Bomberman a Contra se dočkají vlastní deskové podoby
Novinka Bomberman a Contra se dočkají vlastní deskové podoby

Bomberman a Contra se dočkají vlastní deskové podoby

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Na starosti je budou mít společnosti IDW a Blacklist Games.

Reklama

V poslední době se čím dál více digitálních her dočkává i svého převedení do deskoherní podoby. Doom, Fallout, Dark Souls či Zaklínač už se svých konverzí do stolního provedení dočkaly a nutno říci, že povětšinou se jednalo i o velmi kvalitní kousky. A nově se dočkají své vlastní deskovky i dvě videoherní legendy, kterýmiž jsou Bomberman a Contra.

Jak nedávno infomoval server Licenseglobal.com, tak Konami uzavřelo dohodu s deskoherními společnostmi IDW a Blacklist Games, jimž tyto dvě značky propůjčí. První zmiňovaná bude mít na starosti tvorbu Bombermana, zatímco druhá připravuje kartičkovou verzi Contry.

Oběma společnostem zároveň v žádném případě nechybí zkušenosti. Ostatně o IDW by se dalo říci, že se na převádění velkých značek do stolní podoby specializují, jelikož mají za sebou mnoho povedených titulů v čele s TMNT: Shadows of the Past. Zároveň letos chystají vypustit do světa Ghostbusters: Blackout a Metal Gear Solid: The Board Game.

Co se týče Blacklist Games, tak jejich doménou jsou především kooperativní deskovky s figurkami. Příští rok například vydají Altar Quest, jenž se stal s více než 600 000 americkými dolary nejúspěšnějším titulem firmy na Kickstarteru. Z vydaných her stojí za zmínku Street Masters a Brook City.

Bohužel ani jedna firma nestanovila pevné datum vydání těchto dvou konverzí, nicméně se dá očekávat, že se jeho oznámení brzy dočkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama