Crytek se znovu postaví na nohy
Novinka Crytek se znovu postaví na nohy

Crytek se znovu postaví na nohy

Michal Burian

Michal Burian

25

Uzavřel lukrativní licenční smlouvu s tajemnou firmou. O koho by mohlo jít?

Reklama

Německá společnost Crytek je známá především díky technologii CryEngine, kterou si může každý vývojář licencovat. Využívá ji i české studio Warhorse při vývoji středověkého RPG titulu Kingdom Come: Deliverance. Crytek vytváří i hry, i když v poslední době jim to zase tolik nejde. Na svém kontě mají první díl Far Cry, sérii Crysis, free-to-play střílečku Warface, Ryse: Son of Rome pro Xbox One a PC a aktuálně připravují Arena of Fate a Hunt: Horrors of the Gilded Age.

V loňském roce Crytekem otřásly finanční problémy, které vyvrcholily zastavením vývoje Homefront: The Revolution. Hru následně odkoupila společnost Deep Silver a Crytek se posléze dušoval, že uzavírá velmi lukrativní licenční smlouvu. Ta byla podle nejnovější oficiálních zpráv v pořádku podepsaná, což umožní Cryteku se znovu postavit na nohy.

Crytek nechce zatím o nové smlouvě mluvit, spoluzakladatel Faruk Yerli akorát řekl, že jde o obrovskou licenční dohodu s tajemnou firmou, podobou prý v dosavadní historii nepodepsali. Zatím tak nevíme, o co přesně jde, ale lze usuzovat, že Crytek pro některého významného vydavatele bude tvořit nějakou hru, nebo spíše sérii. Možná půjde o nové Crysis pro Electronic Arts, nějakou exkluzivitu pro Microsoft, respektive Xbox One, nebo o úplně něco jiného.

Kdo by podle vás mohl být novým partnerem Cryteku?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama