Čeština pro Pillars of Eternity II: Deadfire bude dokončena
Obsidian Novinka Čeština pro Pillars of Eternity II: Deadfire bude dokončena

Čeština pro Pillars of Eternity II: Deadfire bude dokončena

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

1
Platformy Windows PC

Autoři překladu hledají pomocné síly.

Reklama

V uplynulých dnech jsme vás informovali o významných událostech na poli komunitních překladů, kterým vévodí zpráva o konci známého portálu Prekladyher.eu. Ukončení činnosti oznámil také překladatelský tým COTT, který aktuálně pracuje na české lokalizaci pro Baldur’s Gate 3. Nejistou situaci okolo budoucnosti jednotlivých týmů nově okomentovali také autoři vznikajícího překladu pro Pillars of Eternity II: Deadfire.

Tato skupina se navzdory plánovanému konci zmíněného fóra rozhodla tvorbu překladu oceňovaného RPG od Obsidianu dovést do úspěšného konce. Aktuálně je přeloženo zhruba 41 % textů, takže je před autory ještě poměrně hodně práce. Sami ostatně v níže přiloženém vyjádření připomínají, že nadále hledají další překladatele, kteří by se do tvorby češtiny zapojili a urychlili její dokončení.

„Zdravím vás přátelé, jistě jste si všimli situace, která se děje tady na foru ohledně jeho existence apod. Tuto skutečnost nejde ignorovat. Ano věci se dějí. Každopádně, abych rozptýlil vaše obavy ohledně překlad Pillarsů, tak ten pokračuje. Máme v plánu tento překlad dokončit a předat vám ho, abyste si tuhle hru mohli užít v našem krásném jazyce. Cesta k tomu je ale zatím stále dlouhá. Je ještě před námi stále více jak polovina textu k přeložení, čehož není málo. A i s tím souvisí další věc. Náš tým k dokončení stále hledá pomoc v podobě dalších překladatelů. Přece jen se stále jedná o komunitní překlad, kdy všichni pracují ve svém volném čase. S tím souvisí i začátek této aktualizace. Nábor lidí, kteří by chtěli pomoct v tomto případě se přesune na discord, případně email ( riget@seznam.cz ). Děkujeme vám za vaši podporu a věřím tomu, že s námi vydržíte až do konce“

Čeština pro Pillars of Eternity II: Deadfire bude dokončena
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama