Březnové ohlédnutí redakce
Speciály Článek Březnové ohlédnutí redakce

Březnové ohlédnutí redakce

Redakce

Redakce

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Čím jsme se bavili v březnu a na co se těšíme v dubnu.

Reklama

Martin Zavřel

Letošní herní sezóna pokračuje ve zběsilém tempu a přestože jsme to tušili, docela nám vyrazilo dech, jak se to v březnu odrazilo na celkové návštěvnosti a čtenosti Zingu. Obě hodnoty dosáhly čísel, jaká obvykle míváme vyhrazena jen pro ty nejdivočejší (před)vánoční měsíce. Samozřejmě vám za to velmi děkujeme a vážíme si toho, že pro svou porci herních novinek a zajímavostí chodíte k nám. Těmi hlavními lákadly tento měsíc byly především dvě hry, konkrétně excelentní remake Resident Evil 4 (naše recenze) a nápaditá, byť bohužel kontroverzní česká hra Crime Boss: Rockay City (naše recenze). Kromě toho jste ale věnovali extra pozornost také našim článkům o češtinách pro hry, obzvláště pro tu do Red Dead Redemption 2.

Březnové ohlédnutí redakce

Duben bude sice o trochu klidnější, nicméně i tak mu jasně dominuje trojice velmi lákavých AAA her. Jak jsme prozradili již v našich dojmech z pěti hodin hraní plné verze hry, Dead Island 2 se nakonec zdá být mnohem lepší, než možná leckdo čeká. Kvality povedeného prvního dílu zřejmě ještě vylepší Star Wars Jedi: Survivor a můžete si říkat co chcete, ale Horizon: Forbidden West je "oficiálně" technicky a graficky nejpokročilejší hra současnosti, takže se rozhodně velmi těším na návrat do jejího světa v DLC jménem Burning Shores. Zkrátka a dobře nás čeká další nabitý herní měsíc. Těšíme se, že u toho budete s námi.

Pavlína Nouzová

V březnu jsem šermovala světelným mečem, rozbíjela LEGO, snažila se zachránit planetu a proplouvala mořem v těle delfína. Bylo toho hodně a v některých případech jsem si potvrdila, že někdy je méně více. Jak jsme probírali i v jednom z podcastů: povedenou hru nezajistí čas šponovaný na maximum, ale jednoduše kvalitní obsah. A na ten jsem ve všech čtyřech případech narazila, i když jsem se občas musela prodírat trochou té vaty.

Nejprve jsem vyzkoušela jednohubku od českého studia Charles Games s názvem Beecarbonize. Karetní hra věnující se klimatické krizi není jednostranná a nabízí více řešení. Pokud se tu například rozhodnete okamžitě přejít na větrné a solární zdroje a škrtnete cokoliv jiného, celkem rychle vaše planeta vyhladoví a vy prohrajete. Tchia pak byla příjemnou a relaxační pozvánkou do světa inspirovaného Novou Kaledonií, kde jsem si užila hlavně putování krajinou v těle různých zvířat nebo minihry, využívající tamní kulturu.

Březnové ohlédnutí redakce

Vyzkoušela jsem si taky chystanou závodní hru LEGO 2K Drive, která vyjde už v květnu. Ač vlastním řidičský průkaz, nepatřím úplně mezi fanoušky závodních titulů. Tohle ale byla zábavná arkádová jízda, která vás odměňuje za bourání do stromů nebo plotů a přináší i možnost postavit si vůz kostičku po kostičce. Nakonec jsem se taky poctivě připravovala na Star Wars Jedi: Survivor, která vychází v dubnu, a připomněla si předchozí díl. Snad v žádné jiné hře ze světa Hvězdných válek jsem si nepřišla jako opravdový šermířský mistr - až tady. Kromě druhého dílu budu v následujícím měsíci bedlivě sledovat i DLC k Horizon: Forbidden West a "lovecraftovský" kousek The Last Case of Benedict Fox.

Březnové ohlédnutí redakce

Daniel Jarocký

Březen pro mě byl především o dohánění únorových restů v podobě Hogwarts Legacy a Atomic Heart. Obě hry mě dokázaly více než uspokojit a minimálně k Hogwarts se ještě plánuji na chvíli vrátit. V první půlce měsíce jsem si ještě odskočil k novému ročníku motocyklové závodní série Monster Energy Supercross, který mě příliš nepřekvapil, ale ani nijak výrazně nezklamal. Zkrátka další rutinní díl série, na které se negativně podepisuje především nutnost vydat nový díl každý rok.

Březnové ohlédnutí redakce

Při pohledu do dubna je zřejmé, že nebudeme o velké AAA tituly i menší zajímavější projekty ochuzeni ani v tomto měsíci. Z větších her osobně vyhlížím především Star Wars Jedi: Survivor a Dead Island 2. Zatímco u Star Wars mě zajímá, kam studio Respawn dokáže zážitek oproti staršímu Fallen Order posunout, tak u Dead Islandu jsem zvědavý, zda se hře i přes zdánlivě nekonečný vývoj a několika změn samotného vývojářského týmu podaří uspět. Minimálně z nedávných záběrů z hraní a dojmů od novinářů by se mohlo klidně jednat o jedno z nejpříjemnějších překvapení letošního roku.

Pokud bude čas, tak bych se chtěl v průběhu měsíce pustit také do detektivní adventury Sherlock Holmes: The Awakened. Ačkoli mám tuto sérii od ukrajinského studia Frogwares rád, tak jsem zrovna původní verzi tohoto dílu nehrál, takže mám v plánu tento rest díky chystanému remaku napravit. Z menších her bych ještě rád vypíchl stylovou metroidvanii The Last Case of Benedict Fox, která v mnoha směrech připomíná výborné hry Ori and the Blind Forest a Ori and the Will of the Wisps od Moon Studios.

Jan Urbančík

Březen byl dalším silným měsícem nabitého roku 2023. Bohužel mi v období před maturitou poněkud ubývá času na hraní, i tak jsem se ale k několika povedeným kouskům dostal. Zrecenzoval jsem velmi zajímavý spin-off Bayonetta Origins, který mě v mnoha ohledech překvapil a k jeho úžasnému soundtracku se i týdny po dohrání pořád vracím. Následně jsem si připomněl původní Resident Evil 4, abych si následně zahrál mnou velmi očekávaný remake, který jsme podrobněji rozebírali v podcastu. Ze hry jsem byl vyloženě nadšený a už se nemůžu dočkat, až se k ní budu moct vrátit. Troufám si tvrdit, že jde o ještě lepší remake, než byla dvojka, a další důkaz toho, že survival horory jsou opravdu zpátky.

Březnové ohlédnutí redakce

V dubnu vyhlížím především adventuru Sherlock Holmes The Awakened a samozřejmě další hru od Respawnu v podobě Star Wars Jedi: Survivor. První díl Fallen Order jsem dohrál dvakrát a moc jsem si ho užil. Zvědavý jsem také na Dead Island 2, přestože jedničku jsem nikdy nehrál. Po pozitivních dojmech z Gamescomu i nadějném preview to vypadá, že by mohlo jít o velmi solidní záležitost.

Daniel Gabriel

Dá se říct, že téměř celý březen jsem strávil hlavně u programu Adobe Premiere. Ptáte se proč? Zejména kvůli tomu, že jsme se v Grunexu rozhodli vydávat na pravidelné bázi minutová videa o novinkách z herního a esportového světa. Tyto novinky můžete sledovat dvakrát týdně na TikToku, Instagramu a YouTube kanálech REconnectu a Grunexu. Pro milovníky League of Legends vznikají i videa s názvem „Příběhy šampionů“ na kanálech TryHard.cz a mají též úspěch. Tímto také děkuji za spolupráci Davidovi Jiránkovi, Tadeášovi Pepřovi a Vojtěchovi Hájkovi.

Mimo této video tvorby jsem se věnoval také té grafické. Na Zingu jde hlavně o grafickou podporu pro Jana Urbančíka při vydávání podcastů „Zing Podcast“, ale mimo jiné i tvorbu bannerů na naše sociální sítě a dalšího vizuálu… Už nějakou dobu jsme aktivní i na Instagramu. Tam vychází pravidelné novinkové posty. Určitě se na nás mrkněte a dejte nám „Follow“, najdete nás tam jako @zingcz.

Březnové ohlédnutí redakce

Koncem března jsem byl i součástí produkce v Grunex studiu, kde jsme odstreamovali VCT 2023 - EMEA League - Valorant turnaj. Tyto streamy budou pokračovat i v dalších týdnech. Z pohledu hraní jsem se dostal i ke svému milovanému CS:GO. Neminula mě ani novinka o Counter Strike 2. Ačkoliv jsem byl ze začátku z tohoto upgradu celkem rozpačitý, časem se mi začal zamlouvat a těším se na něj. Ano, budu si muset počkat. Do testu mě Valve bohužel nevybralo. A co mě čeká v dubnu? Předpokládám, že opět spousta práce okolo video tvorby, grafiky a věcí s tím spojeným… A abych řekl pravdu, já se na duben těším.

Ondřej Zeman

Další měsíc je za námi a tak nastal čas se podívat přes rameno. Musím říct, že ani tento měsíc nebyla nouze o zajímavé projekty. Trošku zklamán jsem byl ve výsledku Wo Long Fallen Dynasty, to však neznamená, že jsem se po určitou dobu nebavil. Následně jsem se vydal vstříc českému Beecarbonize, v něž jsem zpočátku moc nevěřil, ve finále mi však nabídlo velmi pěkný zážitek. O něco hůře na tom v tomto ohledu bylo Crime Boss: Rockay City, který mi ve výsledku imponovala primárně skrze pasáže orientované na válku ve Vietnamu. Čas ale možná ukáže, že tento kus má větší potenciál, než nám nyní nabídl. Nakonec jsem se ale vrátil k herním klasikám. Tedy přesněji řečeno k prvnímu Deus Ex, který jsem si opět s jistou něhou projel.

Březnové ohlédnutí redakce

Duben minimálně z mého pohledu vypadá sušeji než aktuální měsíc. Je v něm však přeci jen několik her, na které se opravdu těším. Nejvíce času strávím zřejmě u Total War: Warhammer 3 Forge of the Chaos Dwarfs. Rád bych se však podíval také na akci The Mageseeker: A League of Legends Story nebo osobitě vyhlížející strategii Minecraft Legends, která by rozhodně nemusela být vůbec špatná. Uvidí se však na co bude ve výsledku prostor a čas.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama