Březnová předpověď: vychází Mass Effect 3 i dvojice českých her
Speciály Angry Birds Space Článek Březnová předpověď: vychází Mass Effect 3 i dvojice českých her

Březnová předpověď: vychází Mass Effect 3 i dvojice českých her

8

Které tituly nás ovlaží v nadcházejícím měsíci? Těšit se mohou především staromilci vlastnící PC.

Reklama

Připravili jsme pro vás seznam her, které vycházejí v březnu. Nejočekávanější hrou je sice Mass Effect 3, dostaví se ale také pěkná řádka adventur, arkád a handheld titulů.

Disklejmr

Herní distribuce je tu s námi sotva pár dekád a není se tedy čemu divit, že její systém se pohybuje kdesi mezi anarchií a chaosem. Jednotlivé hry se odkládají, jejich premiéra se může lišit jak co do regionu, tak i do cílové platformy. Následující data proto berte jako informativní, ze dne na den se mohou změnit.

V přehledu absentují hry, které sice jsou očekávány v březnu, ale nemají přesné datum vydání. Jejich seznam naleznete vespod této stránky.

Vyjádřete se v diskuzi k tomu, co na konceptu Předpovědi změnit a upravit, popřípadě proč ji už nikdy nemáme sepisovat…

1. březen

Měsíc nakopneme nezávislou indie záležitostí Vessel. Dvourozměrná arkáda s řadou rébusů má hrát na fyzikální strunu a její vizuál navíc prý nabídne postavy složené z tekutiny. Milovníci netradiční hratelnosti budou potřebovat PC, v budoucnu dojde i na Xbox 360 a PlayStation 3.

2. březen

O den později dorazí domácí tvorba v české akční adventuře s ženským názvem J.U.L.I.A.. Její story má pojednávat o prvním mezihvězdné výpravě lidstva: poté, co teleskop najde v dalekém hvězdném systému důkazy mimozemské civilizace, Země vyšle pilotovanou sondu. Po letech plavby se vaše postava probudí ze stáze a ke svému překvapení zjistí, že je sama na palubě. Hra se prý snaží o inovaci na poli vyprávění, leč podobný syžet zde byl už několikrát. Jak to už u adventur chodí, pomějí se hráči s PC.

Majitelé Wii si tentýž den budou moct vyhodit z kopýtka s Mario Party 9. Má nabídnout až 80 miniher určených pro nezávazné společenské akce. Nemusí to znít příliš poutavě, v alkoholovém opojení by ovšem kooperativní snaha čtyř lidí sedících v jediném virtuálním vozítku (o čemž pojednává jedna z miniher) mohla být příjemným zpestřením večera.

6. březen

Nemá smysl chodit kolem horké kaše, nejtoužebněji vyhlíženým titulem měsíce (a dost možná i roku) je akční RPG Mass Effect 3. Čekali jsme pět dlouhých let, aby trilogie došla svému klimaxu, a očekávaní jsou řádně vysoká. Zachraňovat Zemi budeme moct s PC, PS3 a Xboxem 360.

Na komandéra/komandérku si ten den troufne už jen akce pro PS Vita z pohledu třetí osoby Unit 13.

7. březen

Nadějné vyhlídky pokračují i další den s dlouho odkládanou (a předem zatracovanou) experimentální survival akční adventurou I Am Alive. No řekněte, kdy naposledy jste v nějaké hře bojovali o jídlo a vodu, a přitom kolem nepobíhali supermutanti nebo nemrtví? Hra vychází pro Xbox 360, PS3 majitelé se prý dočkají někdy potom.

8. březen

Boj kapesních konzolí nepřestává ani den následující s vydáním Metal Gear Solid 3D: Snake Eater, který míří pro změnu na Nintendo 3DS. Titul bude trojrozměrným remakem původního Snake Eatera, čili kupujte s rozvahou.

9. březen

Netradiční akce Asura's Wrath míří na PS3 a Xbox 360. Máme v ní sledovat příběh poloboha Asura, jež vyprávěním pojme celých 12 000 let lidských let. Asura's Wrath je stylizován do anime a dojmy z hry mluví o tom, že něco podobného jsme tu ještě neměli.

Asijské orgie budou na 9. března pokračovat i s bojovkou Street Fighter x Tekken, což je přesně to, jak to zní. Mišmaš se objeví na PS3 a Xboxu 360. A dalším pokračováním východních čar bude HD remake druhého a třetího dílu Silent Hill HD Collection pro majitele PS3 a Xboxu 360.

13. březen

Dalším českým želízkem v ohni je osmý díl série o městečku v mlze, Silent Hill: Downpour. Brněnské studio Vatra Games se v něm snaží o nový leč stále děsivý přístup k hororové hratelnosti. Šušká se, že ač možná staromilci nebudou nadšením bez sebe, Downpour může být nejlepším dílem série za několik posledních let. Liják dopadne na PS3 a Xbox 360.

Originalitu má nabídnout také stealth akce Warp. V ní se hráč převtělí do role oranžového emzáka, jež se umí teleportovat na krátkou vzdálenost. Pro hru je typická zvláštní kombinace roztomilosti (podobné pixarovským snímkům) a krvavého vyústění leckterých situací. Hra vyšla již v únoru pro Xbox 360 a získala mírně nadprůměrná hodnocení. Nevšední pojetí nyní ocení hráči s PC a PS3.

14. březen

Březen, měsíc zachraňování Země. Po Mass Effectu 3 se téhož dočkáme v adventuře Doctor Who: The Eternity Clock. Jde o titul určený divákům "nejstaršího sci-fi seriálu" Pán času (známějšího jako, uhádli jste to, Doctor Who). Hrát budeme jak za jedenáctého Doktora, tak i River Song. TARDIS bude kompatibilní s PS3, PS Vita a Windowsema.

Černé koně měsíce března

Ambientní prozkoumávání pouště a především originelní hratelnost, to jsou devízy hry Journey. Jako správná explorační adventura je Journey postavená především na krásném prostředí a radosti z pohybu. Od 14. března budeme hru závidět všem majitelům PS3.

V předpovědi obvykle nezmiňujeme tituly, které mají nejasné datum vydání. Výjimkou z pravidla budiž hra jménem UFO2Extraterrestrials: Shadows over Earth pro PC. Tato nezávislá takticko-globální strategie navazuje na úspěch UFO: Extraterrestrials z roku 2007 a má přijít „někdy v březnu“. Kdo si chce zkrátit čas do nových XCOMů, nechť sleduje novinky!

20. březen

Hra nikoliv podle jednoho filmu, nýbrž hned dle celé baterie filmů, to je Kinect Rush: A Disney Pixar Adventure. Těšit se máme na pecky jako Auta, Ratatouille, Toy Story, Up, Úžasňákovy a všechny další fenomenální filmy, které nyní budeme moct hrát, užívajíc pohybového ovládání. Zprznit si dobrý dojem z dílek Pixaru může kdokoliv s Kinectem.

21. březen

Jeden z nejstarších herních hrdinů se vrací! Bezruký Rayman 3: Hoodlum Havoc z roku 2003 se dočká HD remaku. Lze doporučit všem lidem, kteří si potrpí na arkády – Hoodlum Havoc je jedna velká parodie na svůj celý žánr. HD předělávka podporuje rozlišení 720p, 60 obrázků za sekundu a bude k dostání na Xbox Live Arcade a PlayStation Network.

22. březen

Zpátky v dřevním roce 2004 svět ohromila rubačka Ninja Gaiden - její souhrnné skóre u různých plátků oscilovalo mezi 90 a 95 procenty! Druhé pokračování jménem Ninja Gaiden 3 má přinést více téhož. Vrací se hlavní hrdina Ryu Hayabusa i epická story zasazená do moderních kulis. Moderní ninjové překvapí majitele PS3 a Xboxu 360, někdy v budoucnu mají doskočit i na Wii U.

A protože Ninja Gaiden 3 vyčerpá limit patosu, dočkáme se spolu s ním i humorného Angry Birds Space. Je nasnadě, že titul bude variací na klasické Angry Birds, má ovšem obsahovat i nové prvky a podle marketingové kampaně neztratí nic na humorné prezentaci. Cílová platforma zatím není úplně jasná; majitele PC a iOS věcí mohou uzavírat sázky, komu se vývojáři z Rovio budou snažit více zavděčit.

23. březen

Následující den se uzavře kruh pro mech simulaci Armored Core 5. Hra se má vrátit k taktičtějšímu přístupu typickému pro počátek série Armored Core. Kráčející tanky, na konci 90. let jeden z nejpopulárnějších herních žánrů, jsou dnes dávno za svým zenitem. Armored Core 5 má šanci to alespoň trochu zvrátit. Konzervy potěší také důraz na hru jednoho hráče, leč titul je očekáván pouze pro PS3 a Xbox 360.

Tak dlouho se bojuje proti zlé korporaci, až se ucho utrhne - v Resident Evil: Operation Raccoon City to budeme my jakožto členové bezpečáků Umbrelly, kdo má likvidovat důkazy i slavné kladné hrdiny. Necháme si to líbit na PS3 a Xboxu 360, PC hráči si počkají o měsíc déle.

Sympatický retro přístup dýchá i z datadisku ke strategii Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai. Moudří už vědí, že se v něm dočkáme titulního zániku klasického feudálního Japonska, tedy motivu, který umí rezonovat za každé doby (a během současného prýkolapsu západní civilizace o to víc!). Na bitvy mezi kulometčíky a samuraji se mohou těšit hráči s PC (chybět nebudou české titulky).

Den návratů bude uzavřen fantasy hrou The Dark Eye: Chains of Satinav. Ta navazuje na tradiční pen & paper záležitosti, leč nesnaží se být RPG, nýbrž klikací adventurou. Čeká nás v ní dobrodružství monumentálních rozměrů, v němž máme hledat příčinu nebezpečně nebezpečné epidemie vran. Pouze na PC.

WTF měsíce března

Mezinárodní fotbaloví pohlaváři rádi tvrdí, že kopanou lze hrát jak na stadionu, tak i na zahradě nebo silnici. Právě proto je tento sport prý tak unikátní. Právě nuzné virtuální kulisy FIFA Street toho mají být důkazem. Skvělé pohyby fotbalistů v komorních soubojích šest proti šesti ocení od 15. března hráči s PS3 a Xboxem 360. Hráči s PC budou pro totožný muset vytáhnout paty z domova a zajít na hřiště.

27. březen

Tak trochu zvláštní díl Silent Hillu dorazí na PS Vita. Silent Hill: Book of Memories má nabídnout nejen nový příběh, ale také izometrický pohled z ptačí perspektivy (!), kooperativní hratelnost (!!) a navrch nechce ani působit jako horor (!!!). Je tohle titul, který zaujme majitele Vity?

30. březen

O tom, že plošinovky mohou být stále cool, se už podruhé v jednom měsíci pokusí informovat stařešina Rayman ve hře Rayman Origins. Také tato hra zapomíná na trojrozměrné pachtění a vrací se do zboku viděné perspektivy. Comeback neplatí jen pro hratelnost, leč vrací se i titulní geroj se svým sidekickem Globoxem. Titul jde na jak na PC, tak i na Nintendo 3DS. Na podzim se už podíval na PS3, Wii a Xbox 360, kde utržil hodnocení kolem 95%! V únoru 2012 vyšel rovněž pro PS Vita.

Závodní série Ridge Racer oslaví příští rok své dvacetileté výročí, avšak už v březnu se můžeme těšit na její další díl s přízviskem Ridge Racer Unbounded. Název věstí volnější styl hraní, který nemá s realitou nic společného a vůbec se za to nestydí - máme se těšit na gameplay spočívající v hledání "zkratek" a nefér bourání do kolegů. Přítomný navíc bude i editor map. Unbounded dorazí na PC, PS3 a Xbox 360.

Měsíc pak antiklimaticky uzavřeme s Tiger Woods PGA Tour 13 pro PS3 a Xbox 360. Nebude snad spoilerem, prozradím-li, že tématem hry bude golf. Milovníky série jistě potěší, že titul nabídne "modernizaci systému a mechaniky švihu". Zajímavě působí i propojení s Kinectem. My ostatní přesto asi zůstaneme věrní reálnému minigolfu.

Tolik z třetího měsíce roku 2012. Těšíme se na viděnou v dubnu, odkud nás vyhlíží mj. konzolové verze Prototype 2 a Risen 2: Dark Waters.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama