Došlo k oživení značky Lucasfilm Games
Novinka Došlo k oživení značky Lucasfilm Games

Došlo k oživení značky Lucasfilm Games

Ondřej Partl

Ondřej Partl

14
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Jedná se o brand, pod nějž budou patřit všechny videohry ze světa Star Wars.

Reklama

Pokud patříte k pamětníkům, jejichž vzpomínky se táhnou až do osmdesátých let, tak vám pravděpodobně značka Lucasfilm Games není cizí. Jedná se totiž o původní název společnosti LucasArts, která nám přinesla skvělé hry, jako je série Monkey Island, adventura Day of the Tentacle či samozřejmě hromadu Star Wars her, kdy mezi nimi nalezneme oblíbené X-Wing či Jedi Knight tituly.

Nyní však dochází k oživení této značky, avšak možná trochu jinak, než by se dalo třeba čekat.

Lucasfilm Games je nově označením, pod kterým se budou skrývat všechny videohry pocházející z pod hlavičky Lucasfilm, tedy se jedná o všechny tituly, které operují s populárním univerzem Hvězdných válek, nehledě na jejich vývojáře.

S ohlášením této nové (nebo spíše staronové) značky jsme se posléze dočkali ještě jedné krátké ukázky, nabízející pohled na tituly z nedávné historie, které pod tento brand budou patřit.

Nalezneme zde třeba Star Wars Jedi: Fallen Order, Star Wars: Squadrons, LEGO Star Wars: The Skywalker Saga či datadisk do simulátoru života The Sims 4.

Zároveň došlo ke spuštění nových sociálních kanálů na Facebooku a Twitteru, které se budou zaměřovat na aktuální zprávy ohledně chystaných projektů.

Na závěr se hodí dodat, že licenci na hry z tohoto univerza aktuálně mají Electronic Arts, jenž ji vlastní od roku 2013, přičemž od té doby vydali dva díly multiplayerovky Battlefront a zmiňované Fallen Order se Squadrons. K tomu navíc vyšlo několik rozšíření do jejich MMO - The Old Republic.

Tato licence EA vyprší v roce 2023, pokud tedy nedojde na její prodloužení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama