Diablo 3 má v Koreji problémy s ratingem
Diablo 3 Novinka Diablo 3 má v Koreji problémy s ratingem

Diablo 3 má v Koreji problémy s ratingem

Michal Burian

Michal Burian

11

Kvůli aukčnímu domu by mohlo Diablo III doplatit na nemalé problémy u jihokorejského ratingového úřadu.

Reklama

Vydání Diabla 3 může být ohroženo, alespoň v Jižní Koreji. Za vším stojí tamní ratingová komise, která má výhrady k aukčnímu domu.

"Členům výboru se nelíbí málo informací o funkcích aukčního domu, který obsahuje Diablo 3," řekl mluvčí představenstva pro Korea Times.

Aukčním dům může jihokorejské radě vadit, Jižní Korea má totiž přísná pravidla pro omezení hazardu ve videohrách.

Pokud jihokorejská rada odmítne udělit rating Diablu 3, mohlo by to podle zahraničních novinářů znamenat celosvětové odložení, protože "Blizzard se v zásadě vždy zavazuje k celosvětovému vydání."

Blizzard se samozřejmě k celé záležitosti vyjádřil a důrazně odmítl, že by se jednalo o gambling. "Slyšeli jsme a četli spoustu různých domněnek a spekulací s obchodováním s itemy jako formou gamblingu. V gamblingu ale riskujete něco svého a doufáte, že vyhrajete. V Diablu 3 nic neriskujete, pouze investujete svůj čas pro získání itemů."

V Diablu 3 by měli být itemy získávány individuálními hráči během hry, například za splnění úkolu. To se mnohým kritikům nelíbí, myslí si, že předměty hráči získají na základě náhodného procesu, což sebou přináší nejistotu výhry podobně jako karetní hry. Blizzard se brání i zde a oponuje faktem, že jde o hráčovo úsilí a ne o náhodu.

Datum vydání by problémy v Jižní Koreji neměly nijak ovlivnit, což sám potvrdil i komunitní manažér. Ten prozradil, že hra vyjde v různých zemích s odlišným nastavením, aukční dům nebude například obsahovat reálnou měnu apod.

Pro úplnost dodejme, že v Jižní Koreji je obrovská základna fanouškům her od Blizzardu, včetně World of Warcraft, StarCraftu i Diabla.

Diablo 3 se v současné době nachází v uzavřené betě, Blizzard prozatím nestanovil přesné a především konečné datum vydání. A to především z důvodu, že titul stále není v takové vývojové fázi, aby bylo potřeba datum vydání oznamovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama