Gamescom 2012: Deník - První den
Speciály Článek Gamescom 2012: Deník - První den

Gamescom 2012: Deník - První den

Zuzana Cinková

Zuzana Cinková

7

Gamescom. Říká se, že je to hned po E3 Mecca hráčů, tak si to pojďme rozebrat z pohledu jedné hráčky, co tam dnes nechala nohy.

Reklama

Po šíleném hledání parkoviště jsme se konečně dostali před halu, kterou jsem si představovala jen ve svých nejúžasnějších snech. Všude obrovské herní billboardy, každý člověk, co prošel, měl nejmíň herní triko a co teprve vnitřek. Několik obrovských hal nacpaných herními stánky k prasknutí, spousta příjemných staff, co rádi odpoví i na nejidiočtější otázky. A taky řady, fronty a zácpy. A žádný čas na jídlo či odpočinek. Ale to už tak na těchto akcích bývá.

První jsme zamířili do stánků Ubisoftu, protože jsme měli domluvené sloty. Ve veřejném stánku jsme se podívali na demo Assassin's Creed III, kde nám bylo sděleno pár nových informací, ale většinu jsme již znali. Demo se odehrávalo v roce 1775 v Bunker Hill v Charlestownu, což je důležitý rok pro Americkou Revoluci. Viděli jsme gameplay, kde bylo na jedné obrazovce až 2500 postav, nové pohyby, realistické strategie armády a množství nových vychytávek. Pak jsme byli vypuštěni k PS3, kde jsme si mohli zahrát námořní bitvu, zkusit multiplayer a nakonec si otestovat Liberations. Multiplayer k Assassin's Creed 3 se nějak výrazně nelišil od svých předchůdců, jsou tam samozřejmě nové herní módy, ale na zadek jsem si z toho opravdu nesedla. Za to Liberations byl celkem zážitek, nádherná grafika v kombinaci konzole do kapsy a sérií Assassin's Creed může být pouze jen pecka.

Protože jsme pak volili podle délky řad, tak jsme se vydali na předváděčku Splinter Cell: Blacklist. A zírali jsme s otevřenou pusou. Od začátku do konce dema, které nám předvedli, jsem neodtrhla zrak, trošku mě překvapilo, jak hodně mi hra občas připomínala Assassin's Creed. Ovšem efektivní zabíjení, Samovi technické vychytávky, výborné cutscény či způsob, jakým Sam z lidí tahá informace, byl výborný. I když na to, že bylo demo hráno na PC, byla grafika poněkud nevychytaná.

Poslední hra, kterou jsme od Ubisoftu vyzkoušeli, bylo Far Cry 3. Měli jsme slot v bussines centru a vzal si nás samostatně na starost zaměstnanec Ubisoftu a provedl nás singleplayerovou částí. První, co nás zaujalo, byla vynikající grafika. Druhá věc byla, že Ubisoft splnil to, co sliboval - otevřený ostrov, což nás překvapilo, protože jsme tomu moc nevěřili. Zajezdili jsme si autem, zalítali v rogalu a postříleli pár lidí. Taky jsme zjistili, že součástí Far Cry 3 jsou mini hry, které slouží k vydělání nějakých těch chechtáků. Jedná se například o házení nožem na terč, závody v autě či lov zvěře. Je zde i systém craftování sběrem kytiček či částí těl zvířat.

Ubisoft jsme zakončili konferencí, která byla ve jménu onlinových her. Viděli jsme The Settlers Online, Silent Hunter Online a nově oznámenou Anno Online. Jde vidět, že si Ubisoft zakládá na značce Might & Magic, protože oznámil tři online hry z této série. Riders - něco jako Diablo v Might & Maic světě, Duels of Champions - karetní hra a Heroes Online. Na konec jsme viděli lépe dotaženou Shootmania Storm přímo z klávesnic progamerů.

Pak jsme volně probíhali haly a zastavili jsme se třeba u alfy MMORPG Neverwinter Nights a indie stánku FireFall, kde byli velmi příjemní lidé a předvedli nám do detailu, co jsme chtěli vědět. Ale víc Vám neprozradím, protože chystáme interview do dalšího dílu Indiana.

Nakonec jsme se před zavíračkou dostali k Hitmanovi, kde jsem si vyzkoušela singleplayerovou misi. Hra vypadá dobře, je zábavná, ale vše o ní bylo už řečeno všude v médiích, takže jsem se z toho neukousala nadšením ruku. Každopádně gameska je to dobrá a k tomu jsem měla možnost vyfotit se s Hitmanem, což se mi opravdu líbilo.

Dnes hodlám navštívit stánek s Dishonored, Call of Duty: Black Ops II, Borderlands, Warface, Lord of The Rigs Online a mnoha dalších, tak uvidím, co zítra stihneme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama