Out of Ammo je nový VR projekt od tvůrce DayZ
Out of Ammo Novinka Out of Ammo je nový VR projekt od tvůrce DayZ

Out of Ammo je nový VR projekt od tvůrce DayZ

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13

Dean Hall a jeho tým RocketWerkz pracují na kříženci akční hry a strategie, který je k dispozici exkluzivně pro HTC Vive.

Reklama

Včera večer se na Steamu v sekci Early Access znenadání objevila hra Out of Ammo, což je první projekt novozélandského studia RocketWerkz. To založil tvůrce DayZ Dean Hall poté, co opustil Bohemia Interactive a nechal vývoj samostatného DayZ svému osudu a v rukou dalších vývojářů.

Jde o hru určenou výhradně pro virtuální realitu, konkrétně pro headset HTC Vive a jeho pohybové ovladače, která kombinuje prvky akční hry a strategie. Dostanete se do role velitele, jenž se musí bránit vlnám nepřátel, přičemž máte možnost se pohybovat po bojišti, stavět opevnění, udílet rozkazy a vžít se do role vojáků pod vaším velením a osobně vzít akci do svých virtuálních rukou.

Součástí Out of Ammo, které pohání engine Unreal 4, jsou v tuto chvíli čtyři prostředí a pět typů jednotek s různorodými schopnostmi. Nechybí ani možnost likvidovat nepřátele ostřelovací puškou, granáty, těžkým kulometem nebo vámi povolanými leteckými útoky. Hra navíc nabízí velmi prosté grafické zpracování.

Důvod využití Early Access programu je tradiční, tvůrci chtějí zpětnou vazbu komunity a postupem času by hru měly obohatit další typy prostředí nebo herní prvky. K dokončení Out of Ammo má dojít za dva až šest měsíců.

Studio RocketWerkz pracuje ještě na několika dalších projektech a sám Hall vidí Out of Ammo jako nejmenší z nich. Zatím víme jen o ambiciózním vesmírném MMO ION, o němž jsme od loňské E3 neslyšeli prakticky nic.

Dean Hall bude nejspíš ještě dlouhou dobu vnímám jen jako ten, kdo přivedl na svět DayZ, a kdo je podle mnohých stále zodpovědný za aktuálně neuspokojivý stav samostatného DayZ. Kvůli nespokojenosti fanoušků DayZ to zjevně bude mít Out of Ammo a další projekty RocketWerkz těžké, minimálně pokud jde o předsudky vedoucí k očekávání dalšího selhání a nesplněných slibů. Na zjištění, jak tvorba Hallova studia dopadne a jak se bude lišit od situace s DayZ, si ale budeme muset počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama