Novinka Gameplay záběry z Marvel's Midnight Suns

Gameplay záběry z Marvel's Midnight Suns

Jan Urbančík

Jan Urbančík

11
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Novinka od Firaxis má k XCOMu opravdu poměrně daleko.

Reklama

Studio Firaxis Games si pro nás přichystalo ukázku hratelnosti jejich nové hry Marvel's Midnight Suns. Na streamu, který pořádal magazín IGN, jsme nejprve viděli nový trailer, ze kterého jsme se konečně viděli, jak se titul vlastně hraje a nutno říct, že creative director Jake Solomon měl pravdu. Midnight Suns má k XCOMu poměrně daleko a i přes tahové bitvy je to víc RPG než tahová strategie. Ostatně posuďte sami.

Po traileru jsme dostali také video s komentářem od jednoho z vývojářů, který nám detailně vysvětlit jednotlivé mechaniky. Nejprve připomněl zasazení, podíváme se do temného světa Marvelu. Úhlavním nepřítelem je Lilith, které se postavíme v roli nového superhrdiny/superhrdinky jménem The Hunter. Po našem boku ale budou stát známe tváře jako Iron Man, Dr. Strange, Captain America a další.

Midnight Suns je taktické RPG a z videa je to jasně patrné. Naší základnu (jménem The Abbey) budeme prozkoumávat z pohledu třetí osoby a důležitým aspektem bude navazování vztahů s ostatními superhrdiny, které je klíčové pro odemknutí některých schopností. Abychom ale vztah vylepšili, budeme plnit denní aktivity, zajdeme si tak například na procházku s Tonym Starkem.

V samotných bitvách, které probíhají tahově, si s sebou vezmeme celkem 3 další postavy a postavíme se do boje proti stoupencům Lilith. Tahový souboj je zde ale od XCOMu hodně odlišný, a to nejenom kamerou. Jednotlivé schopnosti totiž používáte pomocí kartiček, které si postupně odemykáte, ale jsou vždy vybrány náhodně. Kromě správné kombinace karet bude hrát důležitou roli také prostředí, jež můžeme využít ve svůj prospěch.

Systém karet se stal rychle terčem kritiky, protože připomíná různé mobilní hry. Vývojáři ale ihned ujasnili, že hra nebude obsahovat žádné lootboxy, ani mikrotransakce. Očekávat máme placené skiny na jednotlivé superhrdiny, které ale nijak neovlivní hratelnost.

Další záběry uvidíme už 7. září opět ve 20:30. Tentokrát se vývojáři zaměří na Huntera a Wolverina, těšit se můžeme na první nepřerušovaný gameplay.

Marvel's Midnight Suns vyjdou v březnu 2022, míří na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama