Česko-slovenská mobilní hra Dark Lands míří prostřednictvím Kickstarteru na další platformy
Novinka Česko-slovenská mobilní hra Dark Lands míří prostřednictvím Kickstarteru na další platformy

Česko-slovenská mobilní hra Dark Lands míří prostřednictvím Kickstarteru na další platformy

Martin Cvrček

Martin Cvrček

7

Plošinovka Dark Lands, která v rámci Windows Phone získala slušnou popularitu, nyní míří na další platformy. K tomu je ale potřeba úspěšná kampaň na Kickstarteru.

Reklama

Pokud patříte mezi uživatele Windows Phone, možná jste už narazili na zajímavě vypadající plošinovku Dark Lands od česko-slovenského studia Mingle Games. Tato hra si v rámci Windows Phone vydobyla slušnou popularitu, aktuálně má na kontě téměř milion stažení a rating 4.6, a tak není divu, že se nyní chce probojovat i na další platformy. K tomu má napomoci Kickstarter kampaň, v níž vývojáři žádají minimálně 10 000 kanadských dolarů.

Pokud uvažujete nad podporou, ale netušíte, o co vlastně jde, pak vězte, že Dark Lands je v podstatě klasická plošinovka, v níž se chopíte role jistého hrdiny a vydáte se na boj se zlem, který zahrnuje řadu nepřátel, mezi něž patří např. kostlivci, goblini nebo zlobři, dále pasti, a nechybí ani rozlišené bossfighty, třeba proti Minotaurovi. Vše se přitom odehrává v hororovém fantasy světě.

Hra nabízí tři herní módy. První z nich je survival, v němž vás čeká prostý úkol probíhat jednotlivé úrovně plné nepřátel a pastí, které jsou postupně stále těžší, a přežít co nejdéle. Nechybí ani questy, jejichž splnění vám zvýší šance na delší přežití.

Druhým módem je kampaň, zaměřená na průchod ručně vytvořenými úrovněmi a dosahování určitých cílů. Čeká vás několik světů čítajících sadu levelů včetně finálních úrovní, v nichž vás čeká souboj s bossem. Kampaň slibuje i příběh a výzvu pro každého hráče.

Třetím módem do party je multiplayer, v němž vás čeká boj proti ostatním hráčům, zahrnující pokládání pastí, přímé útoky i používání speciálních schopností. Neměl by chybět ani systém hodnocení a různé zlepšováky.

Přítomny jsou také menší RPG prvky v podobě možnosti úpravy vaší postavy. V obchodě si lze koupit lepší zbraně a zbroj s rozličnými statistikami, můžete vylepšovat zdraví, sílu nebo hbitost. K dispozici budete mít i zvláštní schopnosti typu masivního úderu spojeného s omráčením nepřítele, nezranitelnosti na krátkou dobu nebo zpomalení času. Občas narazíte na zvláštní bonusy, jež vám třeba zlepší skóre.

Na webu Kickstarteru můžete mimo jiné omrknout ukázky animací nepřátel, stejně tak si lze poslechnout ukázky soundtracku a přečíst si něco o samotných vývojářích. Hlavně na něm ale uvidíme přehled odměn za podpoření a jednotlivých cílů spojených s dosažením určitých finančních obnosů.

Pokud se na Kickstarteru vybere počátečních 10 000 dolarů, vývojáři vytvoří kampaň, multiplayer a port na iOS. Pětkrát větší částka zaručí verzi pro Android, další bosse, nepřátele, prostředí a nové úrovně. Pokud vývojáři vyberou ještě víc, konkrétně 100 000 dolarů, dočkáme se kromě dalších levelů i verzí pro Windows 8 OS X a Steam. Poslední příčkou je částka 200 000 dolarů, za níž bude možné vytvořit port pro PS Vitu a Wii U a opět více nepřátel, bossů nebo fyziku.

Tak uvidíme, kolik vývojáři vyberou. Rozhodně jim držíme palce, hra vypadá lákavě a minimálně na Androidu/iOS by se mohla určitě uchytit. PC verze už je otázka, pokud by vás však lákala, můžete jí také dát palec nahoru přes Steam Greenlight.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama