Herní služba OnLive míří na mobilní zařízení
Novinka Herní služba OnLive míří na mobilní zařízení

Herní služba OnLive míří na mobilní zařízení

Michal Maliarov

Michal Maliarov

9

Online služba OnLive, která streamuje herní hity bez nutnosti vlastnit nabušený hardware se pomalu ale jistě prokousává na mobilní trh.

Reklama

V současné době si lze stáhnout aplikace OnLive pro operační systém Android a iOS (tedy iPhone a iPad). Aplikace je zcela zdarma a v případě, že budete mít štěstí, dostanete jako dárek i první hru v podobě LEGO Batman. Za jednotlivé hry a službu samotnou už samozřejmě budete muset platit.

Revolučním prvkem je samotný fakt, že pro bezproblémové hraní potřebujete jen smartphone (případně tablet) a kvalitní připojení k internetu. Díky streamování v reálném čase službu nezajímá, jaký grafický čip máte a kolik místa v paměti zbývá. Na svém smartphonu si tak bez problémů spustíte ty největší pecky konzolí této generace bez jakékoliv limitace ze strany grafiky či obsahu.

Na seznamu je nyní přes 200 her a nechybí takové pecky, jako je L.A. Noire, Assassin’s Creed: Revelations či Batman: Arkham City, což jsou tituly, které jste prozatím neměli šanci hrát v plné parádě na mobilním zařízení.

Pokud to s mobilním hraním myslíte vážně, dobrým nápadem bude pořídit si bezdrátový ovladač OnLive, který se začne prodávat od zítřejšího dne společně s USB adaptérem a baterií. Ten se automaticky připojí skrze bezdrátovou síť a najde nejlepší způsob, jak se spojit s vaším zařízením. Hry lze ovládat i pomocí dotykového ovládání přímo na obrazovce, i když tento systém podporuje zatím jen 25 her.

Právě v mobilním odvětví má OnLive obrovský potenciál a pokud se ceny a podpora budou držet snesitelné úrovně, možná nás čeká menší revoluce na poli mobilních her. Však se podívejte na video níže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama