Přehled novinek z Japonska 4. týdne
Elden Ring Novinka Přehled novinek z Japonska 4. týdne

Přehled novinek z Japonska 4. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Ateliery, Monarkové, Neptunie, ale také strategická RPG a bojovky.

Reklama

Minulý týden jsem v úvodníku sliboval menší počet novinek, což se ve finále ukázalo jako mylné tvrzení a tak dnes nebudu dopředu říkat vůbec nic. Doufám jen, že si přehledu novinek užijete stejně jako minule. Jen těch krátkých zpráv je nepoměrně méně.

  • Celkový počet stažení hry Yu-Gi-Oh! Master Duel překonal podle Konami od spuštění čtyři miliony kopií. Tato free-to-play digitální karetní hra byla poprvé spuštěna pro PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch a pro PC 19. ledna ve více než 150 zemích a regionech.
  • Celkové prodeje hry Needy Streamer Overload přesáhly podle jejího vydavatele a vývojáře WSS playground množství 100 000 kopií. Tato point-and-click adventura vyšla poprvé pro PC přes Steam 21. ledna a na oslavu tohoto milníku vydalo playground balíček emoji a razítek s tématem Needy Streamer Overload, které lze použít třeba na Discordu.

Elden Ring

Yasuhiro Kitao z FromSoftware v prezentačním videu z Taipei Game Show 2022 potvrdil, že hra Elden Ring hlásí status gold. Asi všichni víte co to znamená, ale pro připomenutí: hlavní vývoj hry je dokončen a je připravena na hromadnou výrobu tak, aby bylo dodrženo ohlášené datum vydání.

„[Vývoj jde hladce],“ řekl Kitao ve videu. „Elden Ring byl původně plánován na vydání již v lednu tohoto roku, ale to bylo posunuto na únor. Ale buďte si jisti, že titul bude 25. února připraven k prodeji. Master verze již byla odeslána a právě teď pracuje tým na one day patchi abysme se ujistili, že je vše ve hře tak akorát.“

Kitao se také trochu dotkl délky hry: "Bude se výrazně lišit podle hráče, ale pokud jde o naše cíle stanovené během vývoje, byla myšlenka taková, že hlavní příběh by měl být každý schopen dokončit během přibližně 30 hodin. Jako celek je hra poměrně obří a nabízí ke hraní mnoho desítek dalších hodin, ale pokud mluvíme pouze o hlavní trase, nemělo by to trvat o mnoho déle."

Elden Ring má pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam PC vyjít 25. února.


Atelier Sophie 2: The Alchymist of the Mysterious Dream

Koei Tecmo uveřejnilo nový příběhový trailer ke hře Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream od Gustu.

Atelier Sophie 2: The Alchymist of the Mysterious Dream bude obsahovat bojový systém, který vůbec poprvé v historii odstartuje boj okamžitě bez načítání nebo načítacích obrazovek. V tomto novém bitevním systému se do boje může zapojit až šest členů skupiny a spojit své síly v multi-linked turn-based bitvách. Členové skupiny budou rozděleni do dvou týmů, vepředu to bude tříčlenný útočný tým a vzadu zase tříčlenný záložní tým.

Jednou z nových schopností, které tento nový bojový systém zavádí, je Twin Actions. Přední a zadní tým si může vybrat, zda zaútočí společně nebo provede první tah první řada, zatímco zadní řada bude odpočívat, přebíjet nebo obnovovat své schopnosti. Tato možnost využívá méně MP než samostatné provádění útoků a nabízí tak hráčům šanci způsobit svým nepřátelům v bitvě více poškození. Alternativně mohou hráči využít akci Support Guard, která umožňuje členovi zadní řady chránit člena v přední řadě. Vzhledem k tomu, že je možní členy v přední a zadní linii lze libovolně měnit, je důležité sledovat HP každého člena a použít tuto možnost ve správný čas. Abyste ale mohli využívat schopnosti Twin Actions a Support Guard, potřebujete technické body (TP). Když pak Dual Gauge dosáhne 100 procent, mohou být aktivovány Dual Triggers (speciální akce, ve které dva členové skupiny aktivují společně silnou akci).

Kromě toho nabídne Atelier Sophie 2: The Alchymist of the Mysterious Dream režim fotografování.

Koei Tecmo v týdnu spustilo předobjednávky digitálních edicí hry na všech platformách. Za předobjednání získáte kostým Easy Breezy pro Sophie. Časově omezený bonus v podobě oblečení Comfy and Casual, opět pro Sophii, bude dostupný pro všechny, kdo si hru koupí ve fyzické nebo digitální podobě během prvních dvou týdnů po startu.

Prostřednictvím online obchodu NIS America můžete koupit i limitovanou edici hry Atelier Sophie 2: The Alchymist of the Mysterious Dream. Tato verze hry obsahuje artbook, luxusní látkový plakát, klíčenku, bonusové hudební CD a exkluzivní kostým.

Japonskou verzi najdete zde.

Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream má vyjít v Japonsku pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 24. února a 25. února celosvětově.


Atelier Online: Alchemist of Bressisle

V Japonsku ukončí Koei Tecmo 31. března v 15:00 JST provoz hry Atelier Online: Alchemist of Bressisle.

Toto mobilní RPG vyšlo 3. října 2018 jako partnerství mezi společnostmi NHN PlayArt a Koei Tecmo. 27. května 2019 byl vývoj a správa titulu přesunuta z NHN PlayArt na Koei Tecmo. Služba tak bude ukončena po třech a půl letech.

Globální verze Atelier Online: Alchemist of Bressisle ale vyšla pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android prostřednictvím Google Play 8. července 2021 prostřednictvím vydavatele Boltrend Games. Prozatím není jasné, jestli konec služby v Japonsku ovlivní i její globální fungování.


Bravely Default: Brilliant Lights

V Japonsku vydal Square Enix 27. ledna hru Bravely Default: Brilliant Lights pro iOS přes App Store a pro Android přes Google Play. Brilliant Lights je nejnovějším smartphonem díle RPG série Bravely, která celosvětově překonala tři miliony vyskladněných fyzických a prodaných digitálních kopií.

Bravely Default: Brilliant Lights nabízí detailní prostředí a příběh od Keiichiho Ajira, hudbou na pozadí od Reva a strategickými bitvami, které samozřejmě využívají zažitý systém Brave & Default.

RPG je určeno pro jednoho hráče s tím rozdílem, že si jej můžou užít i nováčci v JRPG režimu. Nenajdete zde žádné gacha postavy, prostě si vyberte svou oblíbenou a vytrénujete si ji. Vzhledem k 10. výročí série Bravely narazíte na velké množství postav z předchozích dílů série, které se zde objeví jako hratelné postavy. Můžete si dokonce užít dříve neuveřejněné epizody v podobě vedlejších příběhů.


Monark

NIS America vydala v Severní Americe a v Evropě hratelné demo RPG Monark ve verzích pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch. Uložená data z dema půjde přenést do finální verze.

Monark vyšla v Japonsku a Asii pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch 14. října 2021 a má v Evropě vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 25. února.


Triangle Strategy

Vydavatel Square Enix a vývojáři z Artdinku vydali třetí Character and Story trailer ke strategickému RPG Triangle Strategy. Video představuje Benedicta Pascala, člena válečné rady House Wolffort.

Triangle Strategy má celosvětově vyjít pro Switch 4. března 2022.


Guilty Gear Strive

Guilty Gear Strive od Arc System Works dostala nové DLC v podobě postavy ke stažení jménem Baiken (dabing Mayumi Asano). 28. ledna byla pro majitele Season Passu 1 spuštěna další bitevní fáze Lap of the Kami, pro ostatní až 31. ledna.

Zároveň přibyl prostřednictvím bezplatné aktualizace 28. ledna nový režim Combo Maker. V něm můžete vytvářet vlastní originální komba a sdílet je pak s ostatními hráči. Můžete v něm také vyhledávat komba vytvořená jinými hráči.

Japonskou verzi najdete zde.

Starter Guide

Combo Maker Trailer

Japonskou verzi najdete zde.

Guilty Gear Strive je k dispozici pro PlayStation 5, PlayStation 4 a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Hyperdimension Neptunia: Sisters vs. Sisters

Compile Heart zveřejnilo dvouminutové bitevní video z jejich chystaného RPG Hyperdimension Neptunia: Sisters vs. Sisters.

Hyperdimension Neptunia: Sisters vs. Sisters má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5 a PlayStation 4 již 21. dubna.


The Seven Deadly Sins: Origin

Netmarble oznámili akční hru zasazenou do otevřeného světa, která má být vydána pro konzole, PC a pro smartphony. Jde o The Seven Deadly Sins: Origin, ale ještě neznáme konkrétní konzole a ani datum vydání ještě nebylo oznámeno.

The Seven Deadly Sins: Origin navazuje na aktuální hru The Seven Deadly Sins: Grand Cross, nabídne originální příběh a otevřený svět s vysokou úrovní svobody v rozhodování.

Těšit se můžeme i na nového hlavního hrdinu a mnoho dalších vedlejších postav, které můžete znát ze The Seven Deadly Sins, Four Knights of the Apocalypse a dalších titulů.


Relayer

Společnost Kadokawa Games vydala pětiminutový trailer k jejich RPH mecha strategii Relayer, který představuje postavy této hry.

Relayer má celosvětově vyjít pro PlayStation 5 a PlayStation 4 24. března 2022. Bude podporovat angličtinu, japonštinu, francouzštinu, italštinu, němčinu, španělštinu, tradiční čínštinu a korejštinu.


Dynasty Warriors 9 Empires

Na západě je pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a Switch nyní k dispozici demo hry Dynasty Warriors 9 Empires.

Demo Dynasty Warriors 9 Empires nabídne novou možnost obléhání hradů, včetně invazních bitev a obrany. V tomto náročném tutoriálu můžete zaútočit na nepřátelský hrad nebo bránit svou pevnost. Každý scénář obléhání půjde hrát opakovaně, abyste mohli najít tu nejlepší strategie.

Další možností je vyzkoušet si režim úprav hry, který vám dovolí vytvořit si před bitvou vlastní důstojníky. Nově vytvořené postavy pak půjde přenést z demoverze do plné hry, pokud tedy budete hrát na stejné platformě.

Přehled novinek z Japonska 4. týdne

V Japonsku vyšla Dynasty Warriors 9 Empires pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC 23. prosince 2021 a na západě má vyjít 25. února.


Dragon Quest X Offline

Square Enix uveřejnil nové screenshoty ze hry Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline, na kterých představil ostrovy Wena.

Ostrovy Wena jsou součástí kontinentu Astoltie a vládne na nich rasa Wetlingů. Na ostrovech najdete krásné pláže a na severních ostrovech jsou různé oblasti porostlé džunglí, někde vytváří i tropický deštný prales jménem Keracona.

Obyvatelé žijí ve vesnici Lane Village na jihovýchodním ostrově Wena a v Julett Townu, který se nachází na centrálním ostrově. Hradní město Verinard je postaveno přímo na vodě u severozápadního ostrova a lze ho navštívit pouze trajektem nebo vlakem.

Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC letos v létě.


AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative

Spike Chunsoft vydá 24. června v Severní Americe a v Evropě adventuru AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative ve verzích pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím Steamu a Microsoft Store pro PC.

Kromě představení postav, se autor hry Kotaro Uchikoshi trochu víc podělil o příběh. Hlavním tématem jsou protiklady. Například Jin a Jang, muž a žena, dvojitá šroubovice. Jedním z nich by mohla být i láska a nenávist. Název AI znamená v japonštině také „láska“.

Podobně jako v předchozím díle bude i tato hra nabízet různé druhy lásky. Rodinná láska, láska k opačnému pohlaví a láska, která není svázána žádnými konvencemi. Tato hra se ale ponoří i do opaku lásky, tedy nenávisti. Záhada lásky a nenávisti ve hře začne objevením půlky mrtvoly.

Kotaro Uchikoshi přivedl do hry i dva hlavní protagonisty. Jedním z nich je Mizuki, protože jde o nejoblíbenější postavu z předchozího titulu a Kotaro jej chtěl nechat ještě trochu víc "vyrůst". Druhým hrdinou je hlavní představitel předchozí hry Date. Pokud by se však příběh týkal přímo Date a Mizuki, převážily by myšlenky a pachuť z posledního titulu a pro nové hráče by je mohlo být příliš těžké sledovat. Takže Takže propojením existující postavy a nové postavy může do univerza AI vstoupit kdokoli.


Taiko no Tatsujin: The Drum Master!

Bandai Namco vydalo startovní trailer na hru Taiko no Tatsujin: The Drum Master!, která je nyní k dispozici i ve verzích pro Xbox One a prostřednictvím Microsoft Store pro PC.

Japonskou verzi najdete zde.

Obsahuje více než 70 skladeb, lokální režim pro hru více hráčů a online hodnocené zápasy.


COGEN: Sword of Rewind

Gemdrops vydali den před spuštěním side-scrolling akce COGEN: Sword of Rewind dvouminutový přehledový trailer.

Vidět v něm můžete základní systém přetáčení času zpět až o tři sekundy, která lze použít po jakékoli vaší předčasné smrti (jeden zásah vás totiž klidně zabije). Věnuje se ale také příběhu a herním mechanikám.

Japonskou verzi najdete zde.

COGEN: Sword of Rewind vyšla pro Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC 27. ledna. K dispozici je i demo.


Little Witch Nobeta

Vydavatel Justdan International a vývojáři ze studií Pupuya Games a SimonCreative vydali třetí vývojářské video 3D akční střílečky Little Witch Nobeta.

Čínskou verzi najdete zde.

Little Witch Nobeta je aktuálně k dispozici na Steamu v Early Accessu a ještě letos bude vydána ve verzích pro PlayStation 4, Switch a PC.


The Tale of Onogoro

Vývojáři hry Last Labyrinth, studio AMATA K.K., oznámili novou akční adventuru pro virtuální realitu The Tale of Onogoro. Vyjít má letos na jaře, ale ještě nebyly specifikovány platformy.

Hru bude režírovat a produkovat Hiromichi Takahashi, který měl na starosti i Last Labyrinth a další informace o hře budou uveřejněny v následujících týdnech.

Oficiální stránky hry The Tale of Onogoro najdete v angličtině a japonštině.

Japonskou verzi najdete zde.


The Fox Awaits Me HANA

Vydavatel COSEN oznámili vizuální román The Fox Awaits Me HANA od vývojářů z TALESshop pro Switch. Vyjde v příštím roce.


The Fox Awaits Me

Zároveň vyjde vizuální román The Fox Awaits Me ve verzi pro PlayStation 4 a to již 8. září. Bude podporovat angličtinu, japonštinu, korejštinu, tradiční čínštinu a zjednodušenou čínštinu a v prodeji bude také limitovaná edice která obsahuje CD se soundtrackem, CD s ústředními melodiemi, figurku maskota a kód ke stažení digitálního artbooku.

The Fox Awaits Me vyšla poprvé pro iOS a Android v listopadu 2017 v Koreji, poté následovalo celosvětové vydání Switch verze v dubnu 2020.


My Girlfriend is a Mermaid!? Refine

COSEN vydá pro PlayStation 4 7. července vizuální román My Girlfriend is a Mermaid!? Refine s podporou angličtiny, japonštiny, korejštiny a tradiční čínštiny. K dispozici bude také limitovaná edice která obsahuje CD se soundtrackem, CD ústředními melodiemi, figurku maskota a kód ke stažení digitálního artbooku.

Poprvé vyšla My Girlfriend is a Mermaid!? pro iOS a Android v červenci roku 2014 v Koreji, pak následovala v září 2018 PC verze a verze pro Switch je celosvětově dostupná od února 2019.


Paper Dolls II

Společnost LITCHI GAME vydala prostřednictvím obchodu PlayStation Store PlayStation 5 a PlayStation 4 verze čínské hororové hry Paper Dolls II. V prodeji je také v Golden edici. Poprvé vyšla přes Steam v červenci 2020.

Přehled novinek z Japonska 4. týdne

Paper Dolls II je hororová adventura, viděna z pohledu první osoby. Ocitnete se v obydlí dynastie Čching, sídle Yin, ze kterého vychází temná aura. Musíte zjistit, co se stalo s kdysi slavnou rodinou Yin. Stopy vás zavedou do druhého patra panství, které je plné krvežíznivými duchy. Pravda, pohřbená v sídle více než sto let, čeká na své odhalení.


Survival Quiz CITY

Akční kvízová multiplayerová hra Survival Quiz CITY vyjde pro 4. března přes Steam pro PC.

Japonskou verzi najdete zde.

Vydavatelská společnost Phoenixx a vývojáři z GYAAR Studio z Bandai Namco Studios plánují playtest, který proběhne od 12. února od 13:00 JST do 13. února do 23:00 JST. Přístup si lze vyžádat přes Steam.


Prinny Presents NIS Classics Volume 2

Druhou kolekci Prinny Presents NIS Classics Volume 2 vydá 13. ledna v Evropě NIS America ve verzi pro Switch a PC. Kompilace obsahuje hry Makai Kingdom: Reclaimed and Rebound (Steam) a ZHP: Unlosing Ranger vs. Darkdeath Evilman (Steam).


Virtual YouTuber Minato Aqua

Entergram vyvíjí a následně ještě letos v Japonsku vydá konzolovou hru s hololive virtuální YouTuberkou Minato Aqua. Konkrétní platformy a žánr hry ale nebyly oznámeny.

Tato zpráva byla oznámena během koncertu Minato Aqua One-Man Live 2022: Aqua Iro in Wonderland. Na bezplatné části live stream koncertu se můžete podívat níže.


Winning Post 9 2022

A teď trochu dostihů. Koei Tecmo totiž vypustilo debutový trailer simulace koňských dostihů Winning Post 9 2022.

Winning Post 9 2022 má v Japosnku vyjít pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 14. dubna.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • COGEN: Sword of Rewind (PS4, Switch) – vychází celosvětově digitálně
  • Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition (PS4, Switch) – vychází celosvětově
  • Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2 (PS4, Switch) – vychází celosvětově digitálně
  • Kamigami no Asobi – Ludere Deorum: Unite Edition (Switch)
  • Magatsu Barai (Switch)
  • Pokémon Legends: Arceus (Switch) – vychází celosvětově
  • Princess of Glass and Retinue of Mirrors (PS4, Switch)
  • Shikabanegurai no Boukenmeshi (PS4, Switch)
  • Star Melody: Yumemi Dreamer (PS4, Switch)
  • Strawberry Nauts (PS4, Switch)
  • Uncharted: Legacy of Thieves Collection (PS5) – vychází celosvětově
  • Warhammer 40,000: Mechanicus (PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • WRC 9 The Official Game (Switch) – již dostupná celosvětově

Digitálně

  • Cake Invaders (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Circus Pocus (Switch)– vychází celosvětově
  • COGEN: Sword of Rewind (Xbox Series, Xbox One, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Crazy Athletics: Summer Sports and Games (Switch)– vychází celosvětově
  • Crush Crush (Switch)– vychází celosvětově
  • Educational Games for Kids (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Froggy Crossing (Switch) – vychází celosvětově
  • Gomoku Let’s Go (Switch) – vychází celosvětově
  • Gunvolt Chronicles: Luminous Avenger iX 2 (Xbox Series, Xbox One, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Hatsune Miku: Tsunageru Puzzle Tamagotori (Switch)
  • Karakuri Hotel kara no Dasshutsu (Switch)
  • The Longest Road on Earth (PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Magic Pen Color Book (Switch) – vychází celosvětově
  • MistWorld the after2 (Switch)
  • Pandemic Shooter (Switch) – vychází celosvětově
  • Reverie Knights Tactics (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Serious Sam: Siberian Mayhem (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Stela (Switch) – vychází celosvětově
  • Summertime Madness (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Taiko no Tatsujin: The Drum Master (Xbox Series, Xbox One, PC [Microsoft Store]) – vychází celosvětově
  • Tracks: Toybox Edition (Switch) – již dostupná celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1730

  • The Company Man (Switch) – 7/6/7/7 [27/40]
  • Farm Together (PS4, Switch) – 8/7/7/7 [29/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 17. do 23.ledna 2022. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Mario Party Superstars (Switch) – 20 340 ks (814 023 ks)
  2. Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl (Switch) – 13 696 ks (2 468 151 ks)
  3. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 13 347 ks (4 726 811 ks)
  4. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 13 340 ks (4 387 139 ks)
  5. Minecraft (Switch) – 9 892 ks (2 485 415 ks)
  6. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 9 257 ks (7 158 271 ks)
  7. Ring Fit Adventure (Switch) – 7 668 ks (3 052 106 ks)
  8. Big Brain Academy: Brain vs. Brain (Switch) – 6 994 ks (230 422 ks)
  9. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 6 948 ks (2 577 427 ks)
  10. Clubhouse Games: 51 Worldwide Classics (Switch) – 5 301 ks (911 313 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 36 534 ks (1 030 341 ks)
  2. Switch – 27 609 ks (17 894 965 ks)
  3. Switch Lite – 13 076 ks (4 510 554 ks)
  4. PlayStation 5 – 15 729 ks (1 106 719 ks)
  5. PlayStation 5 Digital Edition – 3 128 ks (207 280 ks)
  6. Xbox Series X – 1 620 ks (75 885 ks)
  7. Xbox Series S – 1 007 ks (58 453 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 325 ks (1 181 039 ks)
  9. PlayStation 4 – 14 ks (7 819 291 ks)

Brány torii - svatyně Yaotomi

Mystickou svatyni Yaotomi najdete na malém ostrově Takešima (obvod má jen 680 m), který je s pevninou spojen 387 m dlouhým mostem, na jehož úpatí najdete majestátní bránu torii. Po celém ostrově najdete hodně menších torií, všechny vyrobené z bílého cementu. O Takešimě je také známo, že je domovem "miniaturní lesa mírného pásma", kde roste 238 druhů vzácných rostlin z celých 65 čeledí.

Svatyně Yaotomi byla postavena v roce 1181 (období Heian) slavným básníkem a šlechticem Fujiwarou no Toshinari a dnes je součástí registrované přírodní památky Takešimy. Svatyně je zasvěcena krásnému božstvu štěstí, porodu a manželství Ichikishima-hime-no-Mikoto, a stejně tak buddhistické bohyni Benzaiten, patronce vědění a umění, která je jednou ze sedmi šťastných bohů Japonska.

O svatyni se říká, že když pár překročí most vedoucí na ostrov a drží se za ruce, bude požehnán věčným štěstím. Pokud někdy budete mít příležitost, rozhodně navštivte Yaotomi s někým, koho máte rádi. Najdete ji zde, stránky svatyně jsou zde.

Zdroj: Famitsu, Ryokutya2089, LITCHI GAME, Spike Chunsoft, Square Enix, NIS America, Koei Tecmo, COSEN, Phoenixx, Netmarble, Bandai Namco, Gemdrops, Justdan International, Compile Heart, Kadokawa Games

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama