Blizzard se bude soudit s tvůrci cheatů
StarCraft Novinka Blizzard se bude soudit s tvůrci cheatů

Blizzard se bude soudit s tvůrci cheatů

Michal Burian

Michal Burian

3

Pokud jste si mysleli, že banováním nepoctivých hráčů celou kauzu Blizzard uzavře, tak jste se šeredně spletli. Po zamezení přístupů na Battle.net totiž následují soudní procesy se samotnými tvůrci hacků.

Reklama

Minulý týden právníci společnosti Blizzard podali u okresního soudu v Los Angeles žalobu na tři hráče, kteří údajně vytvořili a nabízeli na internetu k prodeji modifikace pro zpřístupnění cheatů v real-time strategii StarCraft 2.

Blizzard je přesvědčen, že tvůrci hacků porušili autorská práva a modifikacemi způsobili vážné poškození a narušení celkového zážitku z multiplayerového hraní titulu StarCraft II. Na jejich účet se tedy připisuje i 5000 hráčů, kteří hráli nepoctivě a využívali zmíněnou modifikaci.

Právníci vydavatelské a vývojářské společnosti požadují nejen náhradu za vzniklé škody, ale také odevzdání výdělku za prodej modifikace.

Pro úplnost se sluší připomenout, že podobné kroky Blizzard učinil již dříve, když se soudil s hackerem. Ten vytvořil speciálního bota do World of Warcraft, jenž dokázal automaticky a bez vaší přítomnosti neustále vylepšovat level postavy. Blizzard tento soud vyhrál a odškodné činilo 6 milionů dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama