FarmVille – virtuální farmaření
Recenze FarmVille – virtuální farmaření

FarmVille – virtuální farmaření

Inzerce

Inzerce

4

Plnohodnotné farmářské šílenství přichází z Facebooku přímo na iPhone! Tak honem pro vidle a hurá do práce.

Reklama

Když společnost Zynga vytvářela flashovou hru Farmville, nikdo jistě netušil, jaký poprask na Facebooku způsobí. Musím se přiznat, že jsem nikdy této hře nevěnoval dostatek pozornosti (ostatně členství ve skupinách typu “Ještě jednou mě pošli pozvánku na Farmville, tak ti tu farmu podpálím“ mluví za vše), po připojení se na App Store jsem ale jaksi nemohl odolat. Kdo ví, možná i proto, že je hra k dispozici zdarma a také v německých lechtivých filmech vždy říkali, že zkusit se má všechno.

Pravděpodobně nemá smysl představovat FarmVille, pokud již máte vytvořený účet. Ve zkratce jde o výstavbu, neustálé rozšiřování a řízení své farmy, což sebou přináší nemalé starosti. To pochopitelně není vůbec procházka růžovou zahradou. Navíc dříve jste se ke hře dostali pouze třemi způsoby, a to přes Facebook, MSN Games nebo přes oficiální stránky Farmville.com. Jelikož iPhone nepodporuje Flash, museli vývojáři přijít s vlastní aplikací/hrou.

Bohužel bez internetového připojení si ani neškrtnete, hra se vás totiž okamžitě pokusí propojit s vašim profilem na Facebooku. Proto je dobré mít datový tarif nebo alespoň být v dosahu sítě wi-fi. A pokud je pro někoho Farmville novinkou jako například pro mě, rozhodně ho nemine i tvorba účtu. I když samotná aplikace plnohodnotnou Flash hru nejspíš nenahradí, přináší opravdu mnoho funkcí a možností, jak si z několika políček udělat monopolní megafarmu.

A tak se dočkáte pěstování, sklízení nebo péče o zvířátka. Až vám bude pozemek malý, není nic snadnějšího, než si ho pořádně rozšířit o další pole a starat se tak o ještě mnohem větší území. Jak by řekl strýček Ben: S velkou úrodou přichází i velká odpovědnost! Sem tam musíte sáhnout po ultra moderních strojích jako traktor. Možností je opravdu spousta, hra nabízí nespočetné množství farmářských úkonů všeho druhu. Autoři zvládli přenesení FarmVille na iPhone takřka dokonale, dokonce i můžete časem přijímat dárky od svých přátel jako na Facebooku. Pokud máte rekordní úrodu a jste na míle daleko od svého PC, není nic jednoduššího, než zažehnout motory na iPhonu a sklidit ji.

Jediným skutečným problémem tak zůstává absence některých věcí z Flash verze. Zapomeňte na spoustu událostí a výzev v podobě pomáhání kamarádům stavět stáj, také avatara uvidíte maximálně na načítací obrazovce. Tyto nedostatky se často stávají nevýhodou, zvláště pokud to s farmařením myslíte skutečně vážně. Rozhodně bych však neházel vidle do hnoje. Farmville pro iPhone je totiž ve všem ostatním zcela totožný se svým velkým bratrem, včetně grafického zpracování a zvukového doprovodu. Velkým plusem je tzv. faktor pohodlí, když vím, že mě díky zpožděnému spoji neshnije kukuřice. Dotykové ovládání se povedlo také na jedničku a je velmi intuitivní, hlavně pak rychlá jízda traktorem po polích, kdy nemusíte pracně odklikávat všechna políčka, ale stačí jednou poklepat na traktor a sklidit s ním jízdou po displeji celou úrodu.

FarmVille – virtuální farmaření

Verdikt

iPhone verze chytlavého farmaření přináší řadu zajímavých prvků včetně pestrého výběru nových rostlin a živočichů. Na druhou stranu zde chybí přístup ke spoustě funkcí z Flashové verze. Plusem budiž, že hra je úplně zdarma a jako doplněk k virtuálnímu obdělávání půdy se jednoznačně hodí.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

perfektní napojení na sociální sítě
parádně zpracovaný systém dárků
rychlé obdělávání půdy s traktorem
chybí některé funkce z FarmVille
dárky lze vyměňovat jen v rámci FarmVille pro iPhone
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama