Death Stranding předvádí souboje a nemrtvé z první světové války. Vyjde v češtině
Death Stranding Novinka Death Stranding předvádí souboje a nemrtvé z první světové války. Vyjde v češtině

Death Stranding předvádí souboje a nemrtvé z první světové války. Vyjde v češtině

Michal Burian

Michal Burian

103
Platformy PlayStation PlayStation 4

Aktualizace: Multiplayer, smrt nic neřeší, české titulky, nové gameplay záběry...

Reklama

Aktualizace: Po vydání nového videa se začaly internetem trousit nové detaily, které nám prozrazují nové informace o Death Stranding. Důležitou novinkou je, že nové dílo Hidea Kojimy bude mít multiplayer. Půjde o asynchronní multiplayer - hráči budou pomáhat ostatním dobrodruhům ve formě posílání zásob a sdílením bezpečných úkrytů. To naznačuje, že si ve hře budeme moci pravděpodobně vytvořit vlastní safe house a poté ho poskytnout někomu dalšímu, který se nachází poblíž nás. Přesto všechno bude Death Stranding zážitek pro jednoho hráče, ve hře žádného jiného živého hráče nepotkáte, což je dle mého dobře, když vezmu v potaz, jak je zatím prezentována atmosféra a bizarní příběh.

Ve hře bude chybět tradiční ‘game over’. Pokud během boje zemřete, ocitnete se v zemi nikoho, mezi životem a smrtí, kde budete hledat cestu zpět. Navíc si máme pečlivě vybírat způsob boje, protože zabíjení nepřátel téměř nikdy nic nevyřeší - a každá smrt má následky. To může naznačovat, že se zabitými nepřáteli se opět setkáme.

Přijde vám, že jde o stealth hru? Může se to tak zdát, ale Kojima tvrdí, že Death Stranding je "Social Strand Game". Půjde tedy o propojení - městům budeme dodávat zásoby a snažit se je znovu propojit.

Pokud už jste viděli včerejší trailer, tak vyšla ještě jeho japonská verze, která je o 34 sekund delší a ukazuje i boj s bossem a další scény, které v původním, anglickém videu nebyly k vidění.

Původní zpráva: Tak jsme se dočkali, tajemné vysílání na Twitch kanálu PlayStationu, které zakrývaly ruce, skončilo a my tu máme nový gameplay trailer, který poodhaluje Death Stranding, nové dílo japonského designéra a scénáristy Hidea Kojimy, jenž stál i za sérií Metal Gear Solid.

V novém, devítiminutovém videu vidíme vůbec poprvé kontaktní souboje a dokonce i nemrtvé, což je teprve zajímavé. Armádu kostlivců - vojáků z první světové války - ovládá hlavní padouch, kterého hraje herec Mads Mikkelsen. Dále vidíme, že hlavní hrdina Sam Bridges (hercem je známý Norman Reedus z The Walking Dead) bude opatrovat plod dítěte, které má být podle dřívějších informací jedinou nadějí lidstva. Mads se ho bude snažit zastavit, stejně jako další nepřátelé.

Důležitou součástí hry je interaktivní uživatelské rozhraní, respektive menu, skenování prostředí a využívání lana, opravdu dlouhého žebříku a futuristické motorky. A potom samozřejmě déšť, který je hodně, ale hodně nebezpečný. Protože všeho, čeho se déšť dotkne, to začne stárnout.

Prostředí této akční open-world adventury se bude postupně měnit, my budeme procházet rozsáhlý svět v různých podmínkách a bojovat nejen se smrtí, abychom zachránili lidstvo před zánikem. Navíc se zpustošenou krajinou plazí nebezpečné hrozby, které vidíme rovněž ve videu.

Co se vlastně stalo? Záhadné a nadpřirozené události známé jako Death Stranding se začaly objevovat poté, co v blízké budoucnosti záhadné výbuchy otřásly planetou. Od té doby krajinu sužují spektrální tvorové a planeta je na pokraji masového vyhynutí. Sam Bridges se touto zpustošenou krajinou musí vydat na cestu a zachránit lidstvo před hrozícím zničením.

Death Stranding vyjde 8. listopadu letošního roku na PlayStation 4 s českými titulky, jak zároveň s novým gameplay trailerem potvrdila česká Sony. Hra se bude prodávat ve čtyřech různých edicích. Nejhodnotnější je sběratelská edice s kufříkem hlavního hrdiny, plodem miminka, steelbookem (uvnitř hra), PSN avatary, různými in-game bonusy, soundtrackem a videi z vývoje. Poté je tu digitální Deluxe edice s podobným digitálním obsahem, speciální edice se steelbookem a standardní edice pouze se hrou.

Death Stranding předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama