Dean Hall představil hru Stationeers se správou vesmírných stanic
Stationeers Novinka Dean Hall představil hru Stationeers se správou vesmírných stanic

Dean Hall představil hru Stationeers se správou vesmírných stanic

Michal Burian

Michal Burian

4

Nový projekt od tvůrce DayZ budete moci hrát sami nebo s přáteli online.

Reklama

Herní designér Dean Hall se proslavil tvorbou hororového zombie survival módu pro Armu 2, díky kterému v českém studiu Bohemia Interactive rozjel vývoj samostatné survival onlinovky DayZ. Po několika letech ale z Bohemia Interactive odešel, vývoj DayZ přenechal jiným a rozhodl se vrátit domů na Nový Zéland, kde založil studio RocketWerkz. V něm již vytvořili VR titul Out of Ammo a nějakou dobu pracovali na hodně ambiciózním vesmírném MMO Ion, které bylo na začátku letoška zrušeno.

Místo něho Dean Hall se svým skromným týmem pracuje na hře pojmenované Stationeers. Inspiraci si bere u komunitního multiplayerového projektu Space Station 13. V titulu Stationeers chce hráčům umožnit stavět vesmírné stanice a následně je různě spravovat, a to buď o samotě v singleplayeru nebo s přáteli v multiplayeru. Nebude to ale jenom o tom, budete nuceni řešit komplexní systémy kolem atmosféry, elektrickou energii, zdravotnictví, zemědělství, jídlo a samotnou gravitaci.

Podle vyjádření Halla pro britský Eurogamer jde o menší hru, na které se dohromady podílí šest vývojářů. O všem se budeme moci přesvědčit již brzy, v dohledné době by měla být spuštěna předběžná verze na Steamu. Jak sami můžete vidět v galerii níže, Stationeers bude mít jednodušší grafiku, která připomíná Minecraft nebo zmíněné Out of Ammo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama