Far Cry Primal dostalo survival mód a 4K textury
Far Cry Primal Novinka Far Cry Primal dostalo survival mód a 4K textury

Far Cry Primal dostalo survival mód a 4K textury

Michal Burian

Michal Burian

9

Pravěká hra bude jiná, půjde o mnohem větší výzvu. Troufnete si?

Reklama

Jak bylo slibováno, tak se také stalo. Far Cry Primal se mění před očima. Spousta hráčů si stěžovala na promarnění potenciál, kdy pravěká hra šla ve stopách klasické first-person střílečky Far Cry a nevyužila plně možnosti brutální doby kamenné. To změnil nedávný patch, který do hry přidal survival mód a s ním spoustu dalších možností. Majitelé PC verze si navíc mohou zapnout 4K textury, pokud to jejich stroj zvládne.

„Myšlenka na survival mód začala na základě zpětné vazby, kterou jsme dostali od komunity. Základem survival módu je změna průzkumu, craftingu a obtížnosti. Díky tomu bude hra ještě realističtější,“ přibližoval před časem novinky Thomas Simon, šéf vývoje Far Cry Primal.

Se survival módem dostáváte spoustu nových možností. Jednou z největších je permanentní smrt. Pokud sáhnete po této možnosti, tak pro vás Far Cry Primal bude skutečnou výzvou. Budete mít totiž jeden jediný život na celou hru. Pokud zemřete, musíte začít hrát od začátku. Stačí na moment nedávat pozor v souboji, podcenit nějaké divoké zvíře nebo udělat špatný pohyb na skále a uvidíte nápis, který vám radost neudělá. Výjimkou budou některé mise, které nejsou realistické.

Pokud se vám to zdá moc kruté. Připravil Ubisoft pro vás druhou šanci, respektive extra život, který hlavního hrdinu Takkara teleportuje do určitého bodu, průběhu hry.

„Rozhodli jsme se, že Survival mód a permanentní smrt budou dostupné pro všechny obtížnosti. Takže i hráči, kteří nechtějí hrát na extrémní obtížnost, si budou moci vyzkoušet nové možnosti,“ objasnil Simon.

Krom toho aktualizace přináší vytrvalost. Musíte počítat s tím, že se Takkar může vyčerpat. V takovém případě bude pomalejší a slabší. Aby nabral síly, bude se muset vyspat.

Minimapa bude ve výchozím nastavení vypnuta, to má hráče donutit, aby dávali pozor za každých okolností. Zajímavé to bude v případě špatného počasí a hlavně mlhy, kdy je snížena viditelnost. Zároveň nebudete tak často potkávat jiné bojovníky vašeho kmene a zvířata. Lov bude vyžadovat více trpělivosti.

Pokud stále nemáte dost, tak se tvůrci rozhodli, že za rychlé cestování budete platit formou staminy a jídla. Komu vadilo využívání sovy, s kterou jste mohli na protivníky házet bomby, tak ten bude mít radost. V survival režimu žádné bomby nebudou. Krom toho výroba různých předmětů a vybavení bude trvat o něco déle, prý několik sekund, místo toho, abyste měli věc hned vyrobenou.

Na severu bude Takkar rovněž náchylnější na zimu. Budete muset mnohem častěji vyhledávat oheň, aby se hlavní hrdina zahřál. V tom vám pomůže teplé oblečení, které si můžete vyrobit. I tak ale nebudete mít vyhráno.

Ochočování nejsilnějších šelem už nebude tak snadné. Budete muset proti nim bojovat. Ve správný okamžik půjdou ochočit, tedy jako vzácné druhy zvířat při původní obtížnosti. Připravit se také musíte na to, že vámi ochočená zvířata už nebudou tak silná v boji. Do boje se tak budete muset více zapojit. A pokud vám zemře, nepůjde oživit, budete si muset ochočit jiné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama