Gamescom se pochlubil letošní návštěvností a sledovaností
i Zdroj: Daniel Jarocký - Zing.cz
Novinka Gamescom se pochlubil letošní návštěvností a sledovaností

Gamescom se pochlubil letošní návštěvností a sledovaností

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Organizátoři odhalili důležitá čísla.

Reklama

Gamescom 2024 je minulostí, a tak nastal čas na bilancování uplynulého ročníku. Organizátoři bezprostředně po skončení akce zveřejnili klíčová čísla z pohledu návštěvnosti a sledovanosti. V první řadě jsme se dozvěděli, že na Gamescom letos zavítalo 335 tisíc návštěvníků, kteří pocházeli ze zhruba 120 zemí. 

V loňském roce se pro porovnání akce zúčastnilo 320 tisíc a předloni 265 tisíc lidí. Předchozí dva ročníky tedy byly z pohledu návštěvnosti překonány. Organizátoři navíc potvrdili, že se jim kompletně podařilo vyprodat lístky na pátek a sobotu. Na hodnoty předcovidových let ale veletrhu ještě určitý prostor zbývá. V letech 2018 a 2019 totiž na akci zavítalo více než 370 tisíc lidí.

Rekordní hodnoty ale letošní ročník zaznamenal z pohledu sledovanosti různých online přenosů, jejíž čísla do sobotního večera vystoupala na 310 milionu zhlédnutí. Výrazný úspěch zaznamenala také úvodní konference Opening Night Live, která dosáhla na 40 milionu zhlédnutí, což je dvojnásobek oproti loňskému ročníku. 

Organizátoři dále prozradili, že si na akci letos našlo cestu přes 32 tisíc lidí z řad novinářů a odborné veřejnosti s velkým nárůstem osob ze Severní Ameriky a Japonska. Zájem byl také o doprovodné části výstavy jako Gamescom Congress a Devcom. Už před samotným veletrhem bylo přitom potvrzeno, že se letos akce zúčastnilo rekordní množství vystavovatelů. 

Navzdory měnícím se trendům napříč herním průmyslem a nástupu online konferencí je tedy dobře patrné, že má Gamescom na pomyslné mapě velkých herních akcí nadále důležité a co do velikosti nezastupitelné místo. V závěru tiskové zprávy jsme se dozvěděli také přesný termín příštího ročníku, který se uskuteční od 20. do 24. srpna, přičemž už 19. srpna celou akci jako již tradičně otevře Opening Night Live. Podrobnější informace o letošním ročníku najdete v naší reportáži.

Gamescom se pochlubil letošní návštěvností a sledovaností
i Zdroj: Gamescom
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama