Resident Evil Novinka Capcom láká na Resident Evil Showcase

Capcom láká na Resident Evil Showcase

Jan Urbančík

Jan Urbančík

16
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Uvidíme nové záběry z Resident Evil Village a nebudou chybět ani další novinky ohledně celé série.

Reklama

Měsíce čekání jsou u konce. Od zářijové akce PlayStationu, kde jsme se dočkali vydání druhého traileru na očekávaný survival horor Resident Evil Village, vývojáři z Capcomu mlčeli. Až na pár screenshotů jsme se oficiální cestou nedozvěděli žádné nové informace. To se teď však snaží napravit ve velkém stylu, neboť příští týden proběhne Resident Evil Showcase, kde nás čeká spousta novinek ohledně celé série, která letos slaví 25. výročí. Moderátorkou bude Brittney Brombacher, promluví k nám ale také samotní vývojáři.

Už nyní se s námi Capcom podělil o krátký teaser na tuto akci, v němž jsme mohli vidět hned několik nových záběrů ze hry, které vypadají opravdu zajímavě. Na samotné showcase nás však čeká nový plnohodnotný trailer, gameplay záběry a pravděpodobně by mělo dojít také na datum vydání.

Jak už ale Capcom naznačuje v teaseru, nepřichystali si pro nás jenom novinky ohledně Village. Mohli bychom se dočkat například nového traileru na chystaný animovaný seriál Resident Evil: Infinite Darkness, ve kterých budou hlavními hrdiny Leon S. Kennedy a Claire Redfield. Už z první ukázky totiž víme, že by se měl tento seriál podívat na Netflix někdy v tomto roce. A nezapomínejme ani na další projekty, ve spolupráci s Netflixem vzniká také hraný seriál o dětech Alberta Weskera a chystá se i hraný film, který má pojednávat o událostech prvních dvou her. Uvedení do kin je momentálně stanoveno na 9. září letošního roku.

Za připomínku rozhodně stojí také podrobnosti o hře Resident Evil Village, které zatím známe. Hlavním hrdinou je stejně jako v sedmém díle Ethan Winters, který se tentokrát podívá do zasněžené vesnice na východ Evropy. Čekají nás úplně nová monstra, přičemž některé z nich připomínají vlkodlaky. Dřívější spekulace pak naznačovaly oproti předchůdci o něco delší herní dobu a lehce akčnější hratelnost, stále však v duchu survival hororu. V lecčem by hra měla být podobná oblíbenému čtvrtému dílu. Mimo vesnici se totiž podíváme i na hrad a vrátit by se měl zřejmě také obchodník. Ze známých postav se znovu objeví Chris Redfield, který však z trailerů vypadá jako někdo, kdo tentokrát nebude na naší straně. Nechme se však překvapit.

Stále platí, že hra vyjde na platformy PC, Xbox Series X/S a PlayStation 5 (kde nabídne také podporu haptické odezvy a adaptivních triggerů). Na verzích pro starou generaci konzolí se pracovalo, ale jestli se jich nakonec dočkáme, je momentálně ve hvězdách. Minulý měsíc jsme psali o tom, že stránka brazilské ratingové komise tomu rozhodně nenasvědčuje.

A ani u toho nekončíme, protože se objevila ještě jedna velice zajímavá zpráva, která se týká nového titulu v rámci série Resident Evil, jehož název zatím neznáme. Mělo by však jít o spekulovaný multiplayer titul s kódovým označením Highway. Podle informací na oficiálních stránkách to bude hra pro 4 až 6 hráčů. Capcom dal fanouškům možnost k registraci do uzavřené bety, která bude dostupná pro platformy PlayStation 4 a Xbox One (ve zpětné kompatibilitě také pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S). Přihlásit se můžete do 25. ledna, samotné testování proběhne mezi 27. a 29. lednem. Více informací bychom se měli dozvědět na samotné akci.

Pokud vás tedy tato survival hororová série zajímá, zapište si, že Resident Evil Showcase začíná 21. ledna ve 23:00 našeho času. Sledovat ji budete moct na oficiálním YouTube kanálu Resident Evil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama