Druhý Mary Skelter vyjde pouze na PS4
Novinka Druhý Mary Skelter vyjde pouze na PS4

Druhý Mary Skelter vyjde pouze na PS4

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4

Pokračování 3D dungeon RPG titulu je oficiálně potvrzeno.

Reklama

Minulý měsíc došlo k několika únikům informací, že se chystá pokračování dungeon RPG Mary Skelter: Nightmares. Dnes už můžeme tuto domněnku potvrdit oficiálním prohlášením přímo od zdroje, kterým je společnost Compile Heart. Mary Skelter 2 skutečně vyjde, ale pouze pro PlayStation 4. Prozatím známe pouze japonské datum vydání, které padlo na 28. června.

První Mary Skelter s podtitulem Nightmares vyšlo v Japonsku pouze pro PS Vitu 13. října 2016, do Evropy dorazilo následující rok 22. září a vzniklo díky spolupráci mezi Compile Heard, Dengeki Bunko a Dengeki PlayStation. Díky těmto společnostem se značka Mary Skelter dostala do tří různých forem médií, vznikla hra, samostatný román a také do časopisu, a příběhy všech byly provázány.

Herní odnož Mary Skelter označována jako kombinace puzzle RPG, paniky a aktivního prohledávání 3D dungeonů, příběh samotný se točí kolem dvou základních pojmů, kolem krve a šílenství. Všechny tyto vlastnosti budou v Mary Skelter 2 ještě více posilovány, ale větší důraz bude kladen na dříve nevýrazný příběh plný šílenství.

Teaser trailer a úvodní filmeček

Pokud jste náhodou první Mary Skelter: Nightmares minuli (naši recenzi najdete zde) a nevlastníte PS Vitu, nemusíte mít strach. Mary Skelter 2 bude obsahovat kompletní remake původního RPG Mary Skelter: Nightmares, ale projde určitou revizí, která bude patrná i v pokračování a vznikla na základě zpětné vazby od hráčů.

Mezi požadavky, které byly do hry implementovány najdeme třeba úpravu velikosti map dungeonu. K funkci Jail Rulette byla přidána možnost zvolit Automatic Feature, protože prý během bitev občas brzdila jejich tempo.

Tvůrci také věnovali 2x více času na vybalancování hry a na odstranění problémů, které trápily původní hru. Na základě těchto úprav přibyly k vašemu inventáři a skladu možnosti řadit jednotlivé položky podle různých aspektů nebo vyhledat určité materiály. Vylepšen byl také systém úkolů. Mezi posledními úpravami si můžeme uvést třeba metoda uzobrazování nálady vězení, která se změnila na pouhé automaticky se zobrazující oznámení.

Svět hry Mary Skelter 2 se nezmění. Opět budeme objevovat zákoutí takzvaného Jailu, nedobytného a nedobrovolného lidského azylového místa, zvaného živoucí vězení. Toto vězení se na Zemi objevilo před několika desetiletími úplně samo a bylo ovládáno příšerami nazývanými Marchens a šílenými bytostmi Nightmares.

Nově se setkáme s Tsuu a Little Mermaid, členkami organizace Dawn, jejichž cílem je uniknout z tohoto vězení a zachránit nové spojence Alici a Jacka. Tsuu zamířila s Alicí a Jackem do města, ale při přesunu popadne Aliceho tělo šílenství a začne na všechny kolem sebe bez rozdílu útočit. Jack se snaží chránit Tsuu a Little Mermaid, ale všichni tři spadnou z útesu a po probuzení to vypadá, že je Jack na pokraji smrti.

Mary Skelter 2 je tak příběhem Tsuu, Little Mermaid a Jacka, děvčat, které se díky krvi mění, a chlapce, který se stal při pokusu o osvobození ze spárů svého osudu další žijící noční můrou.

Zdroj: Compile Heart

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama