Blizzard uvažuje nad mikrotransakcemi ve StarCraftu 2
StarCraft 2 Novinka Blizzard uvažuje nad mikrotransakcemi ve StarCraftu 2

Blizzard uvažuje nad mikrotransakcemi ve StarCraftu 2

Martin Cvrček

Martin Cvrček

23

Jednoho dne byste si mohli za skromný poplatek pořídit skiny jednotek, emotikony do chatu nebo hlasatele.

Reklama

Ať se nám to líbí nebo ne, mikrotransakce jsou dnes běžně vídanou součástí her, především těch multiplayerových. Bez ohledu na to, jestli jsou placené nebo jestli využívají model free-to-play. Proto by nás nemělo příliš překvapovat, že zavedení několika typů mikrotransakcí zvažuje Blizzard i v případě StarCraftu 2.

To prozradily obrázky dotazníku, který Blizzard posílal vybraným hráčům. V něm je sice uvedeno, že příjemce nesmí dotazník nikde sdílet, ale vy určitě víte, jak to chodí. Netrvalo dlouho a vše začalo kolovat internetem.

V dotazníku se Blizzard ptá na názory na tři položky - skiny jednotek, emotikony použitelné v chatu a hlasatele.

Emotikony s motivy StarCraftu by mohly být k dispozici v balíčku po deseti, a to za 2,49 dolarů. Skiny jednotek by byly pouze kosmetické, mohli by je vidět i další hráči, ale byly by použitelné jen v multiplayeru, nikoliv v kooperativním nebo Arcade módu.

Hlasatelé by nahradili výchozí hlas, který komentuje vaše hraní, přičemž by mohli zahrnovat hlasy postav z her od Blizzardu nebo několik známých osobností. Na výběr je například Thrall, Jim Raynor, hostinský z Hearthstone, Day9, Snoop Dogg nebo herec Morgan Freeman. Protože když dojde na hlasy, Morgan Freeman prostě nesmí chybět.

Screenshoty dotazníku najdete na serveru Imgur. Já ještě zdůrazním, že existence dotazníku ještě nutně neznamená, že se tohle všechno ve StarCraftu 2 opravdu objeví. Blizzard očividně pouze zjišťuje, zda by o to hráči měli zájem, a na základě zpětné vazby se rozhodne, zda vše do hry uvede nebo ne. A ještě vás s dovolením vyzvu, ať se případně v komentářích podělíte o váš názor na tuhle případnou novinku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama