Pokémon Sword a Pokémon Shield zvou do ledové tundry
Novinka Pokémon Sword a Pokémon Shield zvou do ledové tundry

Pokémon Sword a Pokémon Shield zvou do ledové tundry

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy Nintendo Switch Switch

Nová expanze vyjde společně se základní Pokémon hrou v all-in-one packu.

Reklama

Po prosluněném přídavku The Isle of Armor pro hry Pokémon Sword a Pokémon Shield (naše recenze zde), nás tentokrát Game Freak zavedou do úplně jiné krajiny. Druhá expanze v podobě Expansion Pass Part 2: The Crown Tundra vyjde již 22. října.

Zároveň Nintendo oznámilo nové vydání her Pokémon Sword a Pokémon Shield v podobě all-in-one packu. Ten bude obsahovat základní hru a Expansion Pass na jedné herní kartě a v prodeji bude od 6. listopadu.

Crown Tundra je druhá oblast, kterou budete moci díky Expansion Passu navštívit. Přesvědčte se sami o rozloze této obrovské krajiny se závějemi třpytivého sněhu a zubatými vrcholky zasněžených hor, kde lidé přežívají v malé uzavřené komunitě. Na začátku tohoto dobrodružství se seznámíte s Peonym a společně s průzkumným týmem dostanete za úkol prozkoumat tuto zamrzlou zemi, včetně hlubokého Pokémon Denu, který jste doposud mohli zahlédnout pouze při Max Raid bitev. Navíc si z Crown Tundry udělalo domov hodně legendárních pokémonů.

V Dynamax Adventures se spojíte se dalšími třemi trenéry a vrhnete se na průzkum Pokémon Denu, kde prý číhá Dynamax Pokémon. Místo vytvořeného týmu Pokémonů si vy a souputníci vyberete jednoho Pokémona, který vás přenese do doupěte. Pokud během průzkumu narazíte na divokého Dynamax Pokémona, budete muset se svými třemi spoluhráči v Max Raid bitvě spolupracovat. Pokud bitvu vyhrajete, dostanete šanci Pokémona chytit a jeden z trenérů z týmu si může vyměnit nově chyceného Pokémona za aktuálně používaného. Pokud ale bitvu prohrajete, vykopne vás to z doupěte ven.

Díky tomuto hernímu prvku budete moci čelit tomu, co na vás v doupěti teprve čeká, třeba legendárního Pokémona, který se bude skrývat v jeho hlubinách. V Endless Dynamax Adventures můžete průzkum provádět tak dlouho, dokud neprohrajete nějakou bitvu.

V expanzi The Crown Tundra na vás navíc čekají všichni legendární Pokémoni, který se objevili v hlavní sérii Pokémon her. Někteří legendární Pokémoni se ale objevují pouze ve hře Pokémon Sword s Pokémon Sword Expansion Passem, zatímco jiní se objeví pouze v Pokémon Shieldu s Pokémon Shield Expansion Passem.

Pokud v příběhu z Crown Tundry postoupíte dostatečně daleko, budete se moci zúčastnit Galarian Star turnaje, který se pořádá ve městě Wyndon. Tento turnaj je doslova Leonovým dítětem, jehož cílem je vzkřísit duchy galarské oblasti. Jakmile přijmete Leonovo pozvání, budete si moci vybrat z mnoha různých trenérů partnera, se kterými jste se doposud během svých dobrodružství ve hrách Pokémon Sword nebo Pokémon Shield, nebo v Expansion Passu, potkali a spojit se s ním v Multi Battle turnaji. V závislosti na tom, kdo se stane vašim partnerem a kdo soupeřem, můžete známé postavy poznat z druhé strany.

V Crown Tundře můžete získat také nové předměty. Jde o Ability Patche, které bude těžké získat, ale stojí to za to. Pokud Ability Patch použijete na nějakého Pokémona, jeho Ability se změní na Hidden Ability tohoto druhu. S Ability Patchem v kombinaci s Max Soupem z Isle of Armour můžete odhalit skrytou schopnost svého prvního partnerského Pokémona, kterého jste si vybrali na začátku hraní her Pokémon Sword nebo Pokémon Shield a získat tak schopnost Gigantamax.

Co se týče nových Pokémonů, čekají na nás dva. Gigantamax Melmetal ocelového typu se schopností Iron Fist. Melmetal může díky svému pružnému a elastickému tělu z tekutého kovu rozdávat údery, i když si soupeři drží určitý odstup. Navíc může svůj zesílit tím, že spojí v náručí šestihranné matice a vytvoří gigantické pěsti. Melmetal může pomocí toku tekutého kovu v těle vyrábět elektřinu. Tato elektřina nabíjí částice, které potom Melmetal vystřelí z otvoru v šestihranné matici v břiše.

Druhým novým Pokémonem je Galarian Slowking z kategorie Hexpert, typ jedovatý/psychický se schopností Curious Medicine. Kousnutí Shellderu spustilo reakci mezi chemickými látkami vylučovanými mozkem Galarian Slowpoka a částicemi uvnitř jeho těla. Slowpoke díky tomu získal k psychickému typu i typ jedovatý a vyvinul se do podoby Galarian Slowking. Zároveň tím prudce vrostla inteligence Shellderu, což mu zase poskytlo psychické síly.

Schopnost Galarian Slowkinga Curious Medicine je úplně nová schopnost představená až v expanzi The Crown Tundra. Když na bojiště vstoupí Pokémon s touto novou schopností, resetují se všechny změny statistik spojenců.

Hry Pokémon Sword a Pokémon Shield jsou k dispozici pro Switch. Koupit ji můžete v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk. Níže se můžete podívat na trailery k nové expanzi a hudební video Gotcha! s písní Acacia od Bump of Chicken.

Trailer Expansion Pass Part 2: The Crown Tundra

Japonskou verzi najdete zde.

Gigantamax Melmetal

Hudební video Gotcha!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama