Far Cry Primal bude realističtější. Postará se o to survival mód
Far Cry Primal Novinka Far Cry Primal bude realističtější. Postará se o to survival mód

Far Cry Primal bude realističtější. Postará se o to survival mód

Michal Burian

Michal Burian

23

Novinek není málo. Všechny budou zdarma.

Reklama

Ubisoft pro Far Cry Primal neoznámil žádné dodatečné balíčky, místo toho nedávno přidal obtížnost expert a dnes se pochlubil, že chystá survival mód, který z Far Cry Primal udělá realističtější hru. Vývojáři by tak měli hráčům splnit jejich přání, fanoušci si od vydání stěžují, že titul nedokázal naplnit svůj potenciál.

„Myšlenka na tenhle mód začala na základě zpětné vazby, kterou jsme dostali od komunity. Základem survival módu je změna průzkumu, craftingu a obtížnosti. Díky tomu bude hra ještě realističtější,“ přibližuje záměr Ubisoftu Thomas Simon, šéf vývoje Far Cry Primal.

To ale není všechno. Hráči dostanou možnosti, kterými mohou hru ještě změnit. Jednou z největších bude permanentní smrt. Pokud sáhnete po této možnosti, tak pro vás Far Cry Primal bude skutečnou výzvou. Budete mít totiž jeden jediný život na celou hru. Pokud zemřete, musíte začít hrát od začátku. Stačí na moment nedávat pozor v souboji, podcenit nějaké divoké zvíře nebo udělat špatný pohyb na skále a uvidíte nápis, který vám radost neudělá. Výjimkou budou některé mise, které nejsou realistické.

Pokud se vám to zdá moc kruté. Připravil Ubisoft pro vás druhou šanci, respektive extra život, který hlavního hrdinu Takkara teleportuje do určitého bodu, průběhu hry.

„Rozhodli jsme se, že Survival mód a permanentní smrt budou dostupné pro všechny obtížnosti. Takže i hráči, kteří nechtějí hrát na extrémní obtížnost, si budou moci vyzkoušet nové možnosti,“ objasnil Simon.

Permanentní smrt má být jen začátkem. Survival režim totiž přinese ještě vytrvalost. Tím pádem se připravte na to, že Takkar se může vyčerpat, potom bude pomalejší a slabší. Aby nabral síly, bude se muset vyspat. Minimapa bude ve výchozím nastavení vypnuta, to má hráče donutit, aby dávali pozor za každých okolností. Zajímavé to bude v případě špatného počasí a hlavně mlhy, kdy je snížena viditelnost. Zároveň nebudete tak často potkávat jiné bojovníky vašeho kmene a zvířata. Lov bude vyžadovat více trpělivosti.

Pokud stále nemáte dost, tak se tvůrci rozhodli, že za rychlé cestování budete platit formou staminy a jídla. Komu vadilo využívání sovy, s kterou jste mohli na protivníky házet bomby, tak ten bude mít radost. V survival režimu žádné bomby nebudou. Krom toho výroba různých předmětů a vybavení bude trvat o něco déle, prý několik sekund, místo toho, abyste měli věc hned vyrobenou.

Na severu bude Takkar rovněž náchylnější na zimu. Budete muset mnohem častěji vyhledávat oheň, aby se hlavní hrdina zahřál. V tom vám pomůže teplé oblečení, které si můžete vyrobit. I tak ale nebudete mít vyhráno.

V neposlední řadě si Ubisoft připravil změnu: ochočování nejsilnějších šelem už nebude tak snadné. Budete muset proti nim bojovat. Ve správný okamžik půjdou ochočit, tedy jako vzácné druhy zvířat při původní obtížnosti. Připravit se také musíte na to, že vámi ochočená zvířata už nebudou tak silná v boji. Do boje se tak budete muset více zapojit. A pokud vám zemře, nepůjde oživit, budete si muset ochočit jiné.

Mód survival s dalšími novinkami bude obsažen v bezplatné aktualizace, která vyjde 12. dubna pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. PC patch bude navíc obsahovat 4K textury. Pokud se nemůžete dočkat, tak survival režim ukáže Ubisoft ve speciálním streamu - 7. dubna na www.twitch.tv/ubisoft.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama