Přehled novinek z Japonska 49. týdne
Elden Ring Novinka Přehled novinek z Japonska 49. týdne

Přehled novinek z Japonska 49. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Vyvážený mix zpráv z východu si opět žádá vaši pozornost.

Reklama

Tak nám napadl sníh a mé osobě tento týden dokázal zapříčinit absenci online jazykovky. Myslím si ale že na to nejste zrovna zvědaví a spíše vás bude zajímat, jaké herní zprávy přináší tento přehled. Nuže čtěte!

  • Celkový počet vyskladněných kusů a prodaných digitálních kopií her Pokémon Brilliant Diamond a Pokémon Shining Pearl se celosvětově během prvního týdne od vydání her dostaly přes hranici šesti milionů kusů. Obě hry vyšly pro Switch 19. listopadu.
  • Do soupisky her Nintendo 64 – Nintendo Switch Online přibude v lednu 2022 hra Banjo-Kazooie. Vyšla poprvé pro Nintendo 64 v červnu 1998, nicméně vlastnictví značky a vývojáři hry, studio Rare, jsou ve vlastnictví společnosti Microsoft.

Persona 4 Arena Ultimax

Atlus vydá 17. března 2022 celosvětově hru Persona 4 Arena Ultimax ve verzích pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC. Poprvé byla dostupná na arkádách listopadu 2013 v Japonsku a později byla vydána celosvětově pro PlayStation 3 a Xbox 360.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Atlus také na YouTube vysílal 10. prosince v 19:00 JST live stream Persona 25th Times Vol. 2, kde byla k vidní recenze Persony 4 Arena Ultimax a druhé kolo informací o merchi k 25. výročí Persony.


Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream

Dnes nám Koei Tecmo a Gust naservírovali hned dvojici nových trailerů postav ze hry Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream.

První z nich je Alette Claretie (dabing Yuki Aoi), která s ní o tom, že jednou najde poklad, ukrytý v Erde Wiege. Civilním povolám jde o nákupčí, která prodává věci z celého města a je známá tím, že je bezohledná a divoká. Alette pomáhá Sophii prozkoumat tento nový svět a vydává se s ní pátrat po Sophiině kamarádce Plachtě.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Dalším je Olias Enders (dabing Tomoaki Maeno), který Sophii osloví po jejím návratu do jediného města v Erde Wiege jménem Roytale. Sám o sobě mluví jako o "nejsilnějším osobním strážci na světě". Olias navíc tvrdí, že zná dívku jménem Plachta, a nabídne Sophii své služby.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream má vyjít v Japonsku pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 24. února 2022 a 25. února vy zbytku světa.


Final Fantasy VII Remake Intergrade

Square Enix vydá prostřednictvím Epic Games Store 16. prosince PC verzi hry Final Fantasy VII Remake Intergrade, která poprvé vyšla pro PlayStation 5 10. června.

Graficky vylepšená a rozšířená verze hry Final Fantasy VII Remake, která si z loňského ročníku odnesla ceny za nejlepší RPG a nejlepší hudbu, nabízí velké množství grafických, herních a systémových vylepšení.

Kromě vylepšených textur, osvětlení, prostředí, přizpůsobitelnému Photo Mode a dalších funkcí, nabídne PC verze Final Fantasy VII Remake Intergrade také podporu 4K, HDR, podporu XInput a DirectInput kompatibilních ovladačů, podporu klávesnice a myši a navíc u nejvýkonnějších počítačů i 120 FPS.

Japonskou verzi traileru najdete zde.


Elden Ring

Bandai Namco v týdnu vydali příběhovou upoutávku nový, velmi očekávaný titul od studia FromSoftware.

Japonskou verzi najdete zde.

Elden Ring má vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC 25. února 2022.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles

Nejnovější vydání Weekly Jumpu prozradilo informace ohledně třetí bezplatné aktualizace hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles. Bude dostupná od poloviny až konce prosince a přidá hratelné démony Enmu a Tamayo & Yushiro. Tamayo a Yushiro budou hratelní jako jedna postava.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles je dostupná pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a pro PC prostřednictvím služby Steam.


Monark

NIS America si pro nás tento týden připravili sounbojový trailer ke hře Monark. Dokážete bojovat proti Paktbearers stejně dobře jako proti šílenství?

RPG Monark vyjde 22. února 2022 pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a pro PC.


Guilty Gear Strive

Společnost Arc System Works oznámila pro hru Guilty Gear Strive novou stáhnutelnou postavu Baikena. Bude součástí Season Passu 1 a dostupná bude koncem ledna 2022.

Guilty Gear Strive je nyní k dispozici pro PlayStation 5, PlayStation 4 a prostřednictvím služby Steam pro PC.


BlazBlue: Central Fiction a BlazBlue: Cross Tag Battle

Arc System Works oznámili rollback netcode aktualizaci PC verze (Steam) BlazBlue: Central Fiction, ke které dojde v únoru 2022. Podobně budou aktualizovány PlayStation 4 a PC verze (Steam) hry BlazBlue: Cross Tag Battle a to někdy v roce 2022.

Rollback netcode redukuje během online zápasů zpoždění. Veřejný test implementace rollback netcode ve hře BlazBlue: Central Fiction probíhá od 7. prosince od 08:00 JST.


The King of Fighters XV

SNK pořádá druhý otevřený beta test hry The King of Fighters XV. Dostupný bude pro PlayStation 5 a PlayStation 4 od 17. prosince od 19:00 PT do 20. prosince v 6:59 PT.

Otevřený beta test bude podporovat hru napříč oběma generacemi PlayStation konzolí a nabídne tyto hratelné postavy: Krohnen, Isla, Meitenkun, Antonov, K', Blue Mary, Ryo Sakazaki a Terry Bogard.

Zároveň SNK vydali nový trailer představující postavu Krohnena (dabing Kennem).

The King of Fighters XV má vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu, Epic Games Store a Microsoft Store pro PC 17. února 2022.


Dragon Quest: The Adventure of Dai

Square Enix pořádá 18. prosince ve 14:00 JST live stream Dragon Quest: The Adventure of Dai Game Project Winter 2021 Special. Sledovat jej budete moci na YouTube.

Vysílání bude obsahovat nejnovější informace o hrách Dragon Quest: The Adventure of Dai. Kromě live ukázky arkádovky Dragon Quest: The Adventure of Dai z Xross Blade na Makuhari Messe (Jump Festa 2022) bude obsahovat také nejnovější informace o chystaných akcích a nové informace ze hry pro chytré telefony Dragon Quest: The Adventure of Dai – A Hero's Bonds.

Mezi moderátory akce budou Yurino Okada, Ryuuitarou Ichimura (generální producent projektu Dragon Quest: The Adventure of Dai), Takuya Shimoi (producent Dragon Quest: The Adventure of Dai – A Hero's Bonds), Makoto Nakayama (producent Dragon Quest: The Adventure of Dai – Xross Blade) a Saito-V (z redakce V-Jumpu).


Yurukill: The Calumniation Games

NIS America vydá na západě hru Yurukill: The Calumniation Games pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch 7. června 2022 v Severní Americe, 10. června v Evropě. V Japonsku má vyjít pro stejné platformy 14. dubna 2022. V plánu je i PC (Steam) verze, ale její datum vydání ještě nebylo oznámeno.

Za hrou Yurukill: The Calumniation Games stojí renomovaný autor her Homura Kawamoto a v Yurukill nám přináší zvrácený, mnohovrstevný příběh. Hlavní hrdina Sengoku Shunju je obviněný ze žhářství a vraždu 21 lidí, je přinucen bojovat za svou svobodu a prokázat tak nevinu. Jako jeden ze šesti vězňů se musí spárovat s jednou z pěti obětí, označovaných jako Executioner/Popravčí a přežít v zábavném parku Yurukill Land.

Každý z pěti týmů (Mass Murderers, Death Dealing Duo, Crafty Killers, Sly Stalkers a Peeping Toms) musí společně překonat takzvané „atrakce“ zábavního podniku a snad pak dosáhnou toho, po čem touží. Pokud vězni uspějí, jejich zločiny budou odpuštěny. Pokud ale vyhrají jejich katové, dočkají se pomsty za své blízké oni.


Megaton Musashi

Level-5 vydali pro hru Megaton Musashi aktualizaci Free Update Vol. 1: Counterattack Boost Patch. Přidává misi superdreadnought, ve které se Dyno a White Warrior objeví jako bossové, dále nový systém Overlimit, nový Rogues Authorizer a Maximum Blaze pro roboty a nové funkce kabuki (speciální pohyb) Target Missile Omega a Million Solar Ray.

Kromě této aktualizace nastíl Level-5 plán několika dalších aktualizací, které mají vyjít v roce 2022.

Megaton Musashi je nyní v Japonsku k dispozici pro PlayStation 4 a Switch. Vyzkoušet lze nově i demo ve verzích pro Switch a PlayStation 4.


Slitterhead

Bokeh Game Studio, studio založené tvůrcem her jako je Silent Hill, Siren a Gravity Rush Keiichiro Toyama, oznámilo akční adventuru Slitterhead, pro kterou složil hudbu Akira Yamaoka. Další podrobnosti, platformy a ani datum vydání, ale oznámeny nebyly.


Vestaria Saga Gaiden: The Sacred Sword of Silvanister

Vydavatelská společnost DANGEN Entertainment a vývojáři z Vestaria Project vydají v angličtině v roce 2022 přes Steam strategické RPG Vestaria Saga Gaiden: The Sacred Sword of Silvanister. V Japonsku hra vyšla 27. března 2019 a oznámené anglické vydání navazuje na vydání hry Vestaria Saga I: The War of the Sions z konce roku 2019.

Vestaria Saga je strategická RPG série, kde jsou klíčové umístění postav, jejich pohyb a zbraně. Pohybujete se po mřížce s těžce ozbrojenými jednotkami po klasicky stylizované mapě a do boje můžete zapojit piráty, rebely, monstra, imperiální vojáky a kohokoli jiného.

Vestaria Saga I prezentovala bitvy ze Solvian-Meledianské války, sleduje Vestaria Saga Gaiden na další dobrodružství hlavní postavy Zadea.


EGGLIA Rebirth

Brownies zveřejnili anglický trailer na nově oznámenou Switch verzi RPG EGGLIA Rebirth, která původně vyšla pro iOS a Android.

EGGLIA Rebirth má pro Switch vyjít přes Nintendo eShop 16. prosince v Japonsku, později pak bude dostupná v Americe, Evropě, Austrálii, Korei a Hong Kongu.


Super Robot Wars 30 x Super Robot Wars DD

Vydavatel Bandai Namco a vývojáři z B.B. Studia oznámili práci na crossoveru mezi Super Robot Wars 30 a Super Robot Wars DD. Spojit má původní protagonisty a mechy z každé této hry.

Hlavní postava a protagonista Super Robot Wars DD Dido a jeho mecha forma Didarion se připojí k Super Robot Wars 30 v podobě hratelné postavy a to prostřednictvím bezplatné aktualizace. Ta bude uvolněna v prosinci a přidá do hry také misi Dimension Diver.

A původní postava a protagonista hry Super Robot Wars 30 Edge Sainklaus se se svým mechem Huckebeinem 30 připojí jako hratelné postavy "v následujících dnech" k k Super Robot Wars DD.

Sérii Super Robot Wars ale opustil její producent Takanobu Terada. Odchod proběhl již v srpnu, kdy opustil B.B. Studio a stal "nezávislým hráčem". Tuto informaci ale veřejně oznámil v nejnovějším live streamu Nama Super Robot Channel.

Terada v rozhovoru uvedl, že si chtěl rozšířit rozsah své práce, ale to neznamená, že se již nebude podílet na sérii Super Robot Wars. Pouze přešel z pozice producenta na supervizora. Podle jeho slov se chtěl jsem se více zapojit do obsahu hry jako je tvorba scénářů a dohled nad vývojem grafiky.

Super Robot Wars 30 je nyní k dispozici v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch s anglickými titulky a celosvětově na Steamu. Super Robot Wars DD je pak k dispozici pouze v Japonsku pro iOS přes App Store a pro Android přes Google Play.


Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2

Inti Creates nově v tánu uveřejnili nový trailer na side-scrolling akční hru Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2, ve kterém představili anglické dabéry.

Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2 má vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC 27. ledna 2022.


Lair Land Story 2: Mist of Sea

Společnost Flyhigh Works připravuje na vydání RPG simulátor budování vztahů od studia LLS. Hra Lair Land Story 2: Mist of Sea vyjde v příštím roce přes Steam pro PC a bude podporovat zjednodušenou a tradiční čínštinu a později se plánuje přidání anglické a japonské lokalizace.

Hráči se vžijí do role rytíře Lia a budou žít ve vesnici Chainch s Vaninou. Vašim úkolem bude pomoci Vanině získat a rozvinout její koníčky nebo ji povzbudit, aby si našla různé přátele. Po několika letech společného života se dočkáte několik možných zakončení hry.

Japonsku verzi traileru najdete zde.

Z Vaniny se může stát Lady Farmer, zaměřující se na hospodaření a pěstování rostlin, nebo Town Planner, zaměřená na stavbu a správu vesnických budov. Můžete u ní rozvíjet různé atributy, výhody a dovednosti. Ale na základě zvoleného partnera bude také čelit různým druhům základních povinností a výzev.

Vůči prvnímu dílu je Lair Land Story 2 asi pětkrát rozsáhlejší, nabídne více než 2 000 událostí, více než 30 zakončení a spoustu odměn za dokončení hry.


DokeV

Jihokorejské studio Pearl Abyss uveřejnilo hudební video k písni ROCKSTAR z akční adventury DokeV, odehrávající se v otevřeném světě.

Dnešní hudební video je inspirované K-popem a bylo vytvořeno speciálně jako poděkování fanouškům za jejich obrovskou podporu po oznámení hry a prvním odhalení gameplay videa na výstavě Gamescom.

DokeV je dobrodružná hra v otevřeném světě, ve které sbíráte různá stvoření. Hlavní hrdinové se zde vydávají na dobrodružství, setkávají se a přátelí se s Dokebi, legendárními tvory z korejského folklóru. Hra bude obsahovat akční prvky a návykovou hratelnost. Nabídne, díky svému krásnému otevřenému světu, vysokou míru svobody.

DokeV je ve vývoji pro konzole a PC a pohání ji BlackSpace Engine nové generace od Pearl Abyss.


Idolmaster: Starlit Season

The Idolmaster: Starlit Season rozšířil placený obsah ke stažení v podobě přídavku Catalog Vol. 3: Luminous Azure. Vyšel 9. prosince a obsahuje i první ze tří plánovaných dalších idolů Kaede Takagaki.

Bandai Namco a ILCA dále oznámili, že se Southern Area (rozšiřující se bezplatné aktualizace All Japan Stages of Glory: Luminous Japan 4) otevře spolu s vydáním nového obsahu ke stažení.

Idolmaster: Starlit Season je v Japonsku a Asii k dispozici pro PlayStation 4 a přes Steam pro PC.


Battle Spirits: Connected Battlers

Společnost FuRyu odložila vydání hry Battle Spirits: Connected Battlers v Japonsku z původně plánovaného 20. ledna 2022 na 14. dubna. Podle společnosti je odklad nutný pro další zlepšování kvality titulu.

Digitální karetní hra obsahuje více než 1 000 karet, ze kterých si hráči mohou sestavit svůj vlastní balíček a nabídne také originální postavy a příběh, tréning a online bitvy.


even if TEMPEST

Volage vydali úvodní film k v říjnu oznámenému otome vizuálnímu románu even if TEMPEST. Zároveň byly spuštěny oficiální stránky hry v angličtině a japonštině, kde najdete více informací o příběhu a postavách.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

even if TEMPEST vyjde pouze digitálně ve verzi pro Switch v roce 2022.


Ninja Usagimaru: Two Tails of Adventure

Hra Ninja Usagimaru: Two Tails of Adventure vyšla poprvé pro PS Vitu 7. července 2017. Flyhigh Works ale tuto akční logickou hříčku od FK Digital vydají přes Steam pro PC 20. ledna 2022. Jedná se o balíček obsahující tituly Ninja Usagimaru: The Gem of Blessings a pokračování Ninja Usagimaru: The Mysterious Karakuri Castle.


Shirone: The Dragon Girl

Flyhigh Works vypustí přes Steam na jaře 2022 3D adventuru Shirone: The Dragon Girl od studia Oimoland.

Shirone: The Dragon Girl je 3D adventura, ve které pomáháte Shirone řešit hádanky a rébusy a najít cestu ze strašidelného hradu. Pro nalezení správné cesty musíte použít představivost a kreativitu.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Angry Alligator (PS4, Switch) – vychází celosvětově
  • Crysis Remastered Trilogy (PS4) – již dostupná celosvětově
  • Halo Infinite (Xbox Series/One) – vychází celosvětově
  • Monopoly and Monopoly Madness (Switch) – vychází celosvětově
  • Monster Rancher 1 & 2 DX World’s Only 25th Anniversary Box (Switch, PC)
  • Sakuna: Of Rice and Ruin (Best Price) (PS4, Switch)
  • Rico London (PS4, Switch) – vychází také v Severní Americe
  • Street Fighter V: Champion Edition All Character Pack (PS4)
  • Valis: The Fantasm Soldier Collection (Switch)
  • Youtubers Life 2 (PS4, Switch) – vychází celosvětově

Digitálně

  • A-Train: All Aboard! Tourism (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • A Year of Springs (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Ball laB (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Castle of Shikigami 2 (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Closed Circle kara no Dasshutsu (Switch)
  • Crimzon Clover World EXplosion (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Final Fantasy XIV: Endwalker (PS5, PS4, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Halo Infinite (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Ikenfell (PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Kubinashi Recollection (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Loop Hero (Switch) – vychází celosvětově
  • LOVE 3 (Switch) – vychází celosvětově
  • Monster Rancher 1 & 2 DX (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Nekosama no Uchuusen kara no Dasshutsu (Switch)
  • Palphone-sama: Curse Call (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Restless Night (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Rune Factory 4 Special (PS4, Xbox One, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Super Impossible Road (Switch) – vychází celosvětově
  • Superpanda (Switch) – vychází celosvětově
  • Trash Quest (Switch) – vychází celosvětově
  • Wytchwood (PS5, Xbox Series, PS4, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1723

  • Battlefield 2042 (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One) – 8/7/8/9 [32/40]
  • Farming Simulator 22 (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One) – 8/8/7/7 [30/40]
  • Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl (Switch) – 8/9/8/9 [34/40]
  • Record of Lodoss War: Deedlit in Wonder Labyrinth (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – 8/9/8/8 [33/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 29. listopadu do 5. prosince 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl (Switch) – 164 580 ks (1 915 268 ks)
  2. Mario Party Superstars (Switch) – 40 668 ks (405 177 ks)
  3. Big Brain Academy: Brain vs. Brain (Switch) – 36 928 ks (novinka)
  4. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 18 640 ks (6 987 075 ks)
  5. Minecraft (Switch) – 18 308 ks (2 309 889 ks)
  6. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 16 160 ks (4 169 449 ks)
  7. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 14 728 ks (4 532 477 ks)
  8. Disney Magical World 2: Enchanted Edition (Switch) – 13 348 ks (novinka)
  9. Ring Fit Adventure (Switch) – 9 387 ks (2 942 720 ks)
  10. Pokémon Sword/Shield (Switch) – 8 998 ks (4 215 022 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch – 53 752 ks (17 575 223 ks)
  2. Switch Lite – 49 990 ks (4 284 885 ks)
  3. Switch OLED Model – 99 195 ks (492 172 ks)
  4. PlayStation 5 – 1 814 ks (997 605 ks)
  5. Xbox Series S – 454 ks (52 870 ks)
  6. New 2DS LL (včetně 2DS) – 423 ks (1 178 253 ks)
  7. PlayStation 4 – 116 ks (7 819 013 ks)
  8. PlayStation 5 Digital Edition – 105 ks (19 546 ks)
  9. Xbox Series X – 104 ks (70 548 ks)

Omamori - cesta zpět

Svatyně Ise Jingu v prefektuře Mie je doposud považována za jednu z nejposvátnějších japonských svatyní, zasvěcenou bohu domácnosti. Ale jen o kousek dál je svatyně Futami Okitama se slavnou Meoto Iwa/Skálou manželského páru. Jde o dva kamenné sloupy, velký a malý, spojené slavnostním slaměným lanem shimenawa a na vrcholu většího z kamenů stojí malá brána torii.

Tato svatyně nabízí různé omamori, označené jako kaeru (かえる). Ty jsou určeny "k návratu". Nákup takovéhoto omamori vám pomůže vrátit se do požadovaného stavu bytí v různých oblastech vašeho života. Můžete se například chtít bezpečně vrátit domů, rychle se zotavit z nemoci nebo můžete po si odchodu do ciziny zajistit přísun peněz (musíte to ale chápat jako návrat/obnova financí). Možností jak takové omamori využít je mnoho, tak si prostě jednu pořiďte!

Toto byl poslední článek o japonských omamori, ale svatyně a chrámy jich nabízí nepřeberné množství. Slibují uspokojení prakticky každé vaši potřeby od čistých fantazií až po takřka posvátné cíle. Je proto jen na vás, jestli si nějaké takové nebeské požehnání nekoupíte také, jen je nesmíte zneužít a nedat se na scestí.

Přehled novinek z Japonska 49. týdne

Zdroj: Famitsu, Square Enix, Ryokutya2089, Bandai Namco, Arc System Works, Koei Tecmo, Brownies, Inti Creates, DANGEN Entertainment, Level-5, SNK, NIS America, Flyhigh Works, Bokeh Game Studio, Pearl Abyss

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama