Blizzard nechce pouhé konzolové porty Diabla 3
Diablo 3 Novinka Blizzard nechce pouhé konzolové porty Diabla 3

Blizzard nechce pouhé konzolové porty Diabla 3

Michal Burian

Michal Burian

12

Konzolové verze mají být vytvořeny od nuly. I kvůli tomu investoval Blizzard do vývoje konzolových verzí nemalé peníze.

Reklama

Konzolová verze RPG titulu Diablo III nebyla prozatím oficiálně potvrzena, i když o ní vývojáři již nějaký čas otevřeně mluví. Zdá se ovšem, že bychom se velmi brzy mohly dočkat tiskové zprávy, jež vše potvrdí.

Vedoucí konzolového Diabla 3, Jay Wilson, pro časopis Game Informer řekl, že hlavním cílem při vývoji konzolové verze hry je udělat plnohodnotnou hru, z které budou mít hráči pocit, že hrají opravdovou konzolovou hru a ne pouhý port z PC verze.

"Nechceme dělat jednoduchou konverzi. Vytváříme hru pro konzole, což je velký rozdíl. Našim cílem je, aby hra vypadala, jako kdyby byla původně vytvořená pro konzole. Vždycky chceme, aby bylo poznat, že hra od Blizzardu byla vytvořena na danou platformu od nuly."

"Každý chce, aby hry od Blizzardu byly pro konzole, nejvíce nervózní jsou výrobci konzolí. Oficiálně jsme konzolové verze neoznámily, ale neděláme žádné tajnosti, že našim největší problém je vytvořit hru speciálně pro konzole."

"Lidé nevěří, že uděláme hru pro konzole. Chápu je, protože jsme se o to snažili již dřív. Ale nikdy jsme do vývoje konzolových verzí neinvestovali tolik jako nyní a nikdy jsme si nemysleli, že jde o tak správný projekt jako nyní," dodal Wilson.

Před necelým měsícem se tentýž člověk nechal slyše, že ovládání pohybu na ovladači je lepší. „Zaměřování, to je zatím problém. Většina způsobů využívá zaměřovací kolečko nebo kříž a to my opravdu nechceme dávat do hry. Také monstra a umělá inteligence celkově jsou trochu jiné, než je tomu u PC verze.“

„Prozatím nic nebudeme oznamovat, protože jsme v současné době v týmu tři. Ale o to se také snažíme. Snažíme se v Blizzardu vytvořit ten nejlepší konzolový tým. Blizzard to s návratem na konzole myslí vážně.“ řekl nedávno Joshe Mosquiera.

Diablo III vyjde pro PC někdy v průběhu roku 2012.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama