Hitman - bonusová kampaň Patient Zero pod drobnohledem
Speciály Článek Hitman - bonusová kampaň Patient Zero pod drobnohledem

Hitman - bonusová kampaň Patient Zero pod drobnohledem

Jan Kalný

Jan Kalný

13

Další rok je téměř za námi a s ním i necelý rok čekání na další pořádný obsah do Hitmana. Vydání Game of the Year edice hry s sebou přineslo i bonusovou kampaň Patient Zero, tudíž je na čase se podívat, jestli stálo čekání za to.

Reklama

Kdo sleduje Hitmana a pravidelně i Zing, tak ví, že jsem si nového Hitmana opravdu oblíbil. Dosavadně nahraných 226 hodin mluví samo za sebe a první sezónu jsem si i přes některé chyby a nedostatky vážně užil (recenze původní hry). Oznámení nového obsahu mi tudíž udělalo velkou radost a jakmile přišel den vydání, tak jsem sáhl do peněženky pro kartu a nový obsah Game of the Year edice si rovnou koupil. Teď je otázkou, zda-li jsem nakonec neprohloupil. A pravdou je, že nějaké pochyby tu skutečně jsou.

Darovanému zabijákovi na strunu nehleď

Nový obsah, který je obsažený v Game of the Year edici, případně upgradu za 20 dolarů, pokud vlastníte zbytek hry, je rozdělený na dvě části - čtyři mise a tři tematické obleky a zbraně. Samozřejmě tou důležitější částí jsou zmíněné mise, které dohromady tvoří mini-kampaň Patient Zero, která nezasahuje do hlavního příběhu hry.

V misích The Source, The Author, The Vector a Patient Zero se podíváme do starých lokací z první sezóny hry, konkrétně tedy do Bangkoku, Sapienzy, Colorada a na Hokkaidó. Ovšem na rozdíl od misí z bonusové letní epizody, tedy The Icon, The Landslide a A House Built on Sand, které se odehrávaly v Sapienze a Marrakéši, ty nové nenabízí podobně rekonstruované lokace. Bangkokský hotel Himmapan v misi The Source sice navštívíme v noci, stejně jako Sapienzu v The Author, ale kromě denní doby a změn v jedné oblasti, kde je nejvíce akce (v případě hotelu poslední patro a v Sapienze oblast kolem kostela), jde stále o ty stejné a stejně vypadající lokace se stejnou strukturou, jako jejich původní verze. Mise z bonusové letní epizody byly sice menší, zato údernější a měly svou individualitu. Nové mise naopak vypadají spíše jako znovuhratelné Elusive Targety, takže čekejte pár změn, jiné cíle a tím to víceméně hasne.

Ale je to nutně špatně? Ne. Od prvních dvou misí, o kterých nyní mluvím, jsem sice čekal mnohem více, ale nemohu říct, že bych si jejich hraní neužil. Naštěstí mě ovšem zbývající dvě mise nezklamaly vůbec. V jádru opět nejde o žádné terno nebo unikát, ale díky zajímavým mechanikám mě rozhodně bavily mnohem více. Třetí mise, The Vector, vás totiž postaví na jednu z věží v Coloradu s odstřelovací puškou v ruce a vaším úkolem je zabít celkem pět lidí - přičemž čtyři z nich jsou při každém pokusu náhodně vybraní. Celá mise je tak jen a pouze o střílení sniperkou. Je obzvlášť zábavné se pokusit všechna těla skrýt nebo zabít pomocí nehod. Ovšem opět nejde o nějakou masivní misi a vydrží vám jen chvilku.

Poslední a bezesporu také nejlepší misí je Patient Zero odehrávající se na Hokkaidu, kde máte dva cíle. Podobě jako zbytek nových misí, ani Patient Zero vizuálně samotnou lokaci zvlášť nemění (i když bych řekl, že ze všech asi nejvíce). V čem je ovšem samotná mise unikátní a zábavná, je to, že čím déle vám její splnění trvá, tím náročnější je. Jeden z vašich cílů je totiž nakažený vysoce smrtícím virem a postupně bude na mapě nakaženo více a více lidí, přičemž vy musíte zabít každou nakaženou postavu. Je tak jen otázkou času, než se ze dvou cílů stane, a to vůbec nepřeháním, například 72 nebo rovnou přes 130 cílů. Musíte tak virus co nejdříve zneškodnit zabitím pacienta nula, nebo budete mít problém.

Samotné mise jsou tedy podle mě zábavné, ale zkrátka jsem čekal více. Zvlášť po takové době. Mise navíc nenabízí žádné nové odemykatelné zbraně a nových výzev tu také nenajdete hodně. Zkrátka a jednoduše nemohu říct, že bych byl extra nadšený, ale ani úplně zklamaný. Zahrál jsem si je, užil jsem si je - koneckonců je to pořád víc Hitmana tak jako tak - ale rozhodně jsem ve finále čekal mnohem více.

Klaun z Texasu

Kromě nových misí nabízí obsah Game of the Year edice i tři nové obleky a zbraně. První oblek je tmavý kabát, za který by se nestyděl ani Max Payne a je k němu k dispozici (samozřejmě i zvlášť) sniperka Sieger 3000 Ghost. Sieger 3000 je ve hře k dispozici už nějakou chvíli, ovšem její Ghost variace nabízí vylepšený puškohled a ještě tišší střely, navíc je celá černá.

Druhým oblekem je Cowboy, ke kterému patří silná pistole Striker, jejíž výstřely dokáží nejen ostatní postavy prostřelit, ale hlavně je úplně odhodí, jako byste do nich střelili nějakým menším dělem. Samozřejmě je cílem zbraně hlavně trochu pobavit, ale o ničem to neplatí více než o obleku klauna Corkyho z oblíbeného Blood Money, ke kterému také dostanete zbraň A New Bat. Ta při každé ráně vypustí nějakou hlášku nebo vizuální efekt.

Samotné obleky samozřejmě nejsou tím nejlepším novým obsahem, jakého se mohl Hitman dočkat, ale kolem a kolem si v tomto ohledu není zvlášť na co stěžovat. Koneckonců je to skutečně bonus navíc.

Vrah roku

Za celkem 20 dolarů dostanete do rukou lehce nadprůměrnou mini-kampaň Patient Zero obsahující čtyři nové mise a tři páry kvalitních obleků a do jisté míry unikátních zbraní.

Pro mnohé může být cena necelých 500 Kč trochu moc, pro jiné, zvlášť fanoušky, jako jsem třeba já, to nebude zase tolik. Faktem ovšem zůstává, že pokud budete Patient Zero nebo obleky a zbraně zcela ignorovat, tak na ničem tratit nebudete. Ve finále bych tedy řekl, že bonusový obsah Game of the Year edice je vhodný hlavně pro fanoušky hry, co prostě chtějí něco dalšího, než se dočkáme dalšího dílu. Ostatní nijak neprohloupí, když si ho nebudou vůbec všímat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama