Cryteku údajně hrozí krach, Ryse bylo katastrofou
Ryse: Son of Rome Novinka Cryteku údajně hrozí krach, Ryse bylo katastrofou

Cryteku údajně hrozí krach, Ryse bylo katastrofou

Michal Burian

Michal Burian

116

Budoucnost Cryteku závisí na připravovaných hrách jako Homefront a Hunt. <strong>Aktualizováno: Crytek vše popřel</strong>.

Reklama

Aktualizace: Crytek oficiálně popřel, že by měl nějaké finanční problémy. Aktuálně se firma soustředí na vývoj nadcházejících titulů Homefront: The Revolution, Hunt: Horrors of the Gilded Age, Arena of Fate a Warface, stejně tak na podporu CryEngine.

Původní zpráva (23. června 2014)

Německá společnost Crytek v posledních letech dost expandovala, zapomněla ovšem vydávat hry a zažívá velký úpadek, který se snaží napravit vývojem nových nadějných her jako je Homefront: The Revolution, Hunt: Horrors of the Gilded Age a online akce Arena of Fate.

Velké problémy v Cryteku odhalilo nejnovější číslo papírového magazínu GameStar. Tamní redakce tvrdí, že Cryteku dost zatopil titul Ryse: Son of Rome, vývoj prý byl přímo katastrofální. Studio nestíhalo, pár měsíců před plánovaným vydáním bylo daleko od své představy. Kvůli tomu musela firma nabrat nové zaměstnance, kteří pomohli hru dokončit. Bohužel se Ryse ani moc dobře neprodávalo, podle dostupných informací má zatím prodáno necelý milion kusů.

Situaci Cryteku nepomáhá ani zájem o CryEnginu. Podle mnohých jde sice o nejlépe propracovaný a nejlépe optimalizovaný engine, avšak moc zájemců o něj zatím není. A to ani poté, co Crytek zavedl měsíční platební model.

Je to škoda, osobně doufám, že se Crytek z problémů dostane. Jde totiž o talentovaný tvůrčí celek, který v minulosti vytvořil první Far Cry a Crysis, aby později přešel k multiplatformním titulům Crysis 2 a Crysis 3, které i přes velkou snahu nedokázaly zabodovat. Vše pak dokonala free-to-play střílečka Warface (úspěšná byla pouze v Rusku).

GameStar ve svém článku píše o tíživé finanční situaci, kdy zaměstnanci (má jich být dohromady kolem 800) dostávající peníze se zpožděním. Vedení je uklidňuje, že nejhorší je prý za nimi, vše ale záleží na tom, jak se bude dařit připravovaným hrám, minimálně Homefront: The Revolution a Hunt: Horrors of the Gilded Age vypadají hodně nadějně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama