Geralta od Netflixu si zahraje Henry Cavill
Zaklínač Novinka Geralta od Netflixu si zahraje Henry Cavill

Geralta od Netflixu si zahraje Henry Cavill

Martin Cvrček

Martin Cvrček

33

Snad jeho knír nezpůsobí další komické fiasko na scéně komiksových filmů od DC.

Reklama

V minulosti se o tom mluvilo a nyní je vše oficiální a definitivní. Geralta z Rivie si v seriálovém Zaklínači od Netflixu zahraje Henry Cavill, kterého můžete znát třeba jako Supermana z novějších komiksových dílů od DC nebo jako Walkera z nové Mission Impossible s podtitulem Fallout. Mnozí vám ale nejspíš řeknou, že se Cavill proslavil hlavně díky kombinaci těchto dvou rolí, kdy si při dotáčkách Justice League nemohl oholit knír potřebný pro roli v Mission Impossible, a tak mu musel být v každé scéně digitálně odstraněn, čehož si šlo samozřejmě snadno všimnout. Od té doby je Cavillův digitální horní ret v Justice League oblíbeným terčem mnoha internetových vtípků.

Ale zpět k tomu, co ho čeká ve stáji Netflixu. V první řadě bude muset samozřejmě dokázat, že na Geralta má a že nejde o jeden velký castingový omyl. On sám ale přinejmenším v minulosti tvrdil, že je velkým fanouškem Zaklínače, a to jak herního, tak knižního. Právě o knihy se přitom seriál má opírat. Jeho premiéra je sice ještě pár let vzdálená, ale už víme, že půjde o adaptaci povídek obsažených v knihách Poslední přání a Meč osudu. To platí minimálně o aktuálně plánované první sérii o osmi epizodách, dříve či později by však mělo dojít i k využití událostí ságy o Geraltovi, Yennefer a Ciri.

Váhu obsazení Henryho Cavilla do role seriálového Geralta z Rivie dodává i Lauren S. Hissrich, která je za vznik seriálu zodpovědná. Na Twitteru tvrdí, že Cavill prostě je Geralt a vždy jím byl, přičemž o roli zjevně stál už před čtyřmi měsíci, kdy ještě autoři neměli k ruce scénáristy, a tudíž neměli k dispozici žádný scénář. Představiteli Supermana zjevně stačilo jeho zapálení pro předlohu. Nezbývá než doufat, že to zvládne a přesvědčí mnohé spíše skeptické fanoušky. A protože jde o poměrně odvážnou volbu, bude určitě zajímavé zjistit, kdo se ujme dalších klasických postav světa Zaklínače.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama