Cyberpunk 2077 s českými titulky
Cyberpunk 2077 Novinka Cyberpunk 2077 s českými titulky

Cyberpunk 2077 s českými titulky

Martin Cvrček

Martin Cvrček

25
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

CD Projekt RED si nás očividně nepřestává hýčkat.

Reklama

S ohledem na velmi kladný přístup studia CD Projekt RED k české lokalizaci trilogie Zaklínače určitě mnozí věřili, že bude přeložen i napjatě očekávaný Cyberpunk 2077. Jistotu jsme ale dosud neměli, koneckonců se bavíme o Cyberpunku, který v našich končinách nemá takovou tradici, ne o Zaklínači, kterého si Češi a Slováci zamilovali již v 90. letech. Nyní ale máme jasno. Cyberpunk 2077 se už při vydání dočká české lokalizace ve formě titulků.

Pro svět Cyberpunku a jeho rebelantskou povahu je možná příhodné, že česká lokalizace nebyla potvrzena kdovíjak velkolepým oznámením. Místo toho vyšel plán na překlad nenápadně najevo prostřednictvím oficiálního fóra, kde byl v odpovědi na otázku fanouška zveřejněn seznam podporovaných jazyků. Je jich celkem 16, 10 z nich čítá dabing, 6 titulky. A musím říct, že než jsem v tomto seznamu uviděl položku CZ - TXT, na chvíli se mi zatajil dech v obavě před zklamáním. To ale naštěstí nepřišlo. Seznam momentálně není finální, ale naštěstí to znamená jen to, že další jazyky mohou přibývat, ne ubývat. Dá se přitom očekávat, že lokalizace bude na všech platformách.

V tuto chvíli zbývá otázka, kdo bude mít český překlad Cyberpunku 2077 na starosti. Samozřejmě se nabízí společnost Comgad a tým v čele s notoricky známým překladatelem Filipem Ženíškem, kterého můžete znát nejen díky Zaklínači 3. Dosud ale není jasné, kdo bude vůbec Cyberpunk 2077 v České republice distribuovat, tudíž se sice pokusíme zjistit více, ale mám takový pocit, že Filip nebo kdokoliv jiný raději nasadí zrcadlovky, aby se nedalo vyčíst nic z jeho pohledu, a bude mlčet jako sám CD Projekt RED posledních 6 let. Prozatím nám tak musí stačit vědomí, že česká lokalizace bude.

Cyberpunk 2077 předobjednáte v našich obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk, kde už nyní nikdo nemusí tvrdit, že je informace o lokalizaci pouze orientační.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama