid Islandu a nemocnice byla okamžitě přestavena na márnici k zajištění těl. Zbývající přeživší byli léčeni na MIBH, ale léčba se moc nezdařila. Nemocnice tak zavřela jednoho dne své dveře v roce 1948.

Až do roku 1983 byla nemocnice zcela opuštěna a zapomenuta. Doktoři, sestřičky, pacienti a další zaměstnanci zmizeli a veškeré zařízení od strojů, nábytků a různých dokumentů bylo ponecháno času do roku 1983.

Hlavní hrdinka Daylightu, Sarah Gwynnová, se probouzí v hale nemocnice. V aktuálních dnech byla poslední interakce s Mid Islandem před třiceti lety. V té době byla nemocnice v zájmu vyšetřovací korporace G&C Investments Corp, která zařídila kompletní renovaci a změnu nemocnice na přepychové místo.

Po utracení spousty peněz se C&C dostali do poslední fáze přestavby. Poslali tým expertů na staveniště, ale brzy na to G&C od kontraktu opustili a z New Kipling odešli. Obec byla zvědavá a vyslala tým, který měl za úkol následovat plány G&C, načež bylo odhaleno dvanáct děr v zemích, podobné hrobům.

Samotný příběh zní určitě zajímavě, ne-li děsivě, ovšem se nemusíte bát, že se celá hra bude odehrávat v nemocnici. Vy jako hráč se dostanete i do stok a dalších děsivých lokací.

V tom všem vám pomůže i mobil, který se stal takovým klasickým předmětem pro většinu moderních hororových her. Ten se bude chovat primárně jako mapa. Ta ovšem neodhalí vše. Pouze místnosti, ve kterých jste už byli a ani pak toho moc neukáže. Proto stále zůstává přítomen ten pocit, že nevíte, kde jste.

Samotný příběh zní určitě zajímavě a my se nemůžeme dočkat. Níže se můžete ještě podívat na nové obrázky a artworky z nemocnice i stok.

Daylight vyjde začátkem příštího roku pro PC a PS4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama