Co je nového u Pokémonů Sword a Shield
Novinka Co je nového u Pokémonů Sword a Shield

Co je nového u Pokémonů Sword a Shield

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2
Platformy Nintendo Switch Switch

Podíváme se na různé nové užitečné funkce, nové předměty, na Gigantamax Pokémony a také na první online soupeření.

Reklama

The Pokémon Company uveřejnila celou řádku nových informací, týkajících se chystaných her Pokémon Sword a Pokémon Shield. Tyto informace doplňuje i video a screenshoty, na kterých se blíže seznámíme s novými praktickými funkcemi her, novými předměty, setkáme se Gigantamax Pokémony a blíže se podíváme i na první online soutěže.

Jak již bylo řečeno, Pokémon Sword a Pokémon Shield nabídnou mnoho nových funkcí, které jsou podle tvůrců navrženy tak, abyste si své dobrodružství ještě více užili. Zde je několik názorných příkladů.

Jako první jsou to Pokémon Boxes. Jde o něco jako sklad pro Pokémona, kterého nechcete mít ve svém týmu. K těmto boxům budete mít přístup v různých městech, ale narazíte na ně i jinde. Třeba při průzkumu vysoké trávy nebo se může objevit v blízkosti cest. Takto uloženého Pokémona si ale budete v budoucnu kdykoli vyměnit a vrátit jej do svého týmu. Můžete tak libovolně experimentovat se všemi druhy různých Pokémonů.

Musíte ale počítat s tím, že ne všude bude k těmto boxům přístup. Existuje několik míst, například oblasti kde budete plnit mise mise nebo Pokémonních tělocvičnách.

Častým problémem u hraní Pokémonů bylo ukládání. Častokrát jste se zabrali do hraní a prostě zapomněli ukládat. Pokémon Sword a Pokémon Shield nabízí funkci automatického ukládání. Toto ukládání vašeho postupu bude prováděno třeba při vstupu do města nebo budov.

Tato funkce bude v nastavení zapnuta automaticky od spuštění hry, ale budete ji moci vypnout, pokud chcete mít nad ukládáním pozic větší kontrolu. A i když je automatické ukládání aktivováno, nebude chybět možnost ukládat postup ručně.

Teď jsou na řadě přezdívky. Pokud získáte Pokémona v obchodě a ten nebude mít vlastní přezdívku/nickname, můžete mu ji dát. Ale pouze jednou. V Pokémoním centru si promluvíte s mužem stojícím za levým pultem a zvolíte si ji. Stejně jako v předchozích titulech ale nebudete moci změnit přezdívku u takového Pokémona, který ji už má.

Úplně poprvé se ale ve hře objeví takzvané Mints. Jsou to předměty, které ovlivní rychlejší růst určité vlastnosti/statistiky vašeho Pokémona. Každý Pokémon dopředu "od přírody" jasné, která z vlastností daného Pokémona pravděpodobně poroste rychleji nebo pomaleji než je obvyklé. Použitím Mints se tyto předem dané vzorce pozmění. Samotný naturel ale zůstane stejný.

Dalšími užitečnými předměty budou pro vaše Pokémony výživné nápoje, jako jsou proteiny a železo, které zvyšují základní hodnoty Pokémonů. V minulosti bylo jejich použití omezeno na určitý počat, ale v Pokémonech Sword a Shield můžete doplňky stravy pro zvýšení základních bodů využít až do maximálních hodnot. Pokud se pak sejdou dva Pokémoni stejného druhu, ale jeden bude základní hodnoty vyšší, automaticky bude silnější.

Dalším zpestřením jsou Egg Moves. Pokémon vylíhnutý z vajíčka bude umět neobvyklé pohyby zvané Egg Moves. Jde o pohyby, které by se jinak nemohli naučit běžnými způsoby jako je levelování. Pokud tak necháte ve hře dva Pokémony stejného druhu vedle sebe ve školce (Nursery), může se jeden od druhého Egg Moves naučit.

Nyní se dostáváme k informacím, jak se budete moci setkat s Gigantamax Butterfree a dalšími vzácnými Pokémony. Bude k nim docházet v Max Raid Battles, kde se společně čtyři trenéři spojí v boji proti divokému Dynamax Pokémonu. V extrémně vzácných případech se však může místo Dynamax Pkémonu objevit Gigantamax Pokémon. Šance na setkání s Gigantamax Pokémony budou obvykle velmi nízké, ale v některých časových úsecích to bude pravděpodobnější.

Konkrétně je to pátku 15. listopadu 2019 až do začátku ledna 2020. Během této doby se hráči Pokémonu Sword častěji setkají s Gigantamax Drednawem a hráči Pokémonu Shield zase s Gigantamax Corviknightem. Bylo ale prozrazeno, že mohou existovat i další gigantamaxoví Pokémoni, kteří se mohou objevovat častěji než je obvyklé. A jen poznámka, abyste mohli lovit Gigantamaxy, musíte se připojit k internetu.

Nakonec ještě prozradíme něco o první online soutěži jménem Galar Beginnings.

Přihlásit se do ni budete moci od pátku 15. listopadu od 00:00 UTC do čtvrtka 5. prosince do 23:59 UTC (tedy od 1:00 v pátek 15. listopadu do pátku 00:59 6. prosince našeho času).

Formát bitev bude Single Battle a bojovat můžete s Pokémony, chycenými ve hrách Pkémon Sword a Shield, ale určití speciální Pokémoni povoleni nebudou. Registrovat můžete tři až šest svých Pokémonů a všichni zúčastnění se po ukončení soutěže automaticky přesunou na level 50. Výsledky pak budou oznámeny během prosince 2019.

Pro účast v této online soutěži je nutné být členem Nintendo Switch Online. Do soutěže se budete moci přihlásit otevřením nabídky X ve hře a výběrem VS, Battle Stadium a Online Competition. Není potřeba se registrovat na Pokemon Global Linku.

A ještě drobnost. T této soutěži můžete svého Pokémona změnit na Dynamaxing formu, nebo dokonce na Gigantamaxing formu. Tyto efekty vydrží v bitvě pouze tři kola, takže je budete muset používat s rozvahou.

Pokémon Sword a Pokémon Shield vychází na Switchi celosvětově již 15. listopadu a vy si ji už nyní můžete předobjednávat v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk. Titul bude podporovat i speciální ovladač Pokéball Plus.

Zdroj: Pokémon Company

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama