borderlands-2-dojmy-z-hrani-3
Blogy čtenářů Článek Borderlands 2 - dojmy z hraní 3

Borderlands 2 - dojmy z hraní 3

Pozor, spoilery.

Reklama

Pozor, spoilery.

 

Souhrn:S claptrapem z Hammerlockovy osady, přes kapitána Flynta, k branám Sanctuary.Dosažený level: z 8 na 10.

 

V noci jsou zasněžené pláně očím příjemné, za poledního slunce je to horší.

 

- Dle minulého souboje s jezdcem na bullymongu i nynější potyčky s mistrem explozí Boom Bewmem (a jeho zakrslým bráchou s jetpackem) jsou bossové krytí nekonečným počtem respawnujících se protivníků. U Boom Bewma vybíhají po dvojicích bandité se sekyrkama.

 

Co je to za bosse, Boom Bewm, sedí na místě a nechá se ustřílet... nenechá, seskočí.

 

Pod hromadou sekyrkových banditů nacházím první granátový mód a k němu další tři.

 

Granátové módy jsou charakterizovány poškozením (vyšší číslo = lepší), rádiusem poškození po dopadu (vyšší = lepší) a časem fúze (nižší = lepší) - je to čas mezi dopadem a explozí?

 

Dělem vystřelím na zavřenou bránu a claptrap zmizi. Objasnění nalézám v textovém logu.

 

+ V textovém logu se aktualizuje a sumarizuje znění příběhových i vedlejších úkolů a tím i příběh. Hráč je v obraze, co se stalo, děje, kam jít.

 

PhysX dočasně přepínám z low na middle spolu s bullet decals a jdu na Boom Bewma znovu: Praporky a plachty víc vlají, ze záchodku vychrstne mohutnější břečka, dopady kulek drolí terén, až je poset úlomky a výstřely z Boom Bewmova děla, zasahující pirátskou konstrukci, způsobují odlétávání desítek kovových částí hromaděných na zemi. Ve výsledku je krom poklesu frameratu na scéně až nepřehledně úlomků. Nevím, jestli bych to nechal zapnuté, mít výkonný comp.

 

Dospívám k snad definitivnímu grafickému nastavení: 1920 x 1200, vsync on, AF 4x, textury high, zbytek vypnuté nebo snížené. Dohlednost je malá (občas se horizont vykreslí zčásti), ale hra jede plynule. Kvůli game details a PhysX na low je herních objektu méně, ale pořád mám co dělat, abych si v členitých pirátských osadách udržel přehled o nepřátelích a lootu.

 

Osada kapitána Flynta - skříněk s lootem jakožto i konstrukcí vytvářejících změt, ve které lze skříňky přehlédnout, je podstatně více, než v jedničce.

 

+ Šum mořského příboje.

 

+ Světelné efekty kolem vloček, je-li za nimi zdroj světla a kolem útesů, je-li za nimi slunce či planeta.

 

Pokud claptrapa místo doprovázení předejdu tím, že z cesty odbočím a dostanu se do osady bez něj, spustí se vlna nepřátel. Když ji vystřílím, vrátím se pro claptrapa a spolu dojdeme na to samé místo, spustí se identická vlna nepřátel podruhé.

 

+ Zbraňová truhla uvázaná na řetězu, aby se nesesunula po sněhu ze srázu.

 

+ Vertikální členění budov u kapitána Flynta.

 

Claptrap neumí po schodech ;-)

 

Bandité jsou i přes svou aktivitu snadno odpravitelní. Ti střílející se zastavují, čímž ze sebe vytváří headshotové terče, k hráči se rozbíhají jen slabší sekyrníci, zatím. Kolem nepřátel v osadách bývají smrtící sudy.

 

Jsem na 9. levelu, kapitán Flynt je mrtvý, zemřel jsem zatím jen v úvodu pod bullymongskými krami. Jednička byla ze začátku těžší. Asi proto, že se tam dalo z úvodního ohrazeného tábora zahnout doprava a narazit na bandity (speciálně jednoho z nich), kteří byli několik levelů nad hráčem (pamatuju-li si to dobře).

 

Z jedničky si taky vybavuju bossfight podobný utkání s kapitánem Flyntem. V jedničce to byl souboj s baronem Flyntem, odehrávajícím se v podobném prostředí (paluba lodi vs. plošina, myslím, rypadla). Zatímco kapitán šel porazit snadno, baron mi dával zabrat svými poskoky, sebou samým a smrtící brokovnicí. Na barona ale hráč narazí možná tak na 30. levelu, tedy později, než na kapitána.

 

Doufám, že dvojka bude taky v některých soubojích obtížná.

 

Pokračování Borderlands má zatím blíž k širokému koridoru, než k otevřenému světu.

 

Protivníky střílím sniperkou, zbývající zblízka rychlopalnou zbraní (dobře vypadá střelba z revolveru, postava "plácáním" natahuje kladívko kohoutku jako kovboj).

 

Robot má dřevěnou bárku s portálem? Jak k ní přišel?

 

Vrací se známé postavy z jedničky: Roland, šéf odboje Crimson Raiders v Sanctuary (v jedničce byl hratelnou postavou vojáka) a automechanik Scooter.

 

Pořád hledám, jestli se po ledových ploškách nad hladinou nedá doskákat třeba k ukryté zbraňové truhle a nic.

 

Proč bývají v prodejních automatech v časově omezené nabídce horší věci, než nabízené bez omezení?

           

Noví bandité, odolný řezník Nomad a sebevrah s granátem v ruce.

 

Za místem nálezu síťového adaptéru nutného k hacknutí automatu na buginy vybíhá cesta do skal k záchodku s hodnotným lootem (mně s levelem 9 padnul raketomet pro level 11). Neodolám, hru vypnu, zapnu a podruhé mi padnou granátové módy pro level 11.

 

Po přeskočení rozbitého mostu buginou a vyskákání na potrubí nacházím druhou ukrytou zbraňovou bednu a v ní výbavu pro level 11.

 

+ Meluzína ve skalách.

 

S takřka nepřevrátitelnou buginou se nezvykle zatáčí - myší (pro hráče jedničky rutina). Její ovládání a zvuk mi přijde lepší, než v jedničce.

 

+ Drobné předměty sbírám přejetím.

 

Xp za zabitého protivníka při přejetí či sestřelení buginou je podstatně menší, než při použití jiného způsobu eliminace.

 

Rozdíl mezi střílením skrze křížek a přes mířidla? Obojí zraňuje stejně. Proč tedy mířidla používat? Je přes ně třeba větší pravděpodobnost kritického zásahu?

 

Některé zbraně vystřílí zásobník držením tlačítka myši, u jiných je třeba tlačítko mačkat.

 

+ Stejně jako v jedničce, při pohledu na ležící náboje (i skrze optiku) se zobrazí značka, lze-li je vzít.

 

- Neviditelné stěny, například na skalách lemujících pravou stranu příjezdu do Sanctuary.

 

+ Elektrické kaktusy.

 

Pup skag = malý, tichý a rychlý skag.

 

Rostliny kolem buchadlového vrtu před Sanctuary vypadají, že když na ně stoupnu, cvaknou mi nohu.

 

Před vstupem do Sanctuary procházím zamrzlé pláně vlevo, aniž bych vstupoval skrze portály dál.

 

+ Bullymong vyleze na plechový zásobník, vytrhne ho a hodí. Háže i vraky.

 

Badass Nomad se štítem a levelem o jeden nižším hodně vydrží a překvapil mě, když s mutantem vylezl ze dveří těsně přede mnou. Uvnitř měl ve zbraňové truhle dolarově zatím nejhodnotnější zbraň, zelenou Wild Cannon pušku za 867$. Pod chýší nalézám první plátek Eridia. Nad tím vším je pustá loď, na kterou lze vlézt žebříkem. Má nějaký účel?

 

Buginu nechávám za sebou, nalezám autoteleport, chci spustit materializaci nové, jenže mě to hodí do staré. Příště napřed kliknu na tu druhou položku.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama