Do konce roku se dočkáme první ze tří velkých VR her od Valve
Novinka Do konce roku se dočkáme první ze tří velkých VR her od Valve

Do konce roku se dočkáme první ze tří velkých VR her od Valve

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1
Platformy Linux Linux Windows PC Apple Mac

Chystaný titul bude možné hrát s jakýmkoliv headsetem virtuální reality podporujícím SteamVR.

Reklama

Studio Valve konečně spustilo předobjednávky jejich nového headsetu virtuální reality nazvaného Valve Index. Není to tak dávno, co bylo zařízení formálně představeno, a nyní jsou díky oficiální stránce a dojmům mnoha zahraničních médií z nedávné novinářské akce k dispozici další detaily, přičemž zaujme zejména cena.

Jestli chcete mít Index doma v následujících měsících, musíte si ho objednat ze Steamu. Kompletní sada se samotným headsetem, dvěma ovladači známými dříve jako Knuckles a základní stanicí s podporou SteamVR Tracking 2.0 vás vyjde na 1079 euro a dorazí k vám nejpozději 31. srpna. Bez základní stanice zaplatíte 799 euro a dočkáte se do 28. června, stejně tak bude možné koupit jednotlivě každou součást, tedy headset (539 euro), ovladače (299 euro) a základní stanici (159 euro).

Studio Valve navíc oznámilo, že do konce roku vydá jednu z velkých VR her, které již delší dobu připravuje. Bohužel s jistotou nevíme, o jaký projekt půjde, ale vývojáři o něm hovoří jako o jejich vlajkové VR hře. Tudíž je víc než pravděpodobné, že jsou dlouholeté spekulace o Half-Life VR pravdivé (HLVR jsme podrobněji rozebírali zde). Pro tuto chvíli je každopádně jisté, že tu vlajkovou VR hru od Valve si budete moci zahrát s jakýmkoliv headsetem virtuální reality podporujícím SteamVR, tudíž se žádná exkluzivita pro Valve Index nekoná.

Novináři, kteří si mohli Index nedávno vyzkoušet, už dostali možnost jeho prostřednictvím navštívit jeden ze světů Valve, a to svět Portalu. Nutno však podotknout, že se nejedná o jednu z těch tří výše zmíněných VR her, nýbrž o skromnější VR zážitek nazvaný Aperture Hand Labs. Ten vznikl ve studiu Cloudhead Games (série Gallery), přičemž má zjevně za cíl pořádně demonstrovat možnosti nových ovladačů, jejichž předností je velmi přesný přenos pohybů rukou a jednotlivých prstů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama