Bloodsports.TV – podívaná pro vyvolené
Recenze Bloodsports.TV – podívaná pro vyvolené

Bloodsports.TV – podívaná pro vyvolené

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

12

Zaujme vás krvavá kooperace Bloodsports.TV?

Reklama

Jelikož podle některých studií není akčních co-op strategií nikdy dost, rozhodli se vývojáři z Fatshark vytvořit svůj vlastní mlýnek na maso. V něm se utká parta pěti post-apokalyptických hrdinů s hordami mutantů. Jak tvůrcům jejich stroj na mrtvoly pracuje, se dočtete níže.

Aréna smrti

Podobně jako v oblíbených MOBA titulech, i zde budete bránit jeden zásadní bod, před kterým je řada méně výrazných stanovišť bránících jeho zničení. Tento nelehký úkol budete muset splnit v kůži jednoho z osmi válečníků lačnících po krvi méněcenných obyvatelů pustiny. Bod, který se snažíte chránit, je totiž raketové silo vysílající do nepřátelských vesnic a měst vysmáté výbušné dárečky. Čím víc hlavic odpálíte, tím většímu odporu budete muset čelit.

Bloodsports.TV vám nabídne prozatím přesně šest map, na kterých se bude obrana raketového sila odehrávat. Každá z map má svůj unikátní tvar a styl. Tvůrci tímto způsobem zřejmě vynahrazují jejich značně omezený počet.

Osm statečných

Jak již bylo řečeno, na bojiště budete moci nastoupit za jednoho z osmi válečníků. U každé třídy jsou dva udatní rekové, na které může padnout vaše volba. Každé z povolání má jasný RPG nádech. Narazíme na tanka, healera, střelce a slayera. Za mapu je možné vždy dosáhnout až dvacáté úrovně, při postupu si můžete vylepšit vždy jeden ze skillů, popřípadě si koupit v obchodě jeden z řady předmětů, jenž vám hra nabídne. Peníze na ně získáte díky zabíjení nepřátel.

Tank na sebe dokáže plně upoutat pozornost nepřátel. Mimo to, také vydrží velké množství poškození, takže protivníci se na něm udrží skutečně dlouho. Díky této postavě nejsou její společníci rušeni při krvavé práci. Tou se například zabývá slayer, jehož jedinou kratochvílí je lázeň v krvi post-apokalyptických monster. Je to prakticky nezastavitelný stroj na zabíjení, kterého nezastaví ani tužší bossové. Boj na dálku a kontrolu svého cíle naopak plně ovládá střelec, který je díky plošným útokům a pastem velmi výrazným členem družiny. Nejzásadnější je však healer, který všechny své přátele drží nad vodou i v těch nejhorších možných situacích. Bez něj by se žádný z hrdinů nedožil dalšího dne.

Chudý příbuzný

Při hraní Bloodsports. TV jsem narazil jen na pár menších bugů, které však byly tak nepatrné, že pravděpodobně ani nestojí za zmínku. Od budoucího hraní mě však odradila skutečná nevýraznost a rychle nastupující stereotyp. Ten je vyvolán hlavně hodně strohou paletou nepřátel, nedostatkem kvalitních herních tříd a takřka nulovým postupem, který by měl být právě u takového typu her jako je Bloodsports. TV na slušné úrovni. Problém je, že není. A aby toho hra neměla málo, je kolem ní prozatím ne moc příjemná komunita.

Neschopná konkurence

Abych řekl pravdu, Bloodsports.TV není až na pár markantních detailů prakticky ničím výjimečný. Jedná se o hodně průměrný titul, kterému by mohli bez problému konkurovat i modifikace z WarcCaftu 3 či StarCraftu 2. Což pro hru jako takovou není moc dobrá vizitka. Schází zde i smysluplný postup, jenž by hráče udržel u Bloodsports.TV na delší dobu. Nekonečné vlny nepřátel bez výraznějšího zlepšení charakteru prostě nejsou zábavné. Jediná věc, která by vás u tohoto díla mohla upoutat, by možná byla parta přátel, ale ani s nimi to není sázka na jistotu.

Bloodsports.TV koupíte na Steamu za 9,99€.

Hráno na sestavě:

OS: Windows 7 (64bit)Procesor: Intel Core i5-4570Grafická karta: MSI GTX 970 GAMING 4GPaměť: 8 GB RAMRozlišení: 1920x1080

Minimální požadavky:

OS: Windows Vista, Windows 7, Windows 8Procesor: Intel Core 2 Duo E4600 nebo AMD Athlon 64 X2 4800+Paměť: 2 GB RAMGrafická karta: Radeon HD 5450 (1 GB) nebo GeForce GT 430 (1 GB)DirectX: 10Místo na disku: 2 GB

Doporučené požadavky:

OS: Windows 7Procesor: Intel Core i5 650 nebo AMD Phenom II X4 830+Paměť: 8 GB RAMGrafická karta: Radeon HD 6950 (1GB) nebo Geforce GTX560 (1GB)+DirectX: 11Místo na disku: 2 GB

Bloodsports.TV – podívaná pro vyvolené

Verdikt

Hra jako taková si rozhodně najde své fanoušky. Jelikož ale konkurenčních titulů není zrovna málo, slušelo by jí to více asi ve free-to-play sekci, kde by možná dokonce do určité míry vynikla. Platit ale za něco, co je v jiných variantách zadarmo, není prostě zcela ideální.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

postapokalyptické bitvy
kooperace
vcelku vydařené postavy
stereotyp
takřka nulový postup
hodně slabý celek
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama