Novinka Facebooku uniklo představení nového VR headsetu Oculus Quest 2

Facebooku uniklo představení nového VR headsetu Oculus Quest 2

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

Platformy Windows PC

Dvě videa představují specifikace a změny oproti předchůdci.

Reklama

O tom, že se chystá nová verze a nástupce VR headsetu Oculus Quest se už nějakou dobu spekuluje. Nenovější leak ovšem tento VR headset představuje, a to prostřednictvím dvou propagačních videí, nahraných do marketingového centra provozovaného mateřskou společností Facebook.

Tyto dvě videa představují specifikace samotného headsetu. Podle nich tedy bude tento nový headset poháněn platformou Qualcomm Snapdragon XR2, přičemž ta je speciálně navržená pro VR a AR hardware. Dále potom headset nabídne 6 GB operační paměti, 256 GB úložiště, 3D poziční zvuk a displej s větším rozlišením. V případě rozlišení mluví samotní aktéři v prvním videu o "téměř 4K". Druhé video potom sděluje, že se jedná o 50 procent více pixelů, než v případě původního Oculus Questu.

Velikost a hmotnost nového Oculus Quest 2 headsetu není zatím jasná, avšak předchozí zprávy naznačovaly, že nový headset bude efektivnější, lehčí a méně objemný, než jeho předchůdce. Videa také zmiňují i vylepšené gumové popruhy, díky kterým drží headset na hlavě lépe. Vylepšením prošli i ovladače, jenž by se díky nové ergonomii měly ovládat mnohem lépe.

Oculus Quest 2 by měl disponovat i funkcí Oculus Link, což vám umožní propojit pomocí USB-C kabelu headset s PC, a hrát z něj VR hry.

Oficiálního představení Oculus Questu 2 bychom se mohli dočkat už 16. září, kdy bude probíhat vývojářská konference Facebook Connect. Cena za Oculus Quest 2 zatím není známá, stejně tak jako způsob jakým se budou uživatelé k novému headsetu přihlašovat.

Facebook totiž čelil velké kritice potom, co se rozhodl požadovat, aby všichni uživatelé VR headsetu Oculus Quest používali výhradně svůj Facebook účet. Ti, kteří využívají samostatný účet Oculus, tak mohou činit stále, ale pouze do roku 2023. Facebook rovněž uvedl, že budoucí zařízení budou vyžadovat přihlašování skrze Facebook.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama