Hideo Kojima připravuje nové studio a uzavírá partnerství se Sony
Novinka Hideo Kojima připravuje nové studio a uzavírá partnerství se Sony

Hideo Kojima připravuje nové studio a uzavírá partnerství se Sony

Michal Burian

Michal Burian

108

Studio Kojima Productions znovu žije. <strong>Aktualizováno o nové detaily</strong>.

Reklama

Aktualizace: Krátce po oficiálním oznámení jsme se dočkali dalších detailů. Znovu bylo potvrzeno, že nová hra od Hidea Kojimy bude mít konzolovou exkluzivitu na PlayStationu 4 a vyjde i na PC, ale až později. Minimálně PS4 verzi vydá Sony.

Bohužel jsme se nedozvěděli, o jaký odstup se bude jednat. Každopádně půjde o zbrusu novou značku, která nemá spojitost s Metal Gear nebo Silent Hills, obě série vlastní Konami.

Kojima smlouvu se Sony podepsal 16. prosince 2015, tedy den poté, co mu vypršela smlouva s Konami. Sony do studia Kojima Productions neinvestuje ani jeden dolar, tvůrčí celek zůstane zcela nezávislý. Ale nedozvěděli jsme se finanční podmínky mezi Sony a samotným Kojimou.

Spolupráce se Sony se týká pouze této nové série, nemusí se vztahovat na další hry, které bude Kojima Productions v budoucnu vytvářet.

Zatím nevíme, kdo bude vlastni práva na první novou hru od Kojimy - Sony nebo Kojima Productions. Podrobnosti se máme dozvědět později.

Závěrem Sony ještě dodala, že jejich vztah s Konami se nemění, i nadále budou spolupracovat.

Původní zpráva

Hideo Kojima, tvůrce Metal Gear série, oficiálně k 15. prosinci 2015 odešel z Konami, kde se situace natolik vyhrotila, že mu vydavatel zrušil připravovaný nadějný Silent Hills ve spolupráci s režisérem Guillermo del Toro a nebyl spokojen ani s Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Detaily o tom se pochopitelně nedozvíme, ale situace je hodně zamotaná a já doufám, že nám jednoho dne někdo objasní, co se vlastně v Konami stalo, že zrušilo studio Kojima Productions a vlastně japonského designéra vyštvalo.

Hideo Kojima je volný a rozhodně toho dokáže využít. Hned vzápětí totiž Andrew House, prezident Sony, oznámil, že uzavřeli s Hideo Kojimou exkluzivní partnerství, které zaručuje, že první nová hra od Kojimy bude konzolovou exkluzivitou pro PlayStation 4. To značí, že by mohla tajemná hra dorazit také ve verzi pro PC.

Navíc si nebudeme si muset zvykat na název nového tvůrčího celku pod vedením Kojimy, designér totiž založil opět Kojima Productions, akorát s jiným logem a navíc jde o nezávislé studio.

„Jsme rádi, že se Hideo Kojima rozhodl vytvořit svůj nový projekt ve spolupráci s PlayStationem. Těšíme se na spolupráci s ním a na nové vzrušující hry. Srdečně ho vítáme do rodiny PlayStation,“ nechal se slyšet Andrew House.

Když se podíváme na oficiální stránky, zjistíme, že Kojima hledá spoustu zkušených lidí na všechny možné pozice. Z inzerátů každopádně vyplývá, že by dotyční vývojáři měli mít zkušenosti s technologií Unreal Engine, stejně tak s vývojem akčních i neakčních her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama