Dubnová předpověď: Prototype 2 se porve s Risen 2
Speciály Awesomenauts Článek Dubnová předpověď: Prototype 2 se porve s Risen 2

Dubnová předpověď: Prototype 2 se porve s Risen 2

7

Jaká jména se vyloupnou v dalším měsíci? Slabší aprílové číslo představí hrst slavných jmen a dvě hrsti budgetovek.

Reklama

Připravili jsme pro vás seznam her, které vycházejí v dubnu. Pro příznivce (námořního) pirátství se řítí Risen 2, fanoušci maniakální destrukce si zase ujedou na Prototype 2. Pro ty ostatní je tu nemnoho menších titulů. Konzolisté se zase dočkají Zaklínače 2 a – chvilka napětí – prvního Descendu.

3. dubna

Začátkem měsíce všechny milovníky Hvězdných válek kopne do koulí Kinect: Star Wars pro Xbox 360. Jak asi uhodnete, titul se zaměřuje na aktivity obyvatel jedné předaleké galaxie. Těšit se máme na patero vložek od světelného mečování po závody v kluzácích. Hra sice je nechvalně známá pro své taneční vložky – leč co už, i Stormtroopeři se musejí nějak bavit.

Stejný den přijde také Devil May Cry: HD Collection, která pro PS3 a Xbox 360 doručí vypulírovanou první trojici her ze série Devil May Cry.

Poslední hrou tohoto dne, jež se nás pokusí omámit, je free-to-play střílečka Blacklight Retribution. Jedná se o pokračování úspěšné Blacklight: Tango Down, a zbystřit by měli především všichni milovníci multiplayeru na způsob moderních dílů Call of Duty.

4. dubna

Měsíc po své debutu se na PSN ukáže netradiční postapokalyptická záležitost I Am Alive (na Zingu 7/10). Dlouho vyvíjená hra sice získala sotva o mírně nadprůměrná hodnocení, originální pohled na přežívání po konci světa byste si přesto neměli nechat ujít. Kdo ví, kdy se ve videohrách zase dočkáme podobné vize, v níž chybějí zombici a jiná šestáková havěť.

5. dubna

Na tento den přistane Top Gun: Hard Lock. Je trochu smutné, že se o téhle hře nic moc neví a v důsledku tak půjde nejspíše o béčkovou produkci. Přitom filmový Top Gun byl akční hit osmdesátek a i o dekádu později patřil mezi nejlepší akční letecké simulátory na PC. Možná je čas na nějaký ten pořádný remake… Zápasit o titul nejlepšího pilota si budou moct okusit majitelé Xboxu 360.

WTF měsíce dubna

Co je více sociálního, než zombie apokalypsa? To si řekli inženýři v americké televizi AMC a rozhodli se pro jedinou logickou věc, facebookovou hru na téma boje proti nemrtvým. The Walking Dead Social Game. Yep, název říká vše – kombinace slavného seriálu s obtěžováním vašich přátel na způsob „klikněte mi, abych dostal více oleje do motorové pily“ ještě nikdy nebyla tak divná. Nebuďme ovšem demagogičtí. Autor tohoto textu si svého času ujížděl na CityVille a nezbývá tak než doufat, že WDSG bude patřit mezi ty lepší sociální hry. Zanadávat si budeme moct někdy v průběhu dubna.

6. dubna

Následující den bude vydána fantasy RPG strategie Confrontation. Ta nabídne vcelku svěží pohled na fantasmagorický setting zkombinovaný se steampunkem. Milovníci přehrávaného herectví se navíc dočkají maniakálního intro videa. Ze slušně zpracované řežby se mohou těšit hráči s PC.

Vedle chemických bestií z Confrontation nás čeká také PC verze povedené příběhové střílečky Binary Domain. Nečekaně hutná story ruku v ruce s frenetickou akcí se osvědčila na konzolích a kolega Mendys ji v recenzi napálil pěknou osmičku. Nemáte-li zálibu ve fantasy a nevlastníte-li ani konzoli, je pro vás Binary Domain titulem měsíce.

11. dubna

O pár dnů později se objeví budoucí kult (tolik mu věříme!) Legend of Grimrock. Splněný sen pro všechny příznivce oldskůl dungeon RPG her á la Dungeon Master vypadá přesně tak, jako byste prapůvodní díla her na hrdiny převedli do současné grafiky. Obdarovat se mohou podzemníci s PC.

Totožný den na nás došplouchne i puzzle věc The Splatters. Od ní naopak žádnou redefinici herní zábavy nečekejme. Hra pro Xbox 360 nabídne především hlavolamy postavené na využití fyzikálního enginu, po němž se pohybují rozesmáté kusy slizu. Nakonec ale proti gustu, žádný destilát.

12. dubna

Na 51. výročí letu Jurije Gagarina do vesmíru napochoduje na PC zakladatel zcela jiného odvětví, totiž rychlá multiplayerová záležitost Tribes s podtitulem Ascend. Ta má být duchovním nástupcem Tribes 2, což je hra, která spolupomáhala definovat akční onlinovky plné řezání se pomocí vozidel (vyšla půlrok před prvním Halo a rok před Battlefieldem 1942!). Vývojářům zodpovědným také za onlinovku Global Agenda nechybí smysl pro humor, držme tedy Tribes palce.

Nostalgie měsíce dubna

Na 24. dubna se kdesi z hlubin herního středověku vyloupne Descend pro Nintendo Wii. Simulátor vznášedla, který nám v polovině 90. let motal hlavy svými klaustrofobickými 3D levely, nutil nás následně kreslit si trojrozměrné mapky a jen tak mimochodem ovlivnil i vývoj prvního dílu Red Faction, se vrací a nezbývá než zatleskat podobné snaze seznámit dnešní herní generaci s podobným dávnověkem. Co přijde příště? Doom 1 pro Kinect?

17. dubna

Pětkrát na to se vyspí hráči s Xboxem 360 a rovnou do náruče jim konečně padne Zaklínač 2! Tady nemá cenu chodit kolem horké kaše – Geraltovo druhé videoherní dobrodružství si od nás odneslo nadmíru sympatické hodnocení 9/10 a o tom, co vás čeká v konzolovém portu, se můžete na vlastní bulvy přesvědčit tadyhlenc.

V polobožských končinách zůstaneme i s nečekaným zjevením From Dust pro Google Chrome. Ano, pro internetový prohlížeč. Jak vás před necelým měsícem informoval Mendys, prohlížečová verze simulátoru boha slibuje nové ovládání a HD grafiku, mneme si však brady nad tím, jak to vlastně doopravdy bude vypadat.

18. dubna

Den poté očekáváme Trials Evolution pro Xbox 360. Byť se to z obrázků nemusí zdát, nejde o tradiční motorkovou věc, nýbrž o fyzikálně podtržené ježdění na motocyklu ve 2D pohledu z boku. Ke hře navíc bude přibalen i editor. Nezbývá tak než doufat, že finským vývojářům prodeje nezhatí „menší problémek“ s uniklou verzí. Od dob Elasto Manie nám hry docela pokročily, což?

27. dubna

Jak se říká, to nejlepší nakonec. Závěr měsíce tak přinese pirátské radovánky v Risen 2: Dark Waters. Je to překvapivé, ale zároveň logické – fantasy hry se v poslední době objevují neustále, odštípnutí vývojáři Gothicu se proto rozhodli vsadit na prostředí lebky se zkříženýma hnátama. V dubnu si to vyzkoušíme na PC; PS3 a Xbox 360 verze tu bude až v květnu.

Koho nebaví popíjení rumu a poslouchání papoušků, tentýž den si může vybrat jízdu za pomstou v Prototype 2. Těšit se můžeme na vylepšený bojový systém i depresivnější vyprávění o biologické pohromě v New York Zero, čili někdejším Velkém jablku. Hra, která způsobuje noční můry evolučním biologům, hráče tentokrát nečekaně postaví proti jeho vlastnímu alteregu z prvního dílu. Porazit sami sebe budeme moci na PS3 a Xboxu 360. PC verze v červenci.

Duben sice nepřinese žádné markantní hity, je ale dost dobře možné, že v něm neplánovaně dojde na vydání jistých indie perel jako Awesomenauts či Insanely Twisted Shadow Planet (pro PC); některé herní weby je alespoň anoncují. Nečiňte si ovšem vysoké naděje – data herních vydání jsou hold tak nestabilní, jako japonské tektonické desky.

S blížícím se létem se ovšem můžeme těšit na bohatší květen, odkud na nás již pomrkává Max Payne 3!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama